Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
PSD, exemplu de bune practici privind dreptatea și justiția socială

La inițiativa ONU, în 20 februarie se marchează anual Ziua Mondială a Dreptății Sociale, prilej și pentru societatea românească să conștientizeze importanța diminuării inechităților existente în toate sferele vieții sociale, economice și publice.

Conform declarației de la Copenhaga, cei trei piloni importanți ai dreptății sociale sunt eradicarea sărăciei, oportunități de angajare pentru toți și integrarea socială. Extrem de important este însă modul în care aceștia se împletesc reciproc pentru atingerea scopului de realizare a dreptății sociale.
În ultimii trei ani, guvernarea PSD a reușit să reducă inegalitățile existente în societatea noastră, atât prin majorarea salariilor și pensiilor, cât și prin încurajarea tinerelor familii și a celor cu venituri reduse, precum și prin stimularea investitorilor autohtoni. Soluția susținută de PSD a fost aceea de a întări instituțiile statului, de a aduce bunăstare oamenilor, de a instaura corectitudinea și bunul-simț. O Românie puternică trebuie să aibă ca scop relansarea economiei și susținerea clasei de mijloc, înseamnă dreptate socială și sprijin pentru români, înseamnă instituții corecte și drepte, înseamnă un stat puternic, cu șanse reale într-o lume în permanentă schimbare.
Programul de Guvernare al PSD a ținut cont de o serie de factori care influențează premisele evoluției României pentru următorii ani. Este vorba despre situația economică dificilă din Uniunea Europeană - cel mai important partener comercial al nostru -, așteptările populației, angajamentele asumate de România în fața partenerilor săi europeni și euroatlantici, precum și despre realitatea economică și socială din țară. Toate acestea au impus o abordare responsabilă a actului de guvernare derulat de PSD, care a servit evident intereselor imediate ale cetățenilor, dar și realizării obiectivelor pe termen mediu și lung ale societății românești.
PSD a urmărit în mod direct rezolvarea dezechilibrelor sociale, a problemelor reale ale populației, concomitent cu susținerea puternică a mediului economic. Am realizat un echilibru corect între consolidarea fiscală sustenabilă și relansarea economică, între domeniul economic și cel social, între nevoia unui stat puternic și reducerea risipei din banul public. În acest sens, a fost promovat un set coerent de politici și programe macroeconomice, menite să susțină mediul de afaceri, să refacă atractivitatea investițională a României, să conducă la crearea de noi locuri de muncă și să ofere o creștere favorabilă nivelului de trai al populației.
În concluzie, exemplul de bune practici al PSD în ceea ce privește dreptatea și justiția socială a fost unul extrem de benefic, reducându-se exponențial decalajele sociale din România.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 11:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro