Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Adrian Alda > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Adrian Alda (Grupul parlamentar al PSD)
Mediul rural va avea un viitor și mai bun grație renegocierii PNRR

Deputatul PSD de Arad, Adrian Alda, dă asigurări că renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență în vederea introducerii finanțării agriculturii naționale, un alt obiectiv major pentru România pentru care PSD a acceptat să intre la guvernare alături de PNL și UDMR, este pe cale să se concretizeze în favoarea tuturor românilor.

”PSD a avut, încă de la începutul lansării în spațiul public a ipotezei privind rediscutarea PNRR, mai multe argumente solide, iar acum, contextul geopolitic și cel economic global vin și le accentuează și mai mult fezabilitatea și viabilitatea. Potrivit informațiilor pe care le dețin, principalele direcții pentru rediscutarea PNRR se vor axa atât pe finanțarea obiectivelor de interes național din sectorul agricol, respectiv sistemul de irigații și rețeaua națională de depozite regionale, cât și pe oferirea de granturi pentru recapitalizarea firmelor, dar și refacerea listei spitalelor care necesită modernizare”, a precizat viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților. Adrian Alda a adăugat că, deși raționamentele României sunt pertinente, există un traseu cu câteva etape pe care guvernul trebuie să le parcurgă ca să convingă atât Comisia Europeană, cât și statele membre de necesitatea refacerii PNRR, având în vedere că această nouă variantă de lucru trebuie aprobată și de Consiliul UE cu unanimitate de voturi.
”PSD, prin insistența sa privind repoziționarea anumitor capitole din PNRR în avantajul agriculturii, oferă României șansa să devină o putere agroalimentară a Uniunii Europene. Includerea agriculturii în PNRR va conduce la o creștere economică impresionantă pentru mulți ani de acum înainte și la un viitor bun pentru mediul rural autohton. De asemenea, România va putea, pe viitor, să contribuie, într-o proporție și mai mare, la asigurarea securității alimentare atât la nivelul UE, cât și la cea internă prin creșterea producției agricole grație unei noi infuzii de capital destinate irigațiilor și dezvoltării rețelei naționale de depozite regionale și a liniilor de prelucrare a materiilor prime”, subliniază deputatul PSD, membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților. Acesta a mai arătat că ”renegocierea PNRR în favoarea agriculturii nu va însemna doar acoperirea consumului preponderent din producția internă, creșterea calității produselor și a accesibilității populației la acestea, ci chiar revitalizarea satului românesc datorită dezvoltării de noi investiții în acest domeniu prin angrenarea forței de muncă, dar și prin adăugarea de plusvaloare prin prelucrarea materiilor prime și prin asigurarea spațiilor necesare depozitării optime a recoltelor”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 5:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro