Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Radiografia sumbră a României neguvernate!

Modificările legislației electorale efectuate de PNL prin metoda asumării Guvernului în fața Parlamentului au fost sancționate de Comisia Europeană în urma sesizărilor PSD.

Prin vocea președintelui Ursula von der Leyen, Comisia Europeană a cerut imperativ PNL să respecte standardele Europene și recomandările Comisiei de la Veneția în materie de legislație electorală.
Astfel, Comisia Europeană stopează modificările legislației electorale făcute de Guvernul Orban, evident anticonstituționale și împotriva normelor și tratatelor europene în vigoare. Președintele Comisiei Europene a apreciat fără echivoc că neregulile semnalate în scrisoarea PSD cu privire la tentativa de modificare a legislației electorale cu mai puțin de un an înainte de alegeri provoacă îngrijorări în privința mecanismelor de control și echilibru existente într-o democrație normală.
Din păcate pentru oameni și pentru buna funcționare a instituțiilor statului, radiografia României din aceste zile, sub interimatul guvernamental asigurat de liberalii obsedați de alegeri anticipate, este dezastruoasă. Țara a fost aruncată deliberat în haos, este practic neguvernată și incapabilă să facă față celor trei crize majore din prezent: epidemia de coronavirus, criza economică provocată generată de panica epidemiei - care a determinat blocaje economice și comerciale, devalorizarea monedei naționale, creșterea prețurilor, prăbușirea burselor -, și valul de refugiați sirieni dinspre Turcia.
În acest moment, România trebuie mai mult decât oricând să aibă instituții deplin funcționale și stabile, pentru a putea asigura protecția și sănătatea cetățenilor. Prelungirea marotei anticipatelor de către liberali va avea un efect nefast pentru români, prin escaladarea derivei în care se va afla țara cu încă câteva luni de acum înainte, un fapt intolerabil și de nepermis. Nu îmi pot imagina cum va putea funcționa în continuare România și instituțiile ei fără un guvern legitim și cu un Parlament suspendat. În aceste condiții, este cât se poate de limpede că nimeni nu va putea acționa rapid și legitim în situații de urgență, care pun în pericol siguranța și sănătatea populației.
Această criză politică, economică și socială profundă este responsabilitatea directă a președintelui Iohannis și a PNL. PSD nu are majoritatea parlamentară necesară pentru a opri această nebunie. Premierul desemnat Cîțu, PNL și partidele cu care au format majoritatea prin care a schimbat guvernul PSD la moțiunea de cenzură, trebuie acum să dea dovadă de o minimă responsabilitate și să formeze de urgență majoritatea necesară învestiturii.
Ultima găselniță a liberalilor de la guvernare este emiterea Ordinului ANSVSA prin care românii vor fi obligați să plătească 400 de milioane euro dacă vor să aibă porci de sărbători. Aceasta este suma totală pe care țăranii români o vor plăti în plus pentru achiziția purceilor din import, în urma interdicției reproducerii suinelor în gospodăriile proprii.
PSD cere guvernării PNL să renunțe la astfel de măsuri prin care sunt defavorizați cetățenii români, fiind în schimb net avantajate, dar în mod discriminator, companiile importatoare de carne de porc și producătorii din țările exportatoare.
În timp ce iau asemenea măsuri distructive pentru români, Capitala și localitățile din apropiere sunt afectate extrem de grav de o poluare fără precedent. În tentativa sa de a arunca vina pe Primarul General pentru problema poluării din Capitală, ministrul Mediului a ascuns bucureștenilor că a autorizat pentru 8 ani anumite gropi de gunoi care poluează aerul din București. Depozitul IRIDEX, de exemplu, a primit autorizație valabilă până în 2028, deși conform actelor de la dosar, mai are capacitate de depozitare pentru maximum doi ani și jumătate.
În realitate, ministrul liberal al Mediului vrea să ascundă faptul că funcționarea depozitelor de deșeuri din București și din Ilfov, responsabile în mare măsură de poluarea din Capitală, este permisă numai în baza deținerii Autorizației Integrate de mediu, emisă de autoritățile centrale aflate în subordinea Ministerului Mediului, deși aceste entități nu îndeplineau condițiile impuse de lege.
V-am prezentat, așadar, doar câteva dintre „faptele de vitejie” ale guvernanților liberali, care nu au altă preocupare decât cea de a lăsa țara de izbeliște și a organiza alegeri anticipate pentru a-și satisface propriile interese și ale clientelei de partid, în nici un caz pentru binele românilor!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro