Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Adrian Alda > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Adrian Alda (Grupul parlamentar al PSD)
Noi ajutoare de stat pentru fermierii români printr-o schemă în valoare de 606 milioane euro

Deputatul PSD de Arad, Adrian Alda, le dă fermierilor o veste bună, care le va oferi și mai multă predictibilitate atât de necesară investițiilor lor.


”Fermierii români vor fi, din nou, sprijiniți prin noi infuzii financiare pentru redresarea afacerilor lor, afectate în perioadele de vârf ale pandemiei. Eforturile europarlamentarilor PSD, precum și semnalele transmise de conducerea PSD a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) către Bruxelles privind impedimentele cu care s-au confruntat în pandemie investitorii români în agricultură, nu au rămas fără rezultat. Cea mai recentă decizie a Comisiei Europene, luată în favoarea investitorilor autohtoni în agricultură, constă dintr-o schemă în valoare de 606 milioane euro, respectiv aproximativ 3 mii de miliarde RON”, anunță viceliderul Grupului PSD din Camera Deputaților. Adrian Alda precizează că întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole vor primi 290.000 de euro, la întreprinderile care activează în domeniul pescuitului și acvaculturii vor ajunge câte 345.000 de euro și întreprinderile care sunt angajate în alte ramuri conexe vor beneficia de câte 2,3 milioane de euro. Conform deputatului PSD, membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, ajutorul se va distribui cel târziu până la 30 iunie 2022.

”Forumul european a constatat că schema românească respectă condițiile cadrului temporar sau și, mai concret, măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru ca să remedieze o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar”, a subliniat Adrian Alda.
Parlamentarul arădean a mai adăugat și că MADR vine cu o altă veste favorabilă privind acoperirea pierderilor suferite în pandemie de către investitorii în agricultură, pentru că fondurile destinate măsurii „Microgranturi în domeniul alimentar“ vor fi suplimentate. În plus, MADR le solicită instituțiilor subordonate, responsabile cu implementarea dispozițiilor de sprijin, intensificarea eforturilor de debirocratizare privind actele necesare accesării măsurilor gestionate.
”Este apreciabil că, grație eforturilor susținute ale conducerii PSD a MADR, din ce în ce mai mulți fermieri și agricultori pot beneficia de o gamă mai amplă de ajutoare și subvenții provenite din fonduri naționale sau comunitare. Acestea le vor servi nu doar ca să-și redreseze și repoziționeze afacerile derulate, ci chiar să le extindă datorită generării unui orizont și mai predictibil și mai fezabil. PSD a demonstrat întotdeauna că știe să guverneze în folosul tuturor românilor, punând un accent deosebit pe susținerea agriculturii. Nu sunt simple aprecieri, ci evoluția pozitivă din acest domeniu sub conducerea noastră, dublată de reforme salutare, de recoltele record la hectar și de implementarea majorității inovațiilor tehnice ne-au dat mereu dreptate”, a concluzionat deputatul PSD, Adrian Alda.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 5:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro