Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)

Deputatul PSD, Cristina-Elena Dinu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României:

”Se împlinesc astăzi 101 de ani de când, la Alba Iulia, în ziua de 1 Decembrie 1918, s-a desăvârșit, într-o atmosferă înălțătoare, momentul culminant al istoriei poporului român: Marea Unire a tuturor românilor. Decizia și chibzuința matură a națiunii de a-și defini soarta viitoare, pentru tot restul zilelor ce va să vină, constituie cel mai însemnat act din istoria milenară, dramatică și eroică a poporului român. Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a votat în unanimitate istorică „Declarația de Unire cu Țara”, act cu valoare simbolică, care ne însuflețește și astăzi să fim mândri de noi, mândri de România, mândri că suntem români.
La ceas aniversar, cred că toată suflarea românească, de aici și de peste hotare, de la conducătorii țării la oamenii simpli, trebuie să își reamintească și să învețe înălțătoarele vorbe rostite acum 101 de ani: „Unirea face puterea!”. Numai prin unitate, sacrificiu, toleranță și bună-înțelegere între români vom reuși să găsim calea spre progres, spre dezvoltarea țării, spre un trai mai decent pentru oameni.
1 Decembrie este momentul cel mai vibrant al țării noastre. Este ziua în care fiecare dintre noi, cei ce simțim românește, trebuie să reflectăm asupra activității noastre, să gândim pozitiv, să căutăm să ne perfecționăm în tot ceea ce facem! Este momentul să ne mai iubim unii pe alții și să iubim, și mai mult, din tot sufletul, România!
Vă doresc tuturor multă sănătate, putere de muncă și împlinirea tuturor dorințelor!
La Mulți Ani, România!
La Mulți Ani, dragi giurgiuveni!
La Mulți Ani, români de pretutindeni!”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro