Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
„Mihai Eminescu este temelia educației sănătoase și armonioase a viitoarelor generații!”

În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești”, este în inimile celor care îl omagiază. Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la nașterea celui mai mare poet al nostru, care continuă zilnic să ne bucure și să ne încânte cu opera sa inestimabilă.

Aportul lui Mihai Eminescu la cuvântul, cultura și istoria neamului românesc este neprețuit, dintotdeauna și pentru totdeauna. Prin Eminescu și moștenirea sa, suntem un popor unic: „Cel mai mare poet pe care l-a ivit și-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc!”, așa după cum menționa George Călinescu.
Prin toata creația sa, poetică, epică, publicistică, marele nostru poet a ridicat valoric și literar verbul românesc la rang de înaltă și incomparabilă artă monumentală. Eminescu este al tuturor românilor, așa cum bine scria poetul Adrian Păunescu: „Al Moldovei îi e fiul, Și Munteniei nepot, L-a-nfiat întreg Ardealul, Eminescu-i peste tot!”.
Într-o lume relativă și într-o societate închistată de multe ori în mediocritate, omagierea lui Mihai Eminescu reprezintă mult mai mult decât simpla reamintire a sa în preajma datei de 15 ianuarie, desemnată ca Ziua Culturii Naționale.
Dincolo de opera marelui nostru scriitor, învățăturile sale rămân perfect valabile și în zilele noastre, fiind pilde nemuritoare, demne de așezat la temelia educației sănătoase și armonioase a celor ce se vor ocupa în viitor de dezvoltarea și perpetuarea națiunii noastre peste veacuri!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 10:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro