Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Măsuri pozitive pentru familiile care doresc să adopte copii

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, salută înființarea recentă a Sistemului Informatic Național pentru Adopție, solicitând printr-o interpelare parlamentară mai multe informații despre acest demers al Executivului ministrului Muncii și Justiției Sociale, Marius-Constantin Budăi.

„Guvernul a decis recent înființarea Sistemului Informatic Național pentru Adopție (SINA), un program național care va simplifica procedura de adopție. Este un alt pas în sensul debirocratizării în domeniul protecției copilului, prin care Executivul și-a propus facilitarea comunicării potențialelor familii adoptatoare cu toate instituțiile statului responsabile de acest domeniu, și, în acest fel, accesul rapid la toate informațiile necesare”, a subliniat parlamentarul giurgiuvean, în documentul oficial trimis conducerii MMJS.
„Guvernul României a luat în ultimii trei ani o serie de măsuri pozitive pentru familiile care doresc să adopte, prin modificări legislative în scopul asigurării flexibilizării, dobândirii și menținerii mai ușoare a statutului copiilor adoptabili. Sunt convinsă că implementarea Sistemului Informatic Național pentru Adopție va dinamiza și va simplifica considerabil procedura de adopție, astfel încât toți cei care doresc să adopte copii să fie mulțumiți”, a concluzionat deputatul Cristina Dinu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 13:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro