Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
PSD continuă politicile de sprijin pentru studenți

Partidul Social Democrat susține în Parlament o nouă inițiativă legislativă pentru sprijinirea tinerilor care urmează stadii de mobilitate academică în alte state. Proiectul inițiat de parlamentarii social-democrați prevede că studenții cu burse la studii universitare în străinătate vor avea dreptul la reduceri de minimum 50% pe perioada vacanței, pentru transportul local în comun, subteran sau de suprafață, precum și pe mijloacele de transport intern auto, feroviar și naval, dar și la o cursă gratuită dus-întors cu trenul.

În acest fel, PSD continuă politicile de sprijin pentru studenți, demarate în urmă cu trei ani, imediat după preluarea guvernării. Între măsurile benefice luate pentru îmbunătățirea vieții studenților și lărgirea posibilității lor de a avea cele mai optime condiții pentru studiu se numără creșterea fondului de burse, precum și acordarea de gratuități pentru deplasarea cu trenul în orice perioadă a anului.
De asemenea, PSD a inițiat și implementat programul de subvenții destinate studenților pentru chirii și deplasare, în vederea creșterii accesului tinerilor la piața muncii. O altă măsură benefică destinată tinerei generații a fost stimularea angajatorilor de a crea locuri de muncă calificate, special pentru absolvenții de studii superioare și pentru ucenici, prin creșterea subvențiilor acordate companiilor.
Consider că se impune ca strategiile pozitive aplicate de PSD în ultimii trei ani de guvernare, legate de creșterea calității vieții studenților români, să fie continuate și de Guvernul liberal, cu atât mai mult cu cât România are nevoie de dinamizarea calității învățământului universitar și de mai multe universități de top la nivel european.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 11:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro