Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu: „Îmbunătățirea condițiilor pentru pacienții de cancer trebuie să fie în centrul preocupărilor Guvernului”

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată anual, la 4 februarie. Inițiativa are drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică și promovarea celor mai noi și eficiente metode de a combate această boală.

Este o zi dedicată acțiunilor tuturor factorilor de decizie pentru accesul egal al pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii, cu scopul sporirii gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.
Din 2015, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată și în România. Potrivit Legii 274/2015 privind declararea Zilei de luptă împotriva cancerului, autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și organizațiile nonguvernamentale pot acorda, cu acest prilej, sprijin material și financiar pentru organizarea de evenimente dedicate creșterii nivelului de educație sanitară și a gradului de conștientizare în ceea ce privește această maladie.
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este parte a campaniei mondiale în lupta cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris, adoptate la Summit-ul mondial împotriva cancerului pentru noul mileniu, desfășurat la 4 februarie 2000. Acest document consemnează necesitatea unei alianțe puternice între cercetători, profesioniști din domeniul sănătății, pacienți, guverne, parteneri din industrie și mass-media în lupta împotriva cancerului.
În acest an, sloganul sub care se desfășoară Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este: „I Am and I Will”, slogan care reprezintă un apel la acțiune pentru a impulsiona angajamentul personal și a pune accent pe puterea acțiunilor individuale pentru a influența viitorul.
În calitate de secretar al Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților, voi acționa și în continuare pentru îmbunătățirea cadrului legislativ necesar pacienților, pentru ca drepturile lor să fie respectate și să își poată maximiza șansele de a învinge boala!
Îmi exprim speranța că eforturile făcute anii trecuți de guvernul PSD de a ușura accesul pacienților cu cancer la tratament și la celelalte servicii medicale aferente acestei suferințe, vor fi continuate în acest an de guvernul liberal, care ar trebui să fie preocupat în mod real de adevăratele probleme din sănătate și nu de transformarea Ministerului Sănătății într-o feudă de partid.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 9:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro