Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, susține dezvoltarea rețelei bibliotecilor publice

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, dorește impulsionarea rețelei bibliotecilor publice, adresându-se pe această temă ministrului Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, printr-o interpelare parlamentară.


În acest context, parlamentarul social democrat i-a reamintit ministrului Culturii succesul înregistrat de Programul „Biblionet”, derulat în urmă cu câțiva ani: „Ministerul Culturii a reușit modernizarea unui mare număr de biblioteci prin programul „Biblionet”, pus în aplicare pe parcursul a șase ani, până în 2014. Acesta a constituit una dintre cele mai importante investiții pentru facilitarea accesului public la internet, fiind extrem de util în vederea constituirii unui sistem durabil de biblioteci publice moderne în România”.

În finalul documentului oficial înaintat conducerii MCIN, deputatul giurgiuvean a solicitat răspuns la următoarele aspecte: „1. Aveți în vedere inițierea unui alt program național de tipul „Biblionet” pentru bibliotecile din România?; 2. Care este situația actuală a bibliotecilor publice, atât la nivel național, cât și în județul Giurgiu?; 3. Cum intenționați să creșteți apetitul românilor, și îndeosebi a tinerilor, pentru lectură și citit?”.
„Programul „Biblionet” a ajutat bibliotecarii să aducă un suflu nou în cadrul acestor instituții de cultură fundamentale pentru viitorul țării, foarte multe biblioteci fiind salvate astfel de la dispariție. Din aceste considerente, oamenii din domeniul cultural susțin că reluarea acestui program ar fi oricând de mare folos pentru dezvoltarea atractivității populației spre biblioteci și lectură”, a concluzionat Cristina Dinu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 10:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro