Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Adrian Alda > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Adrian Alda (Grupul parlamentar al PSD)
Fondul agricol și cel zootehnic vor beneficia de susținere reală guvernamentală!

Deputatul PSD de Arad, Adrian Alda, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, dă asigurări că fondul agricol și cel zootehnic se vor bucura de susținere reală guvernamentală astfel încât acest domeniu principal de activitate pentru România să genereze, din nou, profit maxim pentru actualii investitori, dar și să redevină atractiv pentru alți întreprinzători.

“Investițiile succesive în agricultură ale guvernăriilor PSD anterioare sunt reluate și destinate viitorului sezon agricol printr-o nouă serie de măsuri suplimentare, menite să dinamizeze iar acest domeniu, dar și să ofere alte oportunități de dezvoltare a mediului rural. Cele mai recente decizii luate de către noul ministru al Agriculturii în sprijinul tuturor investitorilor în domeniul agricol și zootehnic demonstrează preocuparea activă a PSD de a repune pe linia de succes exploatarea fondului agrar”, subliniază Alda. Viceliderul Grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților își susține afirmațiile, enumerând o serie de hotărâri recente ale ministrului Agriculturii, printre care figurează achitarea de către stat a 50% din cheltuielile cu energia electrică, consumată pentru irigații, stoparea crizei îngrășămintelor prin omologarea altor fertilizanți și prin deblocarea importurilor, accesarea de fonduri nerambursabile de peste 1 miliard de euro, în baza unor proiecte de dezvoltare a exploatațiilor agricole depuse de fermieri, sau acordarea a peste 115 de milioane de euro, pentru aproximativ 20 de mii de fermieri, ori sumele majorate consistent, necesare investițiilor în zootehnie și alte 40 de milioane de lei oferite drept ajutor de minimis pentru apicultorii afectați de calamitățile naturale din 2021.
“Pe lângă sumele de bani acordate, și care vor fi în continuare cheltuite eficient, pentru finanțarea proiectelor care pot genera un număr cât mai mare de noi investiții, deci și de locuri de muncă ori de conservarea celor aflate deja în derulare, PSD va impune măsuri riguroase și necesare care să protejeze și industria și marile ferme românești de creștere a porcilor, garantând și creșterea și reproducerea acestui animal domestic în gospodăriile individuale”, a mai precizat Alda.
Parlamentarul social-democrat își exprimă încrederea deplină în preocuparea activă și buna-credință ale fiecărui crescător, în parte, privind importanța sănătății animalelor pe care le îngrijesc cu trudă. De asemenea, Adrian Alda se declară convins că nimeni nu va mai alimenta și întreține transmisia unor boli care pot pune pe butuci industria de creștere a porcului.
“Beneficiarii acestor noi avantaje oferite de noua conducere PSD a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) vor fi din ce în ce mai numeroși! Prin intermediul acestor suporturi flexibile puse la dispoziție de MADR, fermierii își pot continua cu mai mult optimism și încredere activitățile curente. Doar așa putem avea cu toții de câștigat sănătate, continuitate și profit! Așadar, cu PSD la Agricultură se poate pentru că se vrea!”, a concluzionat deputatul PSD, Adrian Alda.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 5:35
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro