Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Majorarea salariului minim, una din măsurile PSD care au dus la creșterea puterii de cumpărare a românilor

Toți analiștii și economiștii recunosc acum importanța majorării salariului minim pe care PSD a realizat-o în fiecare an de guvernare. În timp ce PSD i-a susținut pe români prin măsurile luate în ultimii trei ani, PNL și-a propus parcă doar să deservească corporațiile! Această evidență este cât se poate de clară, mai ales în privința salariului minim.

Este o realitate indiscutabilă că PSD a majorat salariul minim în România, așa cum nicio formațiune politică nu a făcut-o vreodată după 1990! Din 2016 și până acum, în guvernarea social-democrată majorarea salariului minim net a fost de 36%, respectiv de la 925 lei la 1.263 de lei. Aceștia sunt bani primiți efectiv în mână de români. Angajații cu studii superioare primesc salariu minim diferențiat, 1.414 de lei, în prezent, în timp ce în construcții salariul minim acesta este de 2.363 de lei. Realitatea a demonstrat că politica PSD a fost pozitivă pentru români! Creșterea salariului minim a atras și majorarea celorlalte salarii, inclusiv în mediul privat, creșterea puterii de cumpărare a populației, precum și sustenabilitate economică.
Degeaba încearcă premierul Orban să se disculpe și să deturneze atenția de la această problemă, pentru că PNL nu a susținut creșterea salariului minim pentru români. Dimpotrivă. Au promovat mereu interesele corporațiilor, susținând că un salariu minim mai mare este „populism”, că măsura majorării acestuia este „fundamental anti-socială” și, prin urmare, s-ar impune „abandonarea” ei.
Cu alte cuvinte, „guvernul meu” vrea doar ca românii să muncească pe nimic, să nu fie deloc protejați, pentru ca marile corporații să poată face profituri cât mai mari. Dimpotrivă, liberalii au considerat că majorarea salariului minim ar fi o măsură „distructivă”, în documente asumate public de diverși lideri.
Astfel de atitudini și politici creionează o diferență limpede între un partid care ține cu românii, PSD, și PNL care susține creșterea profiturilor corporațiilor, inclusiv pe seama exploatării pe nimic a muncii oamenilor. România, în niciun caz nu a devenit mai puțin atractivă, așa cum acuzau Iohannis și PNL, deoarece munca este acum mai bine plătită, grație măsurilor corecte luate de PSD. Numărul firmelor cu capital străin, nou înființate în România, este mai mare cu 9,1%, în primul trimestrul al acestui acest an față de anul trecut. Este proba evidentă că guvernarea PSD a asigurat un mediu economic atractiv pentru companiile oneste care vor să facă afaceri corecte la noi în țară.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 8:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro