Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Adrian Alda > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Adrian Alda (Grupul parlamentar al PSD)
Să negi realizările rezultate din intrarea PSD la guvernare înseamnă să fugi de adevăr!

Deputatul PSD de Arad, Adrian Alda, a trecut în revistă, într-o declarație politică, realizările din ultimul an ale Executivului, după ce PSD a acceptat să intre la guvernare.


”Această decizie social-democrată s-a dovedit cea mai bună soluție pentru fiecare dintre români, confirmată și de statisticile realizate de organismele interne și internaționale economice, dar și de reechilibrarea indicatorilor fundamentali, vitali evoluției financiare a României”, explică Adrian Alda, vicelider al Grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților.

Adrian Alda subliniază că, în ciuda reticenței și chiar a rezistenței manifestate constant de partenerii PSD de dreapta din arcul guvernamental, deciziile de stânga au condus la unele progrese importante. ”Deficitul bugetar este în scădere. S-a menținut și continuă să se consolideze stabilitatea politică și economică. Iar acești doi mari factori determină noi investiții străine, în creștere cuantificabilă față de anul trecut. De asemenea, moneda națională își păstrează stabilitatea, cu tendință de ușoară apreciere față de valutele de referință”, precizează deputatul arădean PSD.
Membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, Alda indică faptul că, dacă PSD n-ar fi acceptat să intre la guvernare, majoritatea măsurilor vitale, luate în ultimele peste 365 de zile, nu ar fi existat. ”Noi, cei de la PSD, suntem cei care am inițiat și impus în fața PNL și a UDMR toate pachetele masive de sprijin pentru populație și economie. Totalul acestor măsuri de sorginte social-democrată antrenează mai mult de 6% din PIB, în timp ce guvernarea anterioară, PNL-USR, a dispus doar jumătate de astfel de hotărâri salutare pentru economie și pentru populație”, adaugă deputatul social-democrat. Adrian Alda a mai menționat, printre deciziile impuse de PSD în coaliția de guvernare, și creșterea pensiilor, a salariilor și a alocațiilor în funcție de indicatorii economici reali, reinstituirea reglementării pe piața energiei, astfel încât începând cu anul viitor nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei/KWh, sau completarea măsurilor trasate de Comisia Europeană prin noi soluții de susținere, destinate fermierilor și antreprenorilor.
”Este adevărat că întotdeauna este loc de și mai bine pentru români, dar trebuie să acceptăm cu toții că sunt enorm de multe lucruri de îmbunătățit, având în vedere efectele suprapuse, generate de multiplele crize care ne marchează existența dincolo de voința noastră individuală, și colectivă. Dar, având în vedere priceperea și buna-credință a PSD, noi vom continua să guvernăm orientați strict către oameni și către interesele noastre naționale. În plus, politicile PSD transpuse în realitate au fost menite tocmai ca să atenueze cât mai mult din poveri. Pentru toate domeniile de activitate, PSD a adoptat cele mai bune măsuri și vom continua acest proces al performanței, destinat întregii societăți”, a mai punctat deputatul PSD de Arad.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 iunie 2024, 5:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro