Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Noii guvernanți trebuie să copieze rezultatele extraordinare obținute de PSD în agricultură

Dezvoltarea agriculturii românești a fost considerată în ultimii trei ani prioritate națională de către Guvernul PSD, iar rezultatele înregistrate au confirmat eforturile de modernizare a acestui domeniu.

Progresele însemnate făcute de Executivul PSD în domeniul agriculturii, precum și măsurile stimulative inițiate pentru dezvoltarea sectorului au fost remarcate și apreciate de către producători, iar producțiile record obținute ne-au plasat între primele țări din Europa.
Spre exemplu, în ultimii doi ani România a avut cele mai bune rezultate din istorie din domeniul agriculturii, cu producții record la grâu, porumb și floarea soarelui, iar recolta totală de cereale obținută în 2018, de aproximativ 31 de milioane de tone, a clasat țara noastră pe locul trei în Uniunea Europeană.
Acordarea la timp sau chiar în devans a subvențiilor, creșterea exponențială a suprafețelor irigate, protecția antigrindină, precum și rata de absorbție a fondurilor europene au determinat obținerea acestor producții-record.
De altfel, agricultura și dezvoltarea rurală au atras cele mai multe fonduri europene, fiind sectorul cu cea mai bună rată de absorbție la nivel național, și, implicit, principalul motor al creșterii economice generale a țării. În ultimii ani, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a reușit o sumă de 8 miliarde euro la capitolul absorbție de fonduri europene pentru agricultură.
Aștept cu mare interes de la noii guvernanți să copieze rezultatele extraordinare obținute de PSD, nu numai în agricultură, ci și în celelalte domenii care produc creștere economică!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 13:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro