Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Adrian Alda > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Adrian Alda (Grupul parlamentar al PSD)
PSD va crea premisele unor recolte care să depășească toate recordurile producției comuniste

Deputatul PSD de Arad, Adrian Alda, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, anunță că partidul pe care îl reprezintă le va pune la dispoziție fermierilor mai multe forme de sprijin astfel încât toate recordurile înregistrate în acest domeniu principal de activitate, în perioada comunistă, să fie depășite.

”Prin comparație cu procedurile mult mai rudimentare, anterioare, folosite în agricultură, dar care, per total, se dovedeau foarte productive, recoltele din ultimii ani au ajuns să depindă, în principal, dar și în egală măsură de finanțare și de vreme. Recordurile înregistrate la hectar la culturile de grâu, porumb, și la o parte dintre legume, după 1961, reprezintă, în continuare, ținte ambițioase pentru fermierii care acum au la îndemână tehnologii noi, de vârf, necesare prelucrării terenurilor și dezvoltării conforme a tuturor plantelor. Actuala conducere social-democrată de la Ministerul Agriculturii împreună cu noi, parlamentarii PSD, ne-am propus ca toate aceste rezultate fără precedent din trecut să le depășim începând chiar din anul agricol actual”, subliniază Adrian Alda.
Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților invocă sprijinul de care investitorii în agricultură vor beneficia pentru a dezvolta o economie durabilă prin încurajarea eforturilor lor de a contribui la obiectivele climatice și de mediu, elemente caracteristice ale Noii Politici Agricole Comune, și prin fixarea unui cadru legislativ care să conțină definirea măsurilor și intervențiilor necesare pentru reducerea vulnerabilității veniturilor lor în fața factorilor externi, inclusiv față de schimbările climatice. La toate acestea se mai adaugă și continuarea printr-o finanțare considerabilă a programelor ”Tomata” și ”Usturoi”, precum și alte noi metode de intervenție, aflate, acum, în analiza coaliției de guvernare.
Totodată, deputatul PSD susține că, în ciuda dezinteresului manifestat față de definitivarea Planului Național Strategic(PNS) de către fostul șef liberal al Agriculturii, totuși acest proiect va fi încărcat în sistemul electronic al Comisiei Europene până la finalul acestei luni.
PNS reprezintă principala premisă pentru agricultură, inclusiv până în 2027, și va atrage în țară peste 21 de miliarde de euro.
”Prin intervenția rapidă și eficientă a actualei conduceri a Ministerului Agriculturii, în doar trei săptămâni, consultările online cu entitățile publice și private implicate în elaborarea Planului Național Strategic s-au încheiat, iar începând de acum, strategia va fi supusă consultării publice în forma rezultată din dezbaterile cu fermierii, urmând ca aprobarea PNS să aibă loc cel târziu în șase luni de la prezentarea sa de către România. Așadar, dacă se vrea și se muncește, cu PSD se poate!”, a concluzionat deputatul Adrian Alda.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 5:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro