Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2020-present (sen.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (sen.)
Liens:
www.angeltilvar.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Angel Tilvar > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Angel TILVAR
Communiques de presse

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
25 taxe consulare eliminate: răspuns la solicitările românilor din diaspora

Taxele consulare au fost o prezență constantă pe agenda întâlnirilor pe care le-am avut, de-a lungul timpului, cu românii de peste hotare. Oamenii erau, pe drept cuvânt, nemulțumiți cu privire la timpul și resursele pe care sunt nevoiți să le investească pentru a obține o serie de documente. Mulți dintre ei călătoreau distanțe lungi și pierdeau zile întregi de muncă și - în fond și la urma urmei - de viață, pentru a ajunge în fața ghișeelor consulare.

28 octombrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu privire la legea pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale

Legea cu privire la eliminarea a 102 taxe nefiscale, inițiativă a președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a fost votată în Camera Deputaților și ar putea fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2017. Prin dispariția acestor taxe, se reduce cu 90% timpul pe care românii, fie ei din țară sau de peste hotare, îl risipeau în mod inutil, la cozile imense din fața unor ghișee, pentru a se achita de anumite obligații către stat.

27 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Proiectul de lege pentru eliminarea a 102 taxe fiscale

Pe 10 octombrie 2016, Partidul Social Democrat, prin președintele său, Liviu Dragnea, a depus în Parlamentul României un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale.

17 octombrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu privire la declarațiile Secretarului britanic de Interne, Amber Rudd
Recentele declarații și propuneri ale Secretatului britanic de Interne, Amber Rudd, cu privire la declararea numărului de angajați străini de către companiile din Marea Britanie, reprezintă un motiv extrem de serios de îngrijorare și trebuie să atragă reacția imediată a autorităților române, dar și a instituțiilor europene.

În contextul în care exemplul folosit în sprijinul acestor declarații a fost cel al unei fabrici care angajează în mod preponderent cetățeni români și polonezi, acestea ne privesc în mod direct și reprezintă o atingere gravă la dreptul la muncă și dreptul la libera circulație, drepturi inerente pentru toțicetățenii Europei Unite. [...]

6 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul Zilei Mondiale a Educației

Sărbătorim astăzi Ziua Mondială a Educației, o zi dedicată pedagogilor și muncii pe care aceștia o depun pentru desăvârșirea tinerelor generații.

Un astfel de moment trebuie marcat cu apreciere și respect, el trebuie să fie prilej pentru a celebra poveștile de succes ale învățământului românesc, fie că este vorba despre performanțele remarcabile ale olimpicilor români în competițiile internaționale, ori despre devotamentul cu care un învățător dintr-un sat românesc se apleacă asupra caietelor de caligrafie ale elevilor săi. [...]

5 octombrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul începerii noului an universitar

Cu ocazia începerii noului an universitar, urez studenților și cadrelor didactice succes și multă putere de muncă. Energia, creativitatea și interesul lor pentru dezvoltarea personală și profesională trebuie să fie reflectate nu doar în calificative și în diplome, ci mai ales în identificarea unei vocații autentice și în contribuția pe care cunoștințele și performanțele lor o pot avea la progresul României.

3 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (grup PSD)

Cu privire la evenimentul “Parlamentarii europeni luptă împotriva sclaviei moderne”

Angel Tîlvăr: “Viitorul guvern va trebui să mărească numărul atașaților pe probleme de muncă și sociale și al celor de afaceri interne din misiunile diplomatice ale României, întrucât traficul de persoane afectează românii din diaspora.”

Miercuri, 28 septembrie 2016, a avut loc evenimentul “Parlamentarii europeni luptă împotriva sclaviei moderne”, eveniment organizat și în acest an de Camera Deputaților împreună cu Human Traficking Foundation din Marea Britanie.

Deputatul Angel Tîlvăr, în calitate de coordonator al Grupului de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, a prezentat situația combaterii acestui flagel, ținând cont de faptul că România este prima țară care a abordat fenomenul într-o manieră integrată , precum și singura țară care face un raport pe această temă din perspectiva parlamentară. [...]

29 septembrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu privire la Raportul ONU pe migrație pentru anul 2015

Recentul Raport al Organizației Națiunilor Unite cu privire la migrație, pentru anul 2015, include România între primele 20 de state ale lumii care generează migranți. În document, se estimează că peste 3,4 milioane de români locuiesc în altă țară. Mai mult decât atât, rata de creștere înregistrată de diaspora românească este a doua din lume (7,3% creștere anuală) în perioada 2000 – 2015. Astfel, raportat la populația țării noastre înregistrată la începutul acestui an, mai mult de 15% dintre români trăiesc în diaspora.

27 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Întâlnire cu elevii și cadrele didactice de la “Școala românească de sâmbătă”, din Lisabona

Aflat în vizită parlamentară în Portugalia, deputatul PSD Angel Tîlvăr s-a întâlnit vineri, 16 septembrie 2016, cu elevii și cadrele didactice de la “Școala românească de sâmbătă” de la Lisabona. Parlamentarul român a fost însoțit de ambasadorul României în Republica Portugheză, Ioana Bivolaru.

21 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Întâlnire cu delegație OSCE pe tema traficului de persoane

Angel Tîlvăr, coordonator al Grupului parlamentar pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, a avut marți, 13 septembrie 2016, o întrevedere cu o delegație OSCE formată din Ambasador Madina Jarbussynova, Reprezentant Special și Coordonator pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane (SRCTHB), Claudio Formisano, Director executiv pentru Programe și Tarana Baghirova, delegat de țară.
13 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu ocazia începerii noului an școlar (2016 – 2017)

Ziua de 12 septembrie este una de sărbătoare nu doar în școlile din țară, ci și în cele din comunitățile românești de pretutindeni. Mai mult ca oricând, este important să subliniem importanța acestor forme de învățământ în promovarea identității lingvistice și culturale și în conservarea tradițiilor românești, peste tot în lume.

12 septembrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Despre Ziua Limbii Române

Sărbătorim astăzi limba română și, mai mult decât atât, prin ea îi celebrăm pe toți cei care simt, grăiesc și trăiesc românește. Frumoasa și bogata noastră limbă este nu doar unealtă esențială de comunicare, ci și legătură trainică de suflet, pecetluită de istoria, de tradițiile și de cultura pe care le împărtășim.

31 august 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Angel Tîlvăr: "Un minister al românilor de peste hotare este necesar și este cerut de către comunitățile de români din afara granițelor!"

Milioane de români trăiesc, în acest moment, în afara României. Fie că este vorba despre cei din comunitățile istorice, din vecinătatea granițelor, ori despre numeroasa diasporă de mobilitate, problematica este extrem de diversă.

Ținând cont de această realitate, este esențială păstrarea și dezvoltarea unei legături vii și consistente a acestora cu țara, în contextul unor evoluții regionale și internaționale din ce în ce mai complexe. [...]

12 august 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Angel Tîlvăr: „Românii din Italia contribuie din plin la economia acestei țări și au nevoie de mai mult sprijin pentru a-și păstra identitatea națională!"

În Catania, Sicilia, deputatul PSD Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu parlamentarul italian Cataldo Fiorenza. Discuția s-a axat pe situația românilor din Sicilia, dar și pe felul în care contextul politic european poate afecta statutul și drepturile românilor care au ales să trăiască în Italia.

5 august 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Salut promulgarea legii privind extinderea categoriilor de servicii consulare prestate gratuit

Deputatul Angel Tîlvar consideră că aprobarea Ordonanței de urgență a guvernului nr. 64/2014 pentru modificarea Legii nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe și nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, cu modificările și completările ulterioare, reprezintă un nou pas în direcția îmbunătățirii activității consulare și are la bază solicitările cetățenilor români din afara hotarelor țării.

24 noiembrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Educația este originea culturii și civilizației. Totul, de la formele elementare ale limbii, la cele mai înalte expresii ale gândirii, de la meșteșugurile cele mai simple, la tehnologiile cele mai avansate, reprezintă un produs al cunoașterii acumulate și transmise de-a lungul generațiilor.

5 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Deputatul PSD de Vrancea, domnul Angel Tîlvăr, consideră că Procedura de monitorizare și Metodologia de lucru referitoare la modul de creștere și îngrijire a copilului cu părinți plecați la muncă în străinătate vor contribui la îmbunătățirea acțiunii Guvernului în sprijinul acestora.

20 august 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Despre importanța proiectelor dedicate integrării copiilor întorși din străinătate

Un fapt căruia trebuie să îi dăm o atenție din ce în ce mai mare este cel al copiilor românilor din străinătate. Luați din țară de părinți pentru a-i avea alături sau născuți în țara străină, aceștia reprezintă o generație a țării noastre, care trebuie să se simtă în România acasă.

2 iulie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Despre necesitatea modificării legii privind violența domestică

Violența domestică este un flagel care mutilează. Prea mulți oameni poartă în suflet și pe trup cicatricele sale adânci. Sunt urme ale unor dureri care, cu adevărat, nu sunt uitate niciodată. Ele sunt duse toată viață.

22 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Despre decizia Guvernului Republicii Moldova de a permite cetățenilor români și cetățenilor statelor membre UE trecerea frontierei doar cu cartea de identitate

Cetățenii români vor putea de acum înainte traversa frontiera româno-moldovenească doar cu cartea de identitate. Acest lucru se datorează deciziei luate ieri de Guvernul Republicii Moldova. Am ferma convingere că, în noile condiții, legăturile dintre țările noastre se vor amplifica și mai mult, prin cea mai importantă componentă a lor: cea umană.

17 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Despre alegerea a doi consilieri români în administrația locală din Spania

Prin implicarea în viața politică locală, în administrația comunității, românii dau dovadă de responsabilitate civică. Ei se implică în rezolvarea problemelor de interes comun și ajută la mai buna integrare și reprezentare a intereselor conaționalilor lor.

16 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Despre 15 iunie, comemorarea a 126 de ani de la trecerea în neființă a lui Mihai Eminescu

Se împlinesc astăzi 126 de ani de la trecerea în neființă a marelui Mihai Eminescu. Omul trecător s-a stins, dar cuvintele lui încă ard. Și vor arde câtă vreme noi cei de azi găsim în ele sursa care ne încălzește sufletul.

15 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Lansarea proiectului "Protecție și educație pentru copiii afectați de migrația pentru muncă în străinătate prin centre de zi"

Doresc să salut lansarea de către Organizația Salvați Copiii a proiectului "Protecție și educație pentru copiii afectați de migrația pentru muncă în străinătate prin centre de zi", derulat în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

10 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Angel Tîlvăr, deputat PSD de Vrancea, despre examenul de Bacalaureat 2015

A început examenul de Bacalaureat. Este un moment important în viața a mii de elevi români. Munca depusă de ei, an de an, este acum măsurată. Sunt multe emoții și multe speranțe. Este un test al maturității și al modului în care cei tineri sunt pregătiți pentru a-și urma drumul în viață.

9 iunie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvar (Grup PSD)


Există o categorie specială de oameni fără de care, niciunul dintre noi, nu am fi cei care suntem azi: dascălii noștri. De la scris, citit și socotit, până la cunoașterea marii literaturi, a celor mai avansate teorii despre cosmos sau genom, a oricărui lucru care privește creativitatea, expresia și gândirea umană avem nevoie să fim conduși de oameni care să ne învețe pas cu pas. Toți am avut învățători, toți am avut dascăli.

5 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Românilor de Pretutindeni

Doresc să salut sărbătorirea Zilei Românilor de Pretutindeni, sărbătorită în ultima duminică a lunii mai.

29 mai 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Despre măsurile Guvernului în lupta anti-drog

Doresc să semnalez un important pas făcut în ce privește efortul național de apărare a sănătății și siguranței poporului nostru. Este vorba despre întărirea cadrului legislativ al luptei anti-drog printr-o nouă măsură adoptată de Guvernul României.

29 mai 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Deputatul Angel Tîlvăr salută acțiunile desfășurate în județul Vrancea pentru combaterea absenteismului școlar și prevenirea delincvenței juvenile

Deputatul PSD Angel Tîlvăr salută acțiunile desfășurate în județul Vrancea, în data de 20 mai, ca parte a Planului Național Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

22 mai 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Sesiunea plenară a conferinței internaționale "Clasa politică și societatea civilă - luptă comună împotriva traficului de persoane'

Astăzi, 22 aprilie 2015, a avut loc Conferința internațională "Clasa politică și societatea civilă - luptă comună împotriva traficului de persoane". Evenimentul s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților, Valeriu - Ștefan Zgonea și a fost organizat de Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, Grupul pentru combaterea traficului de persoane și Grupul Ecumenic de Rugăciune din cadrul Parlamentului României, în colaborare cu Mișcarea Europeană pentru Politici Creștine (European Christian Political Movement - ECPM) și European Freedom Network (FCN).

22 aprilie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, efectuează în perioada 9 - 13 martie o vizită oficială în Canada, la Ottawa, la invitația președintelui Camerei Comunelor canadiene, Andrew Scheer.

9 martie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Depunere jurământ comisari europeni

În calitate de președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților consider că depunerea jurământului în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg, de către domnul Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și cei 27 de noi comisari europeni, pe lângă solemnitatea momentului are și o valoare de proiect.

11 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru afaceri europene
Dezbatere și Premiile 2014 pentru "Guvernare deschisă și transparența în administrație"

În calitate de președinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul deputat Angel Tîlvăr a participat, în ziua de joi, 11 decembrie, la dezbaterea organizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, având drept temă "Guvernarea deschisă și transparența în administrație". La dezbatere au participat membri ai administrației publice din România, reprezentanți ai societății civile, mediului academic, mediului de afaceri și mediului diplomatic.

11 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru afaceri europene

Miercuri, 10 decembrie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, a participat la dezbaterea cu tema „Progresele înregistrate de România în domeniul respectării și promovării drepturilor copilului”, organizată de Camera Deputaților, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) și UNICEF.

10 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
10 decembrie - Ziua drepturilor omului

La 10 decembrie în toată lumea este marcată Ziua Internațională a Drepturilor Omului. În această zi, în 1948, la Paris, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Declarația universală a drepturilor omului, document elaborat ca răspuns la atrocitățile din timpul celui de-al doilea Război Mondial. Ulterior, Declarația, primul act internațional în care sunt exprimate drepturile și libertățile fundamentale ce trebuie garantate ființelor umane din întreaga lume, a fost completată cu alte convenții, printre care: Convenția privind Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Rasială (1965), Convenția Internațională asupra Drepturilor Politice și Civile (1966), Convenția pentru Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Împotriva Femeilor (1979), Convenția Împotriva Torturii (1984), Convenția Drepturilor Copilului (1989).

9 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
"Uniunea Europeană este și va rămâne cel mai important finanțator al combaterii schimbărilor climatice"

Anul viitor la Paris se preconizează adoptarea unui nou acord global privind clima, obligatoriu din punct de vedere juridic. Acest acord este pregătit la Conferința Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice care este în curs de desfășurare la Lima, între 01-12 decembrie 2014.

9 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

În calitate de președinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților condamn fără echivoc declarațiile cu caracter homofob și antisemit ale ambasadorului României la Erevan și salut decizia Ministerului Afacerilor Externe de a-l chema în țară pentru a oferi explicații.

5 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru afaceri europene

Ziua a doua a celei de-a LII-a reuniuni a Conferinței organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii ale Parlamentelor Uniunii Europene – COSAC, organizată la Roma, în perioada 1-2 decembrie 2014 a abordat temele: perspectivele integrării europene - rolul global al Uniunii Europene și proiecția politicilor sale în Europa mediteraneană și în Europa de Est; controlul democratic al agențiilor europene.

3 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru afaceri europene

O delegație a Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, condusă de domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele comisiei, având în componență pe domnul deputat Vasile-Cătălin Drăgușanu, vicepreședinte, și pe domnul deputat Sorin Teju, membru al comisiei, a participat la cea de-a LII-a reuniune a Conferinței organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii ale Parlamentelor Uniunii Europene – COSAC, organizată la Roma, în perioada 1-2 decembrie 2014.

2 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Vizita în România a Comisiei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

În perioada 27 - 28 noiembrie 2014 are loc vizita în România a Comisiei pentru migrație, refugiați și persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

28 noiembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Angel Tîlvăr ales raportor în cadrul Comisiei pentru Apărare și Securitate și vicepreședinte al Grupului Socialist al AP NATO

În perioada 21-24 noiembrie 2014, a avut loc la Haga cea de-a 60 reuniune a Adunării Parlamentare a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (AP NATO).

26 noiembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
25 noiembrie - Ziua internațională a eliminării violenței împotriva femeii

România celebrează la 25 noiembrie Ziua Internațională de Luptă împotriva Violenței asupra Femeii. La 25 noiembrie 1960 au fost asasinate, în mod brutal, de către membrii Poliției Secrete, la ordinele președintelui Republicii Dominicane Rafael Trujillo (1930-1961), surorile Mirabal - Patria, Minerva și Maria Teresa, reprezentante ale activismului politic și simboluri ale rezistenței în timpul regimului dictatorial Trujillo. Ca urmare acestui eveniment tragic, la prima Întâlnire Feministă din America Latină și Caraibe, care a avut loc în Columbia, la Bogota, între 18-21 iulie 1981, s-a stabilit ca data de 25 noiembrie să fie ziua luptei contra violenței împotriva femeii.

24 noiembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

În calitate de deputat și președinte al Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Camerei Deputaților, condamn atacul terorist care a avut ca țintă o sinagogă din Ierusalim, petrecut în dimineața zilei de miercuri, 18 noiembrie, și soldat cu 4 morți și 8 răniți.

21 noiembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru afaceri europene
Validarea noii Comisii Europene

În calitate de președinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților doresc să adresez felicitări președintelui Jean-Claude Juncker, precum și noilor membri ai Comisiei Europene și îi doresc succes în îndeplinirea mandatului său.

23 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Victor Ponta – garanția unui parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii

În ultima perioadă, partenerii României au început, în urma analizelor făcute pentru anul 2013 și prima jumătate a anului 2014, să felicite Guvernul Ponta și să își reconsidere poziția pe care au avut-o cu privire la țara noastră, atât din punct de vedere economic, cât și politic și strategic.

22 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Banca Mondială confirmă ceea ce românii știau deja: Guvernul Ponta este cel mai bun din ultimii 20 de ani

Raportul The Worldwide Governance Indicators (WGI), publicat de Banca Mondială, prezintă date relevante despre situația a 215 țării ale lumii și analizează situația economică a acestora pe perioada 1996-2013.

20 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Guvernul Ponta este preocupat de modernizarea educației din România

Au trecut zece ani de când au fost elaborate ultimele manuale pentru ciclul primar.

17 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Europeană împotriva traficului de persoane

La data de 18 octombrie este , anual, Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane.

17 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Miercuri, 15 octombrie, a avut loc lansarea proiectului “Analiza impactului reglementărilor în vigoare asupra mediului concurențial în sectoare cheie ale economiei românești”, un parteneriat între Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), Guvernul României și Consiliul Concurenței.

16 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Comemorarea Victimelor Holocaustului

La 5 mai 2004, Guvernul român a adoptat Hotărârea de Guvern nr. 672, prin care se recunoaște oficial Holocaustul din România și se stabilește ziua de 9 octombrie ca zi oficială de comemorare a victimelor acestuia.

9 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru afaceri europene
Vizita în Regatul Țărilor de Jos a unei delegații parlamentare române

În perioada 30 septembrie – 3 octombrie, o delegație comună a Grupului din Parlamentul României pentru combaterea traficului de persoane și a Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, condusă de domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene și coordonatorul Grupului pentru combaterea traficului de persoane, a efectuat o vizită la Haga și Amsterdam.

6 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Luni, 29 septembrie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților și coordonator al Grupului pentru combaterea traficului de persoane, a avut o întrevedere cu domnul Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România.

29 septembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru afaceri europene

Luni, 29 septembrie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților și coordonator al Grupului pentru combaterea traficului de persoane, a avut o întrevedere cu domnul Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România.

29 septembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Azi, 23 septembrie, la Palatul Parlamentului, domnul Benediktas JUODKA, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul Republicii Lituania și domnul Audronius AźUBALIS, vicepreședinte, fost ministru de externe al Lituaniei au avut o întrevedere cu domnul Angel TÎLVĂR, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul Vasile-Cătălin DRĂGUȘANU, vicepreședinte, domnul Dorin Silviu PETREA, domnul Cătălin Marian RĂDULESCU și domnul Mihai TARARACHE, membri ai comisiei, în cadrul vizitei oficiale a delegației parlamentare lituaniene în România.

23 septembrie 2014 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
"Să ne inspirăm din principiile olimpismului!"

Citius, Altius, Fortius!
Sărbătorirea a 100 de ani de existență a mișcării olimpice în România îmi oferă plăcutul prilej de a-mi îndrepta gândurile și urările de bine către toți cei care, prin măiestria și prin puterea de luptă cu care au fost hărăziți, au adus sportului nostru o faimă incontestabilă și nepieritoare.

12 septembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Guvernul Ponta susține excelența în sport

În calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, dar și ca cetățean și cadru didactic al municipiului Focșani, țin să-mi exprim satisfacția deosebită oferită de proaspăta decizie a Ministerului Educației Naționale în ceea ce priveste înființarea unui centru de excelență pentru elevii dornici de a deprinde tainele judo-ului, în municipiul Focșani.

11 septembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Domnul deputat Angel Tîlvăr a donat sânge. Donarea de sânge este o formă de solidaritate

Astăzi, 22 august, deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr s-a alăturat campaniei inițiate de Partidul Social Democrat, care a făcut un apel la solidaritatea românilor, într-un moment în care există un mare deficit de sânge în spitale.

22 august 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Când ura atinge cote paroxistice

Orice asasinat este, în sine, condamnabil. Atunci când victimele unui astfel de act iresponsabil sunt trei adolescenți a căror unică vină este aceea de a avea o anumită naționalitate, el devine de zeci, de sute, de mii de ori mai oribil, mai deplorabil!

2 iulie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Un război care trebuie, obligatoriu, câștigat

Organizația Națiunilor Unite a stabilit ca data de 26 iunie să reprezinte, anual, Ziua Internațională împotriva traficului și consumului ilicit de droguri.

26 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Drapelului Național

Fiind, alături de imn, principalul simbol al unui stat, drapelul a apărut în țările române încă din anul 1834, atunci când domnitorul Țării Românești, Alexandru Ghica, a opținut permisiunea Înaltei Porți de a înzestra cu steag propriu oștirea și corăbiile negustorilor. Cum steagul oștirii avea în componența sa cele trei culori care se regăsesc și astăzi în componența drapelului național, se poate considera că acela a fost, de fapt, momentul de început al adoptării tricolorului ca simbol al statalității românești.

25 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Legea voucherelor de vacanță – un sprijin binevenit și binemeritat

Adoptată de plenul Camerei Deputaților în ședința din data de 4 iunie, Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță reprezintă atât un sprijin binevenit pentru angajați, care după un an de muncă au nevoie de o binemeritată vacanță, cât și pentru turismul românesc, voucherele de vacanță acordate prin efectele legii neputând fi folosite decât pe teritoriul național.

25 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Luni, 23 iunie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu reprezentanți ai instituțiilor ce au ca domeniu de activitate educația adulților din Danemarca, Germania, Grecia, și reprezentanți ai Asociației EUROED România.

23 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua celor curajoși și puternici

La 20 iunie a fiecărui an, comunitatea internațională celebrează Ziua Mondială a Refugiatului. Spun celebrează și nu altfel, deoarece chiar acesta este sensul acestei zile: de a celebra curajul unor oameni care, în virtutea dreptului ancestral al omului la liberă circulației și la o viață mai bună, lasă în urma lor cămin, familie și prieteni și se aventurează în necunoscut, spre teritorii care promit a le fi mai puțin ostile.

20 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Marți, 17 iunie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, alături de domnul deputat Sorin Avram Iacoban, vicepreședinte al Comisiei, a primit delegația membrilor Parlamentului din Republica Croația, condusă de domnul Milorad Pupovac, președintele Comisiei pentru politică externă. La reuniune a participat și doamna Andrea Gustovic-Ercegovac, Ambasadorul Republicii Croația în România.

17 iunie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Vicepreședintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Bogdan Niculescu Duvăz, împreună cu membri ai comisiei, vor avea marți, 17 iunie, începând cu ora 10.00, o întrevedere cu o delegație a Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul Republicii Croația, condusă de domnul Milorad Pupovac, președintele comisiei (sala de ședințe a Comisiei, nivel P, corp B2).

De la ora 11.00, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, domnul deputat Angel Tîlvăr, împreună cu membri ai comisiei, vor avea o întrevedere cu delegația croată (sala de ședințe a comisiei, etaj 3, cam. [...]

16 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Vizita la Madrid a unei delegații a Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților

În perioada 9 – 11 iunie, a avut loc vizita la Madrid a unei delegații a Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, conduse de domnul deputat Angel Tîlvăr (PSD), președintele comisiei. Din delegația parlamentară au mai făcut parte domnii deputați Romeo Rădulescu (PDL), Radu Costin Vasilică (PSD) și Radu Zlati (PNL), membri ai comisiei.

12 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Mai putem ocroti copacii înfloriți?

Categoric, trăim într-o lume a paradoxurilor și a ipocriziei. Vorbim despre sănătatea mediului înconjurător, dar aruncăm mormane de gunoi la liziera pădurii, ne lamentăm în legătură cu încălzirea globală, însă construim automobile ale căror motoare ar fi capabile să propulseze un cargo maritim sau defrișăm, fără să clipim măcar, suprafețe de pădure imense!

5 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Primului dintre dascăli, cu plecăciune!

În satul românesc tradițional, cele mai importante personalități erau (continuă să fie) primarul, preotul și învățătorul. Fără a minimaliza importanța primelor două personaje, apreciez că învățătorul este cel mai important dintre ele! Și nici nu ar putea fi altfel, atâta timp cât până și destinele celor mai învățați dintre noi sunt legate, nemijlocit, de omul care ne-a îndrumat primii pași pe calea cunoașterii.

5 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Luni, 2 iunie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu fondatoarea Asociației OvidiuRo, doamna Leslie Hawke, voluntar Peace Corps, președinte, și doamna Simona Ilaș, manager comunicare și strângere de fonduri.

3 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

În perioada 30 mai -1 iunie 2014, am participat la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO.

2 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Sărbătoarea anuală a purității

Introdusă în calendarul internațional ca urmare a adoptării, în august 1925, la Geneva, a Declarației pentru Protecția Copilului, Ziua Copilului reprezintă un reper distinct al fiecărui an calendaristic: este ziua în care lumea aduce un omagiu puritătii, ingenuității, frumuseții, bucuriei de a trăi. În România, această zi se sărbătorește, în fiecare an, la 1 iunie, dată inspirat aleasă, deoarece coincide cu prima zi a celei mai plăcute dintre lunile de vară, luna iunie.

31 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Miercuri, 28 mai 2014 s-a desfășurat, la sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, workshop-ul româno-american cu tema „Presa și instituțiile politice în timpul campaniilor electorale”.

29 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Miercuri, 28 mai 2014, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, alături de domnul deputat Sorin Avram Iacoban, membru al Comisiei, s-a întâlnit cu o delegație din Republica Macedonia, reprezentanți ai Centrului Public pentru Educația Adulților și membri ai Asociației Universităților Populare Germane – DVV Internațional, și reprezentanți ai Asociației EUROED România.

28 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Întoarcerea în sălașul muzelor
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

„S-o spunem clar, de la început: „arta” nu are existență proprie. Există doar artiști. În timpuri foarte îndepărtate, oamenii, cu ajutorul unor bucăți de pământ colorat, schițau formele unui bizon pe pereții grotelor; în zilele noastre, cumpără culori și fac afișe: în acest interval, au realizat foarte multe lucruri. Nu există niciun inconvenient în a numi artă ansamblul acestor activități, cu condiția de a nu uita niciodată că un asemenea cuvânt capătă multe sensuri deosebite, în momente și locuri diferite, și de a înțelege bine că arta în abstract, Arta cu A mare, nu există”.

16 mai 2014 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
Gânduri despre Ziua Familiei

primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Începând cu anul 1993, ziua de 15 mai este cunoscută în întreaga lume drept Ziua Familiei, în conformitate cu rezoluția 47/237 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. În acest context, nu este lipsit de interes să ne amintim că anul 1994 a fost proclamat drept Anul Internațional al Familiei, în intenția de a revitaliza valorile familiale perene, de a readuce în atenție importanța pe care familia o are în stabilitatea socială.

14 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
137 de ani de demnitate deplină!

În istoria unui popor există o serie de date care, prin puternica lor semnificație, amintesc de trecutul acestuia, de permanența sa, de marile sale realizări. În acest context, trecutul reprezintă temelia prezentului, așa cum prezentul reprezintă garanția viitorului.

9 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Miercuri, 7 mai, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, coordonator al Grupului pentru Combaterea Traficului de Persoane din Parlamentul României, alături de o delegație compusă din membrii ai Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport și ai Grupului pentru Combaterea Traficului de Persoane, s-a întâlnit cu o delegație parlamentară olandeză, condusă de doamna Tanja Jadnanansing, președintele Comisiei permanente pentru Securitate și Justiție din Camera Reprezentanților, și cu domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România.

7 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cât de „private” sunt serviciile medicale din sistemul privat de sănătate?

În lumea civilizată, afacerile private sunt susținute, în totalitate, din fonduri ale unor investitori sau ale unor grupuri de investitori, persoane fizice sau juridice, care nu au nici o legătură cu banii publici. Altfel spus, ai propria ta afacere, ți-o finanțezi! Asta este valabil în cam toate sectoarele de activitate, inclusiv în zona serviciilor medicale.

7 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Pledoarie pentru slova scrisă

În istoria sa multimilenară, omenirea a inventat nenumărate instrumente menite să-i ușureze și să-i îmbunătățească existența. Din această perspectivă, putem constata cu ușurință și neîndoielnic faptul că una dintre cele mai revoluționare invenții ale minții umane o reprezintă scrisul și utilizarea cea mai de seamă a acestuia, cartea.

23 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Soluționarea situației cadrelor didactice care au obținut cel puțin nota 7 la concursurile de titularizare

În data de miercuri, 23 aprilie, Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților a aprobat Ordonanța de urgență nr.16/2014 privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011.

23 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Luni, 14 aprilie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu fondatoarele Asociației OvidiuRo, doamna Leslie Hawke, voluntar Peace Corps, președinte, și doamna prof. Maria Gheorghiu, director executiv.

15 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Învățând din ororile istoriei, evităm repetarea lor!

La 11 aprilie 1945, lagărul de concentrare de la Buchenwald era ocupat de armatele forțelor aliate, iar deținuții din acesta eliberați. Pentru a celebra acest eveniment, Organizația Națiunilor Unite a hotărât ca data de 11 aprilie a fiecărui an să fie celebrată drept Ziua internationala a celor eliberati din lagarele de concentrare fasciste.

10 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Alarmă în sistemul național de sănătate!

Cu puțin timp în urmă, am avut ocazia să citesc o declarație de presă a domnului Vasile Astărăstoaie, președintele Colegiului Medicilor din România, care mi-a stârnit o îngrijorare profundă față de viitorul sistemului nostru de sănătate! Prin această declarație, domnul Astărăstoaie trăgea un ferm și disperat semnal de alarmă față de pericolul reprezentat de depopularea sistemului sanitar datorită exodului masiv de cadre medicale de specialitate către statele bogate ale Uniunii Europene.

10 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Să ne amintim, din când în când, cât de importantă este sănătatea

Începând cu anul 1950, la fiecare 7 aprilie comunitatea internațională celebrează Ziua Mondială a Sănătății. Și tot cu această ocazie, Organizația Mondială a Sănătății, forul care a decis, în 1948, instituirea evenimentului, folosește prilejul pentru a atrage atenția asupra unora dintre pericolele majore care atentează la sănătatea populației la nivel planetar.

7 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Conferința Internațională „Traficul de persoane – o amenințare la adresa valorilor familiei”

În organizarea Grupului pentru Combaterea Traficului de Persoane și a Grupului Ecumenic de Rugăciune din cadrul Parlamentului României, la Palatul Parlamentului s-a desfășurat marți, 2 aprilie, Conferința Internațională cu tema „Traficul de persoane – o amenințare la adresa valorilor familiei”. La organizarea acestui important eveniment, o contribuție specială au avut, de asemenea, Mișcarea Europeană pentru Politici Creștine, respectiv, Federația Europeană a Asociațiilor Familiilor Catolice.

2 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Un deceniu de NATO, un deceniu de siguranță națională deplină!

Data de 29 Martie 2004 poate și trebuie să rămână în istoria țării noastre ca una dintre cele mai importante din ultima jumătate de secol. La acea dată, Adunarea Generală a Tratatului Atlanticului de Nord lua decizia, istorică pentru noi, de a ne acorda statutul de membru cu drepturi depline ai acestei prestigioase alianțe.

1 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Traficul rutier din România rămâne, în continuare, o junglă plină de capcane!

Conform datelor oferite recent publicității de Comisia Europeană, România se plasează pe un nedorit și deloc onorant loc prim în rândul țărilor comunitare în ceea ce privește numărul de accidente rutiere cu final tragic. Cu o rată de 92 de decese la un milion de locuitori, țara noastră devansează țări precum Polonia și Luxemburg, — 87 decese la 1 milion de persoane, Letonia și Croația — câte 86 de decese la 1 milion de persoane, Lituania — 85 de decese la 1 milion de persoane, Bulgaria — 82 de decese la 1 milion de persoane si Grecia — 81 de decese la 1 milion de persoane.

1 aprilie 2014
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Omagiu unei nobile arte

Începând cu anul 1961, data de 27 martie este dedicată Zilei Internaționale a Teatrului. Este ziua în care lumea întreagă aduce un omagiu sincer și binemeritat acestei arte nobile și iluștrilor ei slujitori.

27 martie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
25 martie - Ziua Poliției Române

Poliția Română îmbracă în această zi haine festive, cu ocazia împlinirii a 192 de ani de la atestarea Poliției Române moderne.

25 martie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Parlamentul României a găzduit joi, 20 martie, Conferința europeană intitulată „Prevenirea Traficului de persoane în scopul muncii forțate – Noi forme de exploatare – Recrutare prin internet”. Organizată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Asociația Bisericilor Ecumenice din România, conferința și-a propus să tragă un nou și puternic semnal de alarmă față de pericolul social pe care traficul de persoane îl reprezintă, precum și față de amploarea și de formele din ce în ce mai diversificate ale acestuia.

20 martie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Copiii străzii – o problemă mai gravă chiar decât ne putem închipui!

Copiii străzii! De câte ori nu am citit despre ei în ziare, câte reportaje nu am văzut la diferite posturi de televiziune pe această temă. De fier să fii și nu poți să nu te înfiori atunci când vezi acești pui de om luptându-se dramatic cu soarta nedreaptă care a făcut din ei niște paria, pierduți, aproape fără speranță, într-o lume ce seamănă tot mai mult cu o junglă. Jungla civilizației urbane.

19 martie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Joi, 13 martie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, a participat la conferința internațională „Educația financiarĂ: investiție în viitorul societății”, organizată de Banca Națională a României, cu sprijinul Visa Europe, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Junior Achievement Romania și Child & Youth Finance International.

13 martie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Vești bune pentru învățământul românesc

Problema transportului școlar a fost, mai totdeauna, o adevărată piatră de încercare pentru diferitele echipe guvernamentale, în mai toate formulele în care acestea s-au prezentat în anii din urmă.

10 martie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr
Modificări de fond aduse Legii educației naționale

Într-una dintre ședințele de dată recentă, lucrările Comisiei pentru Învățământ, știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților a fost afectată, în principal, dezbaterii proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.117/2013 privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011 și pentru luarea unor măsuri în domeniul învățământului. Punctul de pornire al acestui proiect de lege îl reprezintă, așadar, un act normativ al Guvernului României prin care se aduc modificări și îmbunătățiri substanțiale actualei Legii a educației naționale, în vigoare din anul 2011 și adoptată prin procedura angajării răspunderii guvernului aflat în funcție la acea dată.

26 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
De ce o zi a limbii materne?

Instituirea unei zile dedicate limbii materne își găsește originea în decizia UNESCO din anul 1999 care a stabilit ca anual, la data de 21 februarie, să fie celebrat la nivel internațional dreptul diferitelor grupuri etnice (în special, al celor minoritare), de a-și folosi, neîngrădit, limba maternă.

20 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Joi, 20 februarie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, alături de domnul deputat Dragoș Zisopol, vicepreședinte al comisiei și președinte al Comunității elene din România, s-au întâlnit cu domnul Kyriakos Gerontopoulos, ministru adjunct al Afacerilor Externe în guvernul elen și domnul Grigorios Vassiloconstandakis, ambasadorul Republicii Elene în România.

20 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Marți, 18 februarie, domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu doamna Eliso Chapidze, președinte adjunct în cadrul Comisiei pentru educație, științe și cultură din Parlamentul Georgiei.

18 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Importanța Zilei Internaționale a copilului bolnav de cancer

M-am bucurat mult să constat că, de la un an la altul, ziua de 15 februarie, Ziua Internațională a copilului bolnav de cancer, este marcată așa cum se cuvine și la noi în țară. Asta dovedește faptul că, atât instituțiile, cât și cetățenii României, în general, devin tot mai conștienți de atenția crescută pe care suntem obligați s-o acordăm nu numai tratamentului corespunzător aceastei maladii teribile, ci și prevenției sale, în special atunci când este vorba de copiii noștri!

18 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Generalizarea – o capcană periculoasă

În ultima vreme am avut ocazia să urmăresc, din nefericire, o serie de materiale de presă legate de reale sau de prezumate fapte de corupție existente în sistemul național de învățământ. Le-am dezaprobat și le dezaprob, pe toate la un loc și pe fiecare în parte. Ca președinte al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților, ca dascăl și ca părinte, nici nu aș putea reacționa altfel!

22 ianuarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Guvernul Ponta creează premisele unei dezvoltări economice a României

Acum un an de zile, 70% dintre cetățenii care s-au prezentat la vot au decis ca țara să fie guvernată de Uniunea Social-Liberală. După exact douăsprezece luni de la asumarea acestei grele dar onorante responsabilități, guvernul condus de premierul Victor Ponta se poate prezenta cu fruntea sus în fața electoratului, pentru a da socoteală de ceea ce a realizat în acest răstimp. Pentru că, oricât ar fi fost de greu, (și a fost greu), bilanțul unui an de guvernare social-liberală dă cu plus. Cu un mare plus.

19 decembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

În perioada 27-28 noiembrie 2013, o delegație a Parlamentului României a efectuat o vizită la Londra, în Marea Britanie, la invitația Congresului European Evreiesc (EJC), singurul organism reprezentativ al comunităților evreiești alese prin procese electorale democratice din Europa.

16 decembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

În perioada 10 - 11 decembrie 2013, la Istanbul, Turcia, a avut loc Conferința Ministerială Regională pentru Educație, cu tema "Educație de calitate pentru toți copiii". Conferința este organizată de Ministerul Educației din Turcia și UNICEF, împreună cu Biroul Regional pentru Europa Centrală și de Est și Comunitatea Statelor Independente.

12 decembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Accesul la educație - în atenția comisiei de resort a Camerei Deputaților

În calitatea mea de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, am marea și plăcuta oportunitate de a participa, alături de ministrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, la Conferința Ministerială Regională pentru Educație cu titlul "Educație de calitate pentru toți copiii" care se desfășoară la Istanbul, în perioada 10-11 decembrie. Organizatorii conferinței sunt Ministerul Educației din Turcia, respectiv, UNICEF, prin Biroul Regional pentru Europa Centrală și de Est și Comunitatea Statelor Independente.

10 decembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

După un adevărat tur de forță, Parlamentul României a reușit să se încadreze în timpul pe care și l-a propus și să adopte Legea bugetului de stat și Legea asigurărilor sociale de stat pentru anul 2014.

6 decembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

În perioada 27-28 noiembrie 2013, o delegație a Parlamentului României a efectuat o vizită la Londra, în Marea Britanie, la invitația Congresului European Evreiesc (EJC), singurul organism reprezentativ al comunităților evreiești alese prin procese electorale democratice din Europa.

28 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a participat, în ziua de joi, 21 noiembrie, la dezbaterea cu tema "Educația românească - realități și soluții", organizată de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

21 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr

Domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, s-a întâlnit joi, 21 noiembrie, cu o delegație din Portugalia, condusă de domnul Nuno Crato, ministrul Educației și Științei. Din delegația portugheză au mai făcut parte domnul Luís Silva, președintele Institutului Tehnic Superior din Portugalia, domnul Manuel Fiolhais, profesor la Universitatea din Coimbra, și domnul Ricardo Costa, consilier al ministrului. La întrevedere a participat și Excelența Sa, domnul Joăo Bernardo Weinstein, Ambasadorul Portugaliei în România. Din partea Guvernului României a participat domnul Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale.

21 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESA
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Universală a Drepturilor Copilului

La nivel mondial, data de 20 noiembrie este celebrată ca reprezentând Ziua Universală a Drepturilor Copilului, adică a celor mai plăpânzi, mai suavi, mai inocenți dintre noi. În același timp, însă, putem foarte bine să spunem că este ziua viitorului omenirii și nu am greși deloc deoarece copiii chiar reprezintă viitorul nostru.

20 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESA
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a participat alături de doamna Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, în ziua de miercuri, 20 noiembrie 2013, la dezbaterea organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor.

20 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
România și tentația acuzei gratuite

Zilele acestea am constatat cu surprindere faptul că intenția Guvernului României de a majora salariile primarilor, începând cu data de 1 ianuarie 2014, a stîrnit oarece discuții în anumite medii de dezbatere. Ba că suntem în criză economică, ba că nu este un moment potrivit, și așa mai departe.

15 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Creșterea puterii de cumpărare sau temelia relansării economice

În ciuda convulsiilor economice care zguduie, încă, Uniunea Europeană, iată că Guvernul României își anunță intenția fermă de a mări veniturile salariale ale unor importante categorii de angajați bugetari, începând din anul imediat următor. Și nu e vorba de un procentaj nesemnificativ al acestor categorii de personal angajat, ci de nu mai puțin de 30% din numărul total al persoanelor ale căror salarii sunt plătite din fonduri provenind de la bugetul statului.

14 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

În data de 2 noiembrie 2013 a avut loc la Berna, conferința internațională cu tema "Stoparea traficului de ființe umane", organizată de către mișcarea elvețiană StopArmut 2015, care are drept obiectiv identificarea de măsuri concrete în lupta împotriva traficului de ființe umane.

4 noiembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Miercuri, 09 octombrie, m-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cu doamna Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.

10 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Marți, 08 octombrie 2013, m-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cu o delegație parlamentară suedeză formată din: domnul Jan Ericson (membru al Partidului Moderat, Comisia pentru educație), doamna Lotta Olsson (membră a Partidul de Stânga, Comisia pentru finanțe), doamna Eva Lohman (membră a Partidul Moderat, Comisia pentru asigurări sociale), doamna Eva Solberg (președinte al Organizației de femei din cadrul Partidului Moderat). Alături de parlamentarii din Suedia la întrevedere a participat și Excelența Sa, domnul Anders Bengtcen, Ambasadorul Suediei la București.

9 octombrie 2013 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Statutată de Organizația Națiunilor Unite încă din anul 1991, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită, anual, la data de 1 octombrie. Prin instituirea acestei zile, Organizația Națiunilor Unite a dorit să aducă un meritat omagiu persoanelor de vârstă înaintată și totodată, să atragă atenția tuturor statelor lumii asupra necesității de a acorda o mai mare atenție problemelor specifice cu care această categorie de vârstă se confruntă.

1 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 25-28 septembrie 2013 are loc, la Palatul Parlamentului, sub înaltul patronaj al domnului deputat Valeriu Ștefan Zgonea, președintele Camerei Deputaților, Micul Dejun cu Rugăciune, organizat de Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României.

25 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr
26 septembrie - ziua noastră, a tuturor!

În anul 2001, Comisia Europeană a adoptat ziua de 26 septembrie ca fiind "Ziua Internațională a Limbilor Străine". De atunci și până în prezent, Europa sărbătorește la această dată cele 23 de limbi oficiale și cele 3 alfabete diferite care alcătuiesc, împreună, diversitatea lingvistică a spațiului european.

25 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a participat la Cilibia, în județul Buzău, alături de doamna Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România, și de domnul Philippe Teston-Ferry, consilierul pe probleme de educație al Biroului Regional UNICEF, la evaluarea inițiativei "Hai la școală!".

19 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, a participat în data de 12 septembrie 2013, la ședința Colegiului Liderilor a Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și la dezbaterea cu tema "Probleme actuale ale învățământului românesc".

13 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
11 Septembrie 2001, Idele lui Marte ale lumii moderne

Atâta timp cât va exista democrația și statul de drept, 11 Septembrie 2001 va rămâne o zi neagră în istoria lumii!

11 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Tineretul, una dintre prioritățile noii sesiuni parlamentare

În noua sesiune parlamentară, Comisia pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților are în fața sa câteva urgențe legislative care vizează atât sistemului național de educație, cât și politicile naționale în domeniile tineret și sport. Una dintre aceste prioritați legislative se referă la îmbunătățirea modului în care sunt organizate și în care funcționează, la ora actuală, fundațiile județene pentru tineret.

2 septembrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvar (Grup PSD)

Proaspăt încheiata sesiune de bacalaureat a avut parte, din nefericire, de câteva evenimente regretabile, ba chiar absolut grotești. Descinderi ale Poliției și ale procurorilor Departamentului Național Anticorupție în instituții de învățământ, urmate de anchetarea a zeci de elevi și cadre didactice sau chiar de arestarea unui director al unui liceu din Capitală. Cum era de așteptat, partidele politice aflate în opoziție s-au grăbit să arunce responsabilitatea pentru cele întâmplate pe seama Ministerului Educației Naționale.

29 august 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

În calitatea mea de deputat care a votat și care susține actualul Program de Guvernare, nu pot decât să salut și să-mi exprim deplina satisfacție față de recenta decizie a Guvernului României de a majora cuantumul ajutoarelor pentru încălzire acordate populației, pentru a se acoperi astfel creșterea cu 6% a prețului gazelor naturale.

28 august 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Întâlnire delegație reprezentanții Liga Studenților din România și ai Uniunii Naționale a Studenților din România
Angel Tîlvăr: "Universitățile ar trebui să adopte mai repede codul studenților! "

Marți, 25 iunie 2013, m-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cu reprezentanții Ligii Studenților din România, domnul Marian Verziu - președinte și doamna Anda Botezatu, și ai Uniunii Naționale a Studenților din România - domnul Cristian Sfetcu - președinte de onoare.

26 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Față de droguri, toleranță zero!

Prin grija Organizației Națiunilor Unite, 26 iunie reprezintă, anual, Ziua Internațională Împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri.

25 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

M-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cu o delegație de experți din domeniul educației din Republica Finlanda, formată din doamna Elise Tarvainen - director relații internaționale EduCluster Finlanda, doamna Riikka Vuorela - project manager educație FCG Finlanda și domnul Reiho Aholainen - consilier educațional la Ministerul Educației și Culturii din Finlanda.

19 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport

Marți, 18 iunie 2013, m-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cu domnul Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, și doamna Karolina Seebregts, șeful Departamentului de presă, cultură și educație.

18 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

În aceste zile, respectiv, 14 și 15 iunie, se desfășoară în Capitală Congresul Educației. Organizat din inițiativa ministerului de resort și beneficiind de o pleiadă de invitați care asigură larga reprezentare la eveniment a tuturor factorilor implicați în bunul mers al școlii românești, evenimentul constituie, în opinia mea, o adevărată piatră de hotar pentru viitorul întregului sistem de învățământ din țara noastră.

15 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Domnul deputat Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, participă în perioada 2 - 4 iunie 2013 la Forumul Mondial al Comitetului American al Evreilor (Global Forum of American Jewish Commitee - AJC), care are loc la Washington D.C. (SUA).

4 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Omagiu pentru primul între dascăli

Începând cu anul 2007, România a stabilit prin lege ca ziua de 5 iunie să fie declarată drept Ziua Învățătorului. Este o dovadă în plus a importanței pe care societatea o acordă acestei profesii, învățătorul fiind primul dintr-un lung șir de dascăli pe care oricare dintre noi îi întâlnim în decursul anilor de școală.

4 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua care nu ar fi trebuit să existe - 4 iunie

Din nefericire, iată că imediat după ce România a celebrat Ziua Internațională a Copilului, comunitatea internațională comemorează Ziua Internațională a Copiilor victime ale agresiunii.

3 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Să sărbătorim inocența, să celebrăm puritatea! - 1 iunie

Pentru România, ziua de 1 Iunie reprezintă una dintre cele mai importante date ale unui an calendaristic: este ziua în care omagiem puritatea, ingenuitatea, frumusețea, bucuria de a trăi. În mai puține cuvinte, este Ziua Internațională a Copilului!

31 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
O noapte de vis, într-o capitală europeană - 29 mai

Atmosferă plăcută. Locații neconvenționale, dar bine alese. Cărți bune, creații ale unor clasici ai literaturii universale, dar și lucrări aparținând unor autori contemporani.

29 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Strategia Națională pentru Tineret

Sub egida Săptămânii Europene a Tineretului, Ministerul Tineretului și Sportului și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale au organizat luni, 27 mai 2013, o masă rotundă la care au participat reprezentanți ai mai multor instituții implicate, mai mult sau mai puțin direct, în politicile naționale pentru tineret. Dezbaterile care au avut loc cu acest prilej au vizat stabilirea principalelor repere ale unei viitoare strategii guvernamentale în acest domeniu, adaptate nu doar necesităților actuale ale tinerilor din țara noastră, ci și principalelor orientări în domeniu existente la nivelul Uniunii Europene.

28 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport

Marți, 21 mai 2013, m-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cu doamna Ulla Väistö, Ambasadorul Republicii Finlanda în România, și domnul Marco Pribilla, Secretar I.

21 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Mondială a culturii și diversității - 21 mai

Instituită de Organizația Națiunilor Unite și de UNESCO, Ziua Mondială a Culturii și diversității Culturale este sărbătorită în fiecare an, în data de 21 mai. Sub deviza "Toți diferiți, toți egali!", UNESCO depune eforturi deosebite în a ne aminti că toți locuitorii planetei au același drept sacru la viață și la o existență liberă și demnă, nimeni nefiind mai mult sau mai puțin important decât celălat!

21 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Catedralele frumosului - 18 mai

Începând cu anul 1977, fiecare zi de 18 mai este dedicată sărbătoririi Zilei Internaționale a Muzeelor. Pentru o zi, tineri și mai puțin tineri sunt așteptați să uite de preocupările cotidiene și să ia intre în aceste adevărate catedrale ale frumosului, ale artei în starea ei cea mai pură, locuri de conservare și de expunere pentru cele mai remarcabile creații ale omenirii!

18 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Internațională a Familiei, o zi plină de semnificații

Astăzi, 15 mai, comunitatea internațională sărbătorește Ziua Familiei, în conformitate cu rezoluția 47/237 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, adoptată în anul 1993. În acest context, anul 1994 a fost proclamat drept Anul Internațional al Familiei, în intenția de a revitalize valorile familiale perene, de a aduce din nou în atenție importanța pe care familia o are în stabilitatea socială.

15 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Internațională a Familiei, o zi plină de semnificații

Astăzi, 15 mai, comunitatea internațională sărbătorește Ziua Familiei, în conformitate cu rezoluția 47/237 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, adoptată în anul 1993. În acest context, anul 1994 a fost proclamat drept Anul Internațional al Familiei, în intenția de a revitalize valorile familiale perene, de a aduce din nou în atenție importanța pe care familia o are în stabilitatea socială.

15 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Pledoarie pentru solidaritate umană

Tocmai a trecut ziua de 1 Mai și sper că toți cetățenii români au avut prilejul să petreacă într-un mod agreabil, alături de familie sau prieteni, măcar câteva ore de relaxare. Dar ne mai amintim noi, oare, cum a ajuns această zi sărbătoarea celor care muncesc? Cred că nu este rău să încercăm un scurt remember!

3 mai 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Să ocrotim ceea ce natura ne-a oferit cu dărnicie!

Se apropie cu pași repezi minivacanța de 1 Mai, prilej pentru tineri, în special, de a merge la munte, pe litoralul Mării Negre, sau măcar la liziera unei păduri spre a se bucura de aer curat și de o atmosferă relaxantă. Petrecerea minivacanței de 1 Mai în mijlocul naturii a devenit, deja, o tradiție și reprezintă un bun prilej de a lăsa deoparte, pentru câteva zile, preocupările cotidiene și de a-și reîncărca bateriile pentru perioada care urmează.Ce poate fi mai plăcut, mai relaxant, decât să stai câteva zile în compania celor mai apropiați prieteni într-una dintre stațiunile montane sau de pe litoral? Drumeții, plajă, focuri de tabără, voie bună, toate condimentate cu muzică, dans și evident, cu nelipsita bere.

29 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Participare la reuniunea dedicată lansării proiectului "Combaterea traficului de minori - creșterea eficienței forțelor de poliție din UE și EEA prin implementarea directivelor și normelor din domeniu"

În ziua de 24 aprilie 2013, am participat, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților și membru al Grupului din Parlamentul României pentru combaterea traficului de persoane, la sesiunea de training "Analize și soluții pentru diminuarea traficului de minori în spațiul UE", din cadrul proiectului "Combaterea traficului de minori - creșterea eficienței forțelor de poliție din UE și EEA prin implementarea directivelor și normelor din domeniu", organizat de Reaching Out Romania în parteneriat cu Freedom House România, Fier Fyslân (Olanda), Nest International (Danemarca), National Guard Squard (Olanda).

24 aprilie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Marți, 9 aprilie a.c. deputatul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților a avut, la Palatul Parlamentului, o întâlnire de lucru cu o delegație din partea Agenției Naționale Antidrog condusă de Chestorul de Poliție Sorin Oprea, directorul acestei instituții.

9 aprilie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Internetul, o binefacere periculoasă

Trăim într-o lume globalizată, iar internetul reprezintă principalul său pilon de susținere. Aproape tot ce vrei să afli, să vinzi sau să cumperi, găsești pe această bază de date aparent infinită!

4 aprilie 2013 detalii
  Comunicat de presă
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Sportul național, sau distanța de la letargie la performanță

Ca simplu iubitor al sportului, dar și ca președinte al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților, nu pot decât să salut inițiativa Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) care, împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului a organizat joi, 28 martie a.c. Conferința intitulată "Sportul Românesc - moment zero".

29 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Miercuri, 27 martie 2013, m-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, împreună cu domnul Dragoș Gabriel Zisopol, vicepreședintele Comisiei, cu doamna Adina Vințan - director executiv, doamna Maria-Magdalena Manea - director de cercetare și domnul Cosmin Buteică - secretar general adjunct în cadrul Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS).

28 martie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită astăzi de la domnul deputat Angel Tîlvăr
A fost odată-Basarabia

"În numele poporului Basarabiei, Sfatul Țării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută și mai bine de ani, din trupul vechii Moldove. În puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mama ei România. Trăiască unirea Basarabiei cu România de-a pururi și totdeauna! Președintele Sfatului Țării, Ion Inculeț; Vice-președinte, Pantelimon Halippa; Secretarul Sfatului Țării I. Buzdugan"

27 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Pericolul prezentat de consumul de etnobotanice

Unul dintre subiectele insuficient tratate în țara noastră este, în opinia mea, cel legat de traficul și de consumul de substanțe psiho-active și în special, categoria acestora cu extinderea cea mai agresivă din ultimii ani, substanțele etnobotanice. Mult timp, pericolul pe care aceste substanțe îl reprezintă pentru consumatori a fost ignorat, considerându-se în mod nejustificat, așa cum avea să se dovedească ulterior, că este vorba de substanțe cu efecte inofensive asupra organismului.

25 martie 2013 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Miercuri, 20 martie 2013, m-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cu doamna Mihaela Gună, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar, membru al Asociației Europene a Părinților (EPA).

21 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr
JUMĂTATE DIN ROMÂNI NU FAC NICIODATĂ SPORT

Aproape jumătate dintre români nu fac niciodată sport, față de 39% dintre cetățenii europeni, și doar 8% dintre aceștia practică exerciții fizice în mod regulat, după cum arată Eurobarometrul "Sport și activitate fizică", publicat de Comisia Europeană.

20 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Întâlnire delegație reprezentanții Consiliului Național al Elevilor din România

Luni, 18 martie 2013, domnul deputat Angel Tîlvăr, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor din România: Iulia Flavia Miron - președinte, Matei Vîlcov - vicepreședinte și Teodor Cristian Blidaru - vicepreședinte.

19 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
15 martie - Ziua Națională a Republicii Ungare

La 15 martie, Ungaria își sărbătorește Ziua Națională, sărbătoare deosebit de importantă atât pentru vecinii noștri de la granița de vest, cât și pentru maghiarii de pretudindeni. Este motivul pentru care, ca deputat în Parlamentul României, dar și ca cetățean al unei țări care-i este Ungariei parteneră în Uniunea Europeană, țin să adresez statului și poporului maghiar toate urările mele de fericire și de prosperitate! Sunt ferm convins că parcursul viitor al celor două țări este unul comun, garantat de îmbrățișarea aceluiași set de valori, valorile democrației de tip occidental.

14 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESA
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
15 martie - Ziua mondială a consumatorilor

Anual, data de 15 martie marchează "Ziua Mondială a Consumatorilor".
Instituită la nivel internațional în anul 1983, această zi este marcată și în România, după cum se știe, începând cu anul 1992, odată cu adoptarea Ordonanței Guvernului nr.21 privind protecția consumatorilor.

13 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr
De ce pleacă medicii din România?

Sistemul de sănătate din România suferă de multe ori din cauza lipsei medicilor. Acesta este un adevăr. Dar tot un adevăr este faptul că din ce în ce mai mulți absolvenți ai facultăților de medicină se gândesc să plece cât mai curând din țară.

12 martie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Repatrierea rămășițelor celebrul sculptor Constantin Brâncuși

În ziua de marți, 26 februarie 2013, am făcut o Declarație politică în Plenul Camerei Deputaților ce face referire la repatrierea rămășițelor celebrul sculptor Constantin Brâncuși.

26 februarie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr

Istoria Zilei Internaționale a Limbii Materne este una de dată recentă și își are originea în decizia UNESCO din anul 1999 care a stabilit ca anual, la data de 21 februarie, să se celebreze la nivel internațional dreptul diferitelor grupuri etnice, în special al celor minoritare, de a-și folosi limba maternă.

21 februarie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr

Joi, 21 februarie 2013, m-am întâlnit, în calitate de președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cu domnul acad. Cătălin Zamfir, directorul Institutului de Cercetare a Calității Vieții (ICCV) și președinte al Consiliului Național al Cercetării Științifice Universitare, și cu domnul Codrin Scutaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Persoanelor Vârstnice, având domeniul de competență familia, asistența și incluziunea socială.

21 februarie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvar
Întâlnire delegație reprezentanții Fundației Instituții de Învățământ "Lumina"

Miercuri, 06 februarie, m-am întâlnit, în calitate de deputat PSD de Vrancea, cu reprezentanții Fundației "Lumina" Instituții de Învățământ, domnul Fatih Gürsoy - președinte, domnul Fatih Göktaș - director general și domnul Ragip Gökçel - secretar general al "Lumina" Instituții de Învățământ și președintele Senatului Universității Europei de Sud-Est Lumina.

6 februarie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESA
30 ianuarie - Ziua Internațională a non-violenței în școli

primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup parlamentar PSD)

În calendarul zilelor simbolice, data de 30 ianuarie este înscrisă ca "Ziua internațională a non-violenței în școli". Este ziua care ne cere să omagiem două concepte-cheie importante: instituția școlii, ca reprezentantă a celei mai nobile activități - educația, și non-violența, ca luptă împotriva unui fenomen nociv, distructiv.

30 ianuarie 2013 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mardi, 16 juillet 2024, 0:50
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro