Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
PSD propune un Plan național pentru salvarea românilor și a economiei în această perioadă de criză națională

Sunt cel puțin două exemple din ultimele zile care demonstrează că PNL nu are o politică guvernamentală îndreptată spre bunăstarea românilor și asigurarea unei siguranțe sporite a populației în această perioadă de criză pandemică națională.

Primul exemplu este atacarea la Curtea Constituțională a celor două legi pozitive inițiate de PSD și votate de toate celelalte partide politice în Parlament, legea privind amânarea ratelor românilor la bănci și, respectiv, legea pentru acordarea unor facilități pentru operatorii economici.
Atacarea la CCR a legilor votate de toate celelalte partide, pentru sprijinirea economiei și a cetățenilor, arată că PNL e incapabil să treacă peste orgoliile politice, chiar și atunci când situația din țară este dramatică! Aceasta cu atât mai mult cu cât nu era absolut nimic populist în aceste legi, ele vizând măsuri extrem de benefice pentru români, unele asemănătoare fiind adoptate deja de multe alte state!
Spre exemplificare, Italia a suspendat plata unor taxe datorate de persoanele fizice și plata creditelor, inclusiv a celor imobiliare, fără capitalizarea dobânzilor. Tot în Italia a fost suspendată obligativitatea de a plăti facturile pentru utilități, taxe și ipoteci, pentru firmele mici și gospodării. De asemenea, Guvernul spaniol interzice companiilor de utilități să întrerupă alimentarea cu apă și energie electrică consumatorilor din cauza facturilor neplătite. Guvernul german a adoptat o lege menită să protejeze din punct de vedere economic atât populația, cât și micile afaceri, astfel că a interzis evacuarea din locuințe și din diverse spații comerciale din cauza neplății chiriei, care poate fi amânată până la 30 iunie, fapt ce înseamnă inclusiv amânarea plății utilităților. Nu în ultimul rând, în Marea Britanie, băncile pot suspenda pentru trei luni plata ratelor la creditele ipotecare pentru cei afectați de pandemie, fără capitalizarea dobânzii.
Un al doilea exemplu de contraproductivitate națională a PNL este nesemnarea Planului național pentru România, propus de președintele PSD. Marcel Ciolacu a lansat propunerea unei colaborări între toate partidele politice parlamentare pentru realizarea unui Plan Național pentru combaterea efectelor economice și sociale provocate de pandemie.
Din păcate, Ludovic Orban este singurul președinte de partid care a refuzat propunerea noastră, un gest de neînțeles, fiind vorba de o solidaritate politică în favoarea vieții românilor. Acest fapt denotă că PNL este izolat politic, blocat în propriile orgolii și mize politice. Este inacceptabil ca PNL să rămână tributar unui discurs ostil și pur electoral, în detrimentul interesului public major! PSD mulțumește însă celorlalte partide care au răspuns pozitiv apelului nostru, renunțând la propriile interese în favoarea interesului național și al cetățenilor români.
Le transmit giurgiuvenilor și tuturor românilor că PSD merge mai departe în construirea unui consens politic pentru un pact național care să asigure românilor și economiei cele mai bune și mai rapide soluții, pentru depășirea acestei perioade grele, cu sau fără PNL.
Nu în ultimul rând, PSD propune și salvarea agriculturii și economiei naționale, prin recomandarea făcută tuturor românilor de a cumpăra produse alimentare și agroalimentare autohtone. Un produs românesc cumpărat înseamnă un loc de muncă salvat!
În concluzie, fac un apel către toți românii să cumpere produse fabricate în România, în special legume produse în județul Giurgiu, mai ales că foarte mulți giurgiuveni au beneficiat de programul de susținere a tomatelor elaborat de guvernul PSD. În paralel, cerem guvernului să aplice urgent măsurile propuse de social-democrați și de specialiștii în agricultură pentru salvarea producătorilor din domeniul agricol.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 13:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro