Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
brian.cristian@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Brian Cristian > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Brian Cristian (Grupul parlamentar al USR)
Scoatem dosarul cu șină și din sport

Camera Deputaților a dat votul final pentru propunerea legislativă a deputatului USR Brian Cristian prin care Agenția Națională pentru Sport este obligată să pună la dispoziția cetățenilor o platformă online pentru înscrierea în Registrul Sportiv.


Practic, înscrierea în Registrul Sportiv și obținerea Certificatului de Identitate Sportivă se va putea face și online, atât la depunerea documentelor, cât și la eliberarea lor.

Brian Cristian, deputat USR, inițiatorul propunerii legislative: ”Încă de la începutul mandatului meu m-am străduit să aduc digitalizarea mai aproape de cetățeni. Birocrația excesivă care caracterizează sistemul de stat românesc reprezintă o problemă inclusiv în domeniul sportului. Este inadmisibil ca, în 2024, în țara noastră, cetățenii interesați să înființeze o structură sportivă să fie nevoiți să depună fizic documentele, la sediul Agenției Naționale pentru Sport, să le trimită prin poștă ori să fie nevoiți să meargă la notar pentru diferite procuri. Inițiativa pe care Parlamentul a adoptat-o este una dintre multele proiecte necesare pentru dezvoltarea sportului din România și care se intersectează cu digitalizarea. Practic, scoatem dosarul cu șină și din sport”.
Concret, legea modernizează procesul de înregistrare în Registrul Sportiv, prin crearea unei metode electronice de transmitere a documentelor. De asemenea, este digitalizată și procedura de eliberare a Certificatului de Identitate Sportivă, prin utilizarea semnăturii electronice. Nu în ultimul rând, Agenția Națională pentru Sport va trebui să opereze înregistrarea în Registru și să comunice Certificatul de Identitate Sportivă în termen de 14 zile de la momentul solicitării, față de 30 de zile cât este în prezent.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 22:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro