Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
soldan.gheorghe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Șoldan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD)

Ce bucurie pentru cei peste 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale Băișești să înceapă prima zi din noul an școlar într-o școală renovată, cum poate nu găsești nici în multe orașe din România.

O școală cu o istorie impresionantă, cu o existență de 140 de ani, în care au învățat bunicii și chiar străbunicii lor, însă care a trecut în ultimul an printr-un proces de modernizare.
Am fost astăzi la Băișești, la invitația primarului comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, la deschiderea noului an școlar.
M-am bucurat să mă reîntâlnesc cu elevii de 10 cărora le-am oferit, spre sfârșitul anului trecut, o excursie la București, unde au vizitat, printre altele, și clădirea Parlamentului.
Le-am spus elevilor că trebuie să învețe bine pentru a-și face părinții fericiți, dar și pentru că rezultatele bune la învățătură sunt cea mai bună investiție pe care o pot face pentru viitorul lor.
Mai cu seamă că acum au o școală modernă, profesori dedicați și un primar, Gheorghe Fron, care pune accent pe dezvoltarea infrastructurii școlare din comuna pe care o gospodărește de ani buni, una dintre cele mai mari din județ, cu nu mai puțin de 9 sate.
Școala care își va asigura energia electrică și termică în proporție de 95%
Școala Gimnazială din Băișești, înființată în 1883, a trecut în ultimul an printr-un proiect de eficiență energetică.
În cadrul proiectului s-au făcut lucrări de anvelopare a clădirii cu vată bazaltică de 20 cm, înlocuire a tâmplăriei cu ferestre de casă pasivă, care combină consumul mic de energie cu termoizolarea, oferind confort sporit atât vara, cât și iarna.
De asemenea, s-au montat panouri fotovoltaice, pompe de căldură deservite de opt foraje la adâncime de 125 de metri, recuperatoare de căldură în fiecare încăpere și multe altele.
În urma derulării proiectului, școala își va asigura energia electrică și termică în proporție de 95%.
În perioada următoare, așa cum a anunțat primarul Gheorghe Fron, urmează să fie dotate școlile din comună cu mobilier școlar și aparatură necesară unui proces de învățământ modern.
De asemenea, sunt așteptate două microbuze școlare electrice, pentru transportul elevilor, dar și preșcolarilor, la unitățile de învățământ de pe raza comunei.
Mult succes tuturor în noul an școlar!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 25 iulie 2024, 21:42