Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Cristina-Elena Dinu > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Sănătatea și siguranța românilor sunt acum mult mai importante decât disputele politice

Principala prioritate a PSD în aceste zile este ca România să aibă un guvern stabil și legitim, care să poată acționa prompt pentru protejarea populației. În același timp, însă, condamn categoric escaladarea crizei politice actuale de către președintele Iohannis și PNL, într-o perioadă cu risc considerabil în ceea ce privește afectarea oamenilor cu virusul care face ravagii în întreaga lume.

Liberalii trebuie să înțeleagă că luptele politice nu își mai au rostul în această perioadă, deoarece românii au nevoie de autorități funcționale, bine pregătite și organizate, care să poată lua măsurile de rigoare și, în paralel, că le comunice populației pentru a se proteja. Președintele Iohannis și PNL sunt obligați să conștientizeze că sănătatea și siguranța românilor sunt singurele care contează în acest moment, iar disputele politice sunt deja căzute în desuetudine!
Așadar, așteptăm cu interes ca noul guvern, o nouă copie a primelor două, doar cu alt premier în urma deciziei Curții Constituționale, să fie votat, de această dată, de PNL. În caz contrar, am asista la o nouă premieră mondială negativă furnizată de liberali în doar patru luni, fapt ce ar însemna o altă demonstrație de aroganță și batjocură la adresa tuturor românilor.
Evident, propunerea șefului statului depășește statutul de mediator și garant al respectării Constituției și al democrației conferit de funcția de președinte. Am putea aprecia desemnarea noului cabinet și a candidatului la funcția de premier drept una iresponsabilă, care nu respectă decizia CCR în sensul asigurării unei majorități.
Este cel puțin deplasat că președintele a ales pentru funcția de prim-ministru tocmai ministrul care a făcut cel mai mult rău românilor! Florin Cîțu a împrumutat 10 miliarde de euro pentru nimic, neexplicând pe ce a cheltuit acești bani, a doborât record după record în creșterea deficitului bugetar și a cursului euro, a tăiat bugetul sănătății cu 22% și câte și mai câte.
În condițiile actuale, alegerea președintelui este bizară, mai ales că domnul Cîțu s-a exprimat clar, în repetate rânduri, că sănătatea nu este o prioritate, ca și educația, de altfel. La modul real, sănătatea românilor este poate singura prioritate pe care trebuie să o aibă un guvern, indiferent de culoarea sa politică, mai ales în această perioadă!
În replică, PSD își asumă adoptarea în Parlament, în regim de urgență, a oricărui act normativ necesar pentru prevenirea și combaterea eficientă a coronavirusului. Noi ne dorim să ne facem treaba cu răspundere și concretețe, deoarece românii s-au săturat de vorbe goale și zero fapte de când liberalii au preluat guvernarea. De asemenea, parlamentarii PSD sunt gata să poarte un dialog constructiv cu orice instituție a statului, în cazul în care situația impune luarea unor măsuri legislative pentru combaterea unei eventuale epidemii de coronavirus și pentru protejarea sănătății și siguranței cetățenilor.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania friday, 19 july 2024, 5:09
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro