Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlametnar al PSD)

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, susține continuarea dezvoltării agriculturii ecologice, având în acest sens o intervenție parlamentară legată de subvențiile acordate acestui sector important.

^

Parlamentarul social-democrat a salutat faptul că în ultimii ani ai guvernării PSD s-a manifestat o creștere a cererilor de acordare a subvențiilor date pentru toate tipurile de agricultură ecologică.
„Dezvoltarea agriculturii ecologice constituie un segment extrem de benefic pentru România, iar interesul major al potențialilor beneficiari ai subvențiilor respective este îmbucurător. Aceste sume se acordă atât pentru înființarea de culturi vegetale, cât și pentru produse specifice apiculturii”, a apreciat Cristina Dinu, într-un document oficial trimis conducerii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Deputatul social-democrat urmează să primească răspuns la următoarele aspecte sesizate: „1. Câte cereri de subvenții pentru agricultura ecologică au fost înregistrate în ultimii trei ani, atât la nivel național, cât și în județul Giurgiu?; 2. Care sunt condițiile preconizate de reglementările românești pentru transformarea unei culturi sau a unui produs în categoria celor ecologice?”.
„Toate programele de revitalizare a agriculturii românești au avut un real succes în ultima perioadă, fapt ce confirmă justețea măsurilor luate de Guvernul PSD. Atât programul de susținere a cultivării tomatelor românești, cât cel al producției de usturoi, și schema de ajutor de minimis pentru susținerea crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc, au adus beneficii majore beneficiarilor, inclusiv celor din Giurgiu, și au contribuit la creșterea în ansamblu a agriculturii românești”, a concluzionat deputatul Cristina Dinu.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro