Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
„Lista monumentelor care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO ar putea fi extinsă”

Deputatul PSD, Cristina-Elena Dinu, Circumscripția Electorală 19 Giurgiu, și-a exprimat preocuparea pentru protejarea monumentelor istorice care fac parte din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pentru a obține informații utile în folosul giurgiuvenilor, parlamentarul social-democrat s-a adresat pe această temă ministrului Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.
„Specialiștii din domeniul cultural consideră că România are nevoie urgentă de reaplicarea lărgită a timbrului monumentelor istorice, diminuat drastic în urmă cu câțiva ani. De atunci, țara noastră a pierdut sume importante destinate finanțării patrimoniului, deoarece patrimoniul național a fost văduvit de cea mai importantă sursă de finanțare”, a argumentat Cristina Dinu, în interpelarea parlamentară trimisă conducerii MCIN.
În finalul documentului, deputatul PSD i-a transmis ministrului Culturii următoarele întrebări: „1. Câte monumentele istorice românești fac parte în prezent din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, și câte sunt în județul Giurgiu?; 2. Ce șanse au obiectivele care își așteptă rândul pentru a fi incluse în patrimoniul UNESCO, îndeosebi cele din județul Giurgiu?”.
„Protejarea monumentelor din patrimoniul mondial UNESCO trebuie să constituie o preocupare permanentă pentru statul român, indiferent cine se află la conducerea acestuia. Aceste opere care dăinuiesc peste veacuri reprezintă cartea de identitate a națiunii române, drept pentru care avem datoria de a le lăsa intacte generațiilor viitoare. Mai mult, consider că România trebuie să lărgească lista monumentelor care pot fi înscrise în lista UNESCO, deoarece avem în toată țara numeroase astfel de obiective pretabile la această titulatură”, a concluzionat parlamentarul giurgiuvean.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro