Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
„PSD a votat creșterea valorii tichetelor de masă”

La inițiativa și cu sprijinul decisiv al parlamentarilor PSD, valoarea tichetelor de masă va crește cu 33%, de la 15 la 20 de lei. În acest fel, reușim, și în opoziție fiind, să satisfacem doleanțele salariaților și să contribuim, astfel, la asigurarea unor condiții cât mai bune de muncă și de viață.

Decizia majorării valorii tichetelor de masă, adoptată cu unanimitate de voturi în Camera Deputaților ca for decizional, le va aduce românilor un plus de venituri, într-o perioadă în care PNL nu doar că blochează majorările de salarii și de pensii și majorarea alocațiilor pentru copii dar, prin măsurile promovate, dă frâu liber creșterilor de prețuri la utilități și alimentează inflația.
Inițiativa PSD, de a majora valoarea tichetelor de masă, corectează decalajul față de prețurile reale ale mâncării, deoarece valoarea medie a unei mese de prânz a fost calculată de specialiști la 21,4 lei. Chiar și cu această majorare, România rămâne cu una dintre cele mai mici valori ale tichetelor de masă din Europa – 3,21 euro, față de 6 euro în Grecia, 7,6 euro în Portugalia, 8 euro în Belgia sau 11 euro în Spania.
Majorarea valorii tichetului de masă are certe beneficii economice. Astfel, fiecare leu cheltuit pe tichete de masă aduce încasări bugetare de 40 de bani. În consecință, creșterea la 20 de lei a valorii tichetelor de masă va aduce venituri suplimentare la buget.
Majorarea valorii tichetelor de masă înseamnă și cifre de afaceri mai mari pentru comercianți, magazine alimentare, cantine și restaurante. De asemenea, această măsură va contribui și la menținerea locurilor de muncă ale românilor, precum și la creșterea contribuțiilor, taxelor și impozitelor încasate de stat.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro