Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Silviu Dehelean > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cistina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Derapajele dezastruoase ale guvernului liberal vor înceta prin votarea moțiunii de cenzură inițiată de PSD

Este din ce în ce mai evident faptul că guvernarea liberală constituie un dezastru pentru România și pentru români! Ministrul Finanțelor a confirmat ipoteza conform căreia alegerile anticipate sunt sinonime cu austeritatea.

Pentru a justifica declarația premierului Orban, potrivit căreia nu e sigură majorarea punctului de pensie și dublarea alocațiilor, ministrul Finanțelor a aruncat în spațiul public o declarație iresponsabilă, vorbind despre posibilitatea unei crize economice care ar putea împiedica Guvernul să acorde majorările. Acesta ar fi motivul real pentru organizarea anticipatelor, înainte de a lua măsuri de austeritate. Altfel spus: Anticipate = Austeritate.
Inducerea percepției unei crize economice iminente poate genera panică, retrogradarea ratingului de țară, dobânzi mai mari și mai puține investiții. Banca Națională a României, prin Adrian Vasilescu, a trebuit să infirme public criza această ieșire total nepotrivită a ministrului Cîțu.
Contradicțiile PNL și ale „guvernului meu” nu se opresc însă aici. Și în ceea ce privește Legea pensiilor, guvernanții nu dau semne de coerență, predictibilitate și responsabilitate. Anul trecut, când Legea pensiilor a fost în Parlament liberalii nu au votat împotrivă, iar președintele Iohannis a fost de acord cu ea și a promulgat-o fără a o trimite la reexaminare. Acum, aceeași liberali vin și spun că creșterea pensiilor nu este sustenabilă, deși după majorare bugetul destinat pensiilor abia ar ajunge la 9% din PIB, în timp ce media Uniunii Europene este de 13%.
„Guvernul Taie tot” a ajuns, fără nicio exagerare, o pacoste pe capul românilor. După toate tăierile, amânările și desființările de până acum ale programelor de sprijin inițiate de PSD, PNL oprește acum și Programul Prima Casă, răzbunându-se astfel în mod draconic pe tinerii acestei țări. Scăderea dramatică a familiilor care vor putea obține un credit în acest program, de la 30.000 anual, la puțin peste 2.000 în 2020, este un act de cinism la adresa tinerilor noștri. Concret, în noile condiții impuse de guvern, o familie care are nevoie de o locuință va trebui să scoată din buzunar peste 100.000 lei în plus, o sumă care nu este la îndemâna oricui. Acest fapt va determina exodul tinerilor din țară, scăderea pieței construcțiilor, șomaj și implicit încetinirea economiei.
În aceste condiții, moțiunea de cenzură ce va fi depusă în această săptămână de PSD este perfect justificată, iar votarea ei ar reinstaura normalitatea în România!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 25 iulie 2024, 6:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro