Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
soldan.gheorghe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Șoldan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
Pensii și alocații mai mari, începând cu ianuarie 2022

Vești bune pentru județul Suceava:

 • peste 143.000 de pensionari vor primi pensia majorată și
 • peste 131.000 de alocații vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2022.
 • Principala condiție a Partidului Social Democrat pentru a intra la guvernare a fost aplicarea unui pachet social în beneficiul celor mai vulnerabili români.
  PSD s-a ținut de cuvânt: alocațiile vor fi majorate pentru copiii între 0-2 ani și cei cu dizabilități la 600 lei, iar pentru copiii între 2-18 ani la 243 lei.
  O altă veste bună este că statul va acorda a 13-a indemnizație persoanelor cu dizabilități.
  Pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 lei, iar pentru pensiile mai mari creșterea va fi de 10%. În luna ianuarie, toți pensionarii cu pensii până în 1.600 de lei vor primi un ajutor pentru iarnă astfel încât toți vor ajunge în luna respectivă la suma de 2.200 lei.
  Să nu uităm că prețurile la energie electrică și gaze au crescut, a crescut cursul de schimb valutar și, implicit, au crescut ratele românilor și prețurile la alimente. Măsurile luate de PSD din prima zi de guvernare vor veni în sprijinul tuturor românilor, pentru a avea o viață decentă.
  Sperăm că economia românească să intre pe creștere și să venim în Parlament cu măsuri concrete pentru fiecare român. Avem soluții pentru agricultori, pentru micii și marii întreprinzători, pentru profesori și medici, am stabilit că investițiile statului vor crește, iar proiectele promise de 30 de ani vor deveni realitate. Românii au nevoie de autostrăzi, spitale și școli. Dar asta nu exclude posibilitatea de a crește salarii, pensii și alocații. Am încrederea că românii vor beneficia de toate politicile propuse prin programul de guvernare, pentru că PSD este aproape de oameni!
  Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 25 iulie 2024, 22:23