Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
beniamin.todosiu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Beniamin Todosiu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Beniamin Todosiu (Grupul parlamentar al USR)
Dreptate pentru persoanele care activează sub forma de PFA în România

În România sunt înregistrate în prezent peste 400.000 de Persoane Fizice Autorizate. Acestea reprezintă 27% din totalul entităților economice active din întreaga țară. În anul 2020, PFA-urile au plătit la buget impozite pe venit în valoare de aproape 335 de milioane de lei.


,,În urma consultărilor cu persoane care activează ca PFA-uri, am depus în Parlament o propunere legislativă pentru ca activitățile economice desfășurate sub forma unor Persoane Fizice Autorizate să constituie vechime în muncă. Această propunere legislativă face o reparație morală și legală pentru Persoanele Fizice Autorizate, care desfășoară o activitate economică, plătind toate taxele și impozitele legale aferente, dar activitatea nu le este considerată vechime în muncă. Inițiativa a pornit de la cazul unui cetățean din Alba Iulia, care este unul dintre cei mai apreciați ghizi turistici din municipiu. În momentul în care a dorit să aplice pentru un post în cadrul Centrului de Informare Turistică din subordinea municipalității, albaiulianul a constatat că activitatea pe care a prestat-o timp de mulți ani ca ghid nu e considerată vechime în muncă, deoarece a funcționat ca Persoană Fizică Autorizată. Am constat astfel că, de-a lungul timpului, statul a descurajat activitatea PFA-urilor sau chiar le-a discriminat. De aceea este nevoie de completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.44/2018 privind desfășurarea activităților economice de către Persoanele Fizice Autorizate.

Mulțumesc colegilor parlamentari de la toate partidele pentru votul de astăzi. Această nedreptate trebuia îndreptată și reglementată.”, afirmă deputatul USR, Beniamin Todosiu.
Este o lege care nu va avea un impact bugetar, ci doar va încuraja românii să lucreze legal și să renunțe la munca la negru, atrași de faptul că perioada lucrată ca PFA va constitui și vechime în muncă, în domeniul în care își desfășoară activitatea.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 22 iulie 2024, 2:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro