Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cistina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
„Guvernul PNL vrea să îi pedepsească pe români și să nu le mai dea pensie!”

Ministrul Muncii și Protecției Sociale recunoaște public că Guvernul liberal vrea să crească vârsta de pensionare la 70 de ani!


Deși pun la cale implementarea acestei măsuri total discriminatorii, liberalii au lansat inițial informația cu majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani în scopul de a testa reacția românilor! Iar aceasta a fost invers proporțională cu așteptările „guvernului meu”, ceea ce demonstrează managementul extrem de slab al PNL în materie de conducere executivă a țării.

Cinismul și nepăsarea liberalilor arată că Orban și Iohannis pun pe primul loc creșterea încasărilor la visteria statului, în dauna și în detrimentul românilor, pe care, în mod absolut halucinant, vor să îi condamne la muncă până la finalul vieții.
În varianta acestui Executiv mincinos, un om ajuns la 65 de ani va fi realmente OBLIGAT să facă o alegere de viață și de moarte, fără voia sa! Românii au de optat între a se pensiona și a rămâne cu pensia actuală, fără a mai lucra, ori a continua să muncească, fără însă a mai încasa pensia la care au dreptul după anii munciți până acum.
În fața acestei alegeri, dacă pensia este mică, cei mai mulți dintre cetățeni vor opta pentru salariu, deci vor fi siliți să muncească până la 70 de ani. Astfel, ei nu vor mai beneficia de pensia la care au contribuit și, în mod normal, li se cuvine după atâția ani de muncă.
Le reamintesc liberalilor că speranța de viață a românilor este mai mică decât în alte state ale Uniunii Europene, 71 de ani, față de media din UE, de 80 de ani, însă vârsta de pensionare este, și în prezent, mai mare față de multe alte țări europene. „Guvernul meu” ignoră cu bună știință aceste realități, și îi obligă pe români să muncească până la o vârstă de pensionare foarte ridicată, care nu mai există în prezent în niciun stat membru al Uniunii Europene.
În aceste condiții, nu trebuie să mai mire pe nimeni faptul că foarte mulți votanți ai PNL sunt acum împotriva măsurilor luate de acest guvern fără coloană vertebrală. În cele trei luni petrecute la Palatul Victoria, liberalii s-au „remarcat” doar printr-o serie nesfârșită de minciuni, tăieri, amânări, precum și prin desființarea total nejustificată a majorității măsurilor luate în ultimii trei ani de guvernarea PSD pentru bunăstarea și creșterea calității vieții românilor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 8:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro