Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Adrian Alda > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Adrian Alda (Grupul parlamentar al PSD)
România nu va accepta o competiție inechitabilă a fermierilor la nivel european!

Partidul Social Democrat înțelege pe deplin necesitățile agricultorilor, motiv pentru care a fost, este și va rămâne mereu un partener de nădejde pentru fiecare fermier în parte! Parteneriatul social între PSD și agricultori, fermieri sau procesatorii din industria alimentară continuă și va continua performant, de fiecare dată când acest partid va guverna.

În baza acestor angajamente, deputatul PSD de Arad, Adrian Alda, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, arată că formațiunea politică din care face parte va lansa noi măsuri și programe de sprijin pentru producția internă, pentru investitorii în acest domeniu de bază și pentru industria alimentară.
”Programul Tomata, programul destinat cartofilor și strugurilor de masă vor fi îmbunătățite de anul viitor. Investind și în cercetare, se va putea reveni chiar din 2023 la semințele care ofereau gustul cu care eram obișnuiți înainte ca piața să ajungă să fie asfixiată de germeni și răsaduri din import. Este foarte posibil ca pentru viitor și alte culturi să se bucure de astfel de intervenții prompte pentru creșterea productivității, dar, mai ales, pentru revenirea la texturile și gusturile autentice ”, afirmă Adrian Alda.
Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților subliniază că România este obligată, în contextul crizelor actuale, atât energetice cât și economice, să își sprijine producția internă de alimente și servicii, astfel încât să evite falimentul comunităților rurale. ”În acest fel, programele lansate de curând de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale stimulează cultivarea de legume, dar asigură și securitatea alimentară și reducerea importurilor anumitor bunuri de consum”, explică deputatul PSD de Arad, care militează, în continuare, pentru folosirea pesticidelor, dar strict sub atenta supraveghere a Agenției Naționale Fitosanitare.
”România nu poate accepta o competiție inechitabilă la nivel european între fermieri în ceea ce privește specificitatea fiecărui stat privind nevoia sa de a folosi pesticide, dar și alte tipuri de substanțe de protecție a plantelor. Conducerea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale i-a invitat pe fermieri să-și spună opiniile privind utilizarea acestor substanțe, iar cu mesajul unitar, rezultat după consultări, ne vom prezenta în fața forurilor europene”, dă asigurări Adrian Alda, care își reafirmă, la fel ca și restul colegilor săi social-democrați, susținerea fermă pentru toate principile și valorile Uniunii Europene.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 4:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro