Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul „Taie-tot” guvernează fără o minimă preocupare pentru viața românilor

Din nefericire pentru români, noua guvernare este foarte puțin preocupată de creșterea standardului de viață al populației. Executivul PNL nu majorează salariile și pensiile, nu crește alocațiile copiilor și bursele studenților, dar, în același timp, depășește ținta de deficit de 3%, fapt ce va atrage penalități din partea organismelor financiare europene.

În același timp, moneda europeană a ajuns la un maxim istoric în raport cu leul, fapt ce face mai dificilă viața oamenilor, acum, înaintea sărbătorilor de iarnă. Nu în ultimul rând, de când s-a instalat la Palatul Victoria, singura preocupare a acestui guvern „Taie-tot” a fost doar demiterea membrilor PSD aflați în funcții.
Consider că românii nu pot avea încredere în acest mod de a guverna, bazat pe incompetență, inconștiență și impotență politică, administrativă, managerială și fiscală!
Cel mai bun exemplu este deprecierea extrem de rapidă a leului după venirea PNL la guvernare, fapt ce declanșează automat cheltuieli mai mari pentru români. Analiștii acuză BNR că vinde zilnic milioane de euro din rezerva valutară a țării, pentru a împiedica o prăbușire mai abruptă a cursului de schimb leu-euro.
Mai mult, de la începutul mandatului, Guvernul Orban s-a remarcat printr-o serie de împrumuturi masive și la dobânzi din ce în ce mai mari, bani ce vor fi decontați tot din buzunarele populației. De câte ori deschide gura Cîțu, cresc dobânzile la împrumuturile guvernului. Mai bine ar tăcea!
Iată doar câteva exemple ale modului în care „guvernul meu” înțelege să guverneze înspre „binele” românilor și în folosul rezolvării adevăratelor probleme care-i frământă pe oameni! Sunt convinsă că un asemenea mod de a face politică guvernamentală este profund greșit, iar populația se va convinge în foarte scurt timp că liberalii nu sunt în stare să le facă viața mai bună!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro