Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
soldan.gheorghe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Șoldan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)
Dobânzile excesive vor fi interzise prin lege!

Am dezbătut și am votat marți, 8 martie 2022, în Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților, proiectul de lege privind plafonarea dobânzilor la creditele de consum. Proiectul a primit aviz favorabil.

Alături de colegii senatori și deputați din PSD am inițiat un proiect de lege pentru a face dreptate oamenilor care sunt nevoiți să apeleze la împrumuturi de la alte instituții nebancare și a institui o serie de reguli etice în legislația privind creditele și datoriile.
Am întâlnit cazuri când oameni aflați în mare nevoie s-au împrumutat și au trebuit să plătească și dobânzi de 2.000% (două mii la sută, ați citit bine!). Dobânzile împovărătoare trebuie să rămână istorie!
Acest proiect prevede plafoane clare peste care dobânzile pentru creditele contractate de la IFN-uri nu vor putea fi depășite. Vom proteja nu doar cetățenii și firmele nevoite să apeleze la împrumuturi, ci și întreaga economie, care nu va fi nevoită să suporte costurile adiacente sau falimentul firmelor.
Senatul a adoptat această lege. Îi îndemn pe colegii din Camera Deputaților să susțină acest proiect în plen, să ajutăm oamenii cu ceea ce putem face noi: legi bune!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 16:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro