Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ilie Toma > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ilie Toma (Grupul parlamentar al PSD)
Eșecul guvernării este plătit de toți românii

Iarna bate la ușă și incompetența guvernării PNL și USR-PLUS a generat scumpiri și noi poveri fiscale pentru români.

În timp ce PNL și USR-PLUS duc o luptă acerbă pentru apărarea propriilor funcții, românii vor soluții pentru a nu ajunge la situația de a sta în întuneric sau frig în această iarnă din cauza debranșării de la electricitate. Din păcate, răul a fost produs și majorarea facturilor mută atenția de la creșterea lor spre găsirea de soluții pentru a le achita.
Toți cetățenii au devenit vulnerabili în acest moment și sunt victime ale valului de scumpiri.
Prețurile gazelor, ale electricității și ale combustibilului scăpate de sub control au generat explozia în lanț a scumpirilor, mai ales la alimentele de bază.
Statisticile oficiale arată clar că puterea de cumpărare din țara noastră a scăzut cu peste 12%.
Realitatea arată că România datorează 4,69 de euro pentru fiecare euro realizat, că rata de creștere a datoriei publice este de 5,5 ori mai mare decât rata de creștere a Produsului intern brut (PIB) și că rata de creștere a cheltuielilor guvernamentale este mai mare cu 7 puncte procentuale față de rata de creștere a veniturilor.
Problemele reale ale românilor sunt ignorate cu desăvârșire, măsurile responsabile lipsesc, și prioritatea PNL și USR-PLUS este evidentă: lupta pentru funcții și întărirea poziției politice prin impunerea voinței proprii, fără a se ține cont de voința electoratului.
Cei care ar trebui să acționeze pentru cetățeni o fac pentru propriul interes, pentru funcțiile lor, pentru puterea pe care o vor toată de partea lor și România „normală” a lui Iohannis este într-o criză economică majoră și o criză sanitară, suprapuse peste criza politică fără precedent provocată de USR-PLUS și PNL.
PSD este singurul partid din România care acționează pentru cetățeni.
PSD a reușit să determine comisiile Camerei Deputaților să dezbată în regim de urgență Legea consumatorului vulnerabil, care protejează românii, victime ale guvernării falsei coaliții de dreapta.
PSD a reușit să determine comisiile de Industrii, Muncă și Politică Economică ale Camerei Deputaților să dezbată și să adopte urgent raportul comun, astfel încât Legea consumatorului vulnerabil să ajungă cât mai rapid în plen, pentru adoptare.
Amendamentele PSD la Legea consumatorului vulnerabil prevăd:
1) Devansarea intrării în vigoare a Legii astfel încât protejarea consumatorului vulnerabil să devină operațională înainte de venirea anotimpului rece. În loc să intre în vigoare la 1 septembrie 2022, amendamentul PSD propune ca legea să intre în vigoare în 30 de zile de la adoptare.
2) Creșterea plafonului de venituri în care se încadrează consumatorul vulnerabil, de la 810 lei la 1.149 lei/pe membru de familie, iar în cazul gospodăriilor cu o singură persoană de la 1.445 lei la 2.053 lei.
3) Indexarea anuală automată a pragurilor de venit în care se încadrează consumatorul vulnerabil și a ajutoarelor acordate consumatorilor vulnerabili.
4) Creșterea ajutorului suplimentar pentru fiecare sursă de energie folosită în fiecare gospodărie cu consumatori vulnerabili, după cum urmează:
 • De la 30 lei la 50 lei/lună suplimentar pentru consumul de energie electrică și de la 50 lei la 70 lei/lună dacă energia electrică este singura sursă.
 • De la 10 lei la 30 lei/lună suplimentar pentru consumul de gaze naturale
 • De la 10 lei la 20 lei/lună suplimentar pentru consumul de energie termică
 • De la 20 lei la 30 lei/lună suplimentar pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri
  Pentru PSD este o prioritate maximă protejarea milioanelor de români împovărați de plata facturilor majorate la energie.
  Nu-i uităm pe cei care ne-au trimis în Parlamentul României și, în prezent, avem o Lege a consumatorului vulnerabil. Românii sunt astfel protejați de efectele negative generate de prețurile ridicate ale energiei electrice generate de incompetența de guvernare a partidelor de dreapta din România!
  PSD nu este interesat de cine câștigă în lupta dintre PNL și USR-PLUS.
  PSD face dovada că este singurul partid din Parlament care acționează pentru apărarea intereselor cetățenilor.
 • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 18 iunie 2024, 11:07
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
  E-mail: webmaster@cdep.ro