Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Avem datoria să fim informați despre modalitățile de prevenție împotriva bolii Parkinson

„Ziua Internațională a Pacientului cu Parkinson” a fost stabilită în 1997, la inițiativa Asociației Europene Împotriva Bolii Parkinson și cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Data a fost aleasă ca fiind ziua în care s-a născut, în anul 1755, medicul James Parkinson, cel care a scris pentru prima dată despre această boală în lucrarea „Eseu despre paralizia tremurătoare” (1817).
Scopul marcării în fiecare an a acestei zile este cel al creșterii nivelului de informare despre Parkinson și al impactului acestei boli asupra suferinzilor, dar și asupra familiei și societății. Pacienții în stadii avansate de boală devin din ce în ce mai mult dependenți de ajutorul și susținerea semenilor.
O mai bună informare va reduce stigmatul asociat bolii, va crește înțelegerea și sprijinul comunității și va conduce la creșterea calității vieții pentru cei afectați.
Deoarece boala Parkinson este una dintre afecțiunile cu implicații pe toate nivelurile, fizic, psihic și emoțional, dar și social și economic, consider că fiecare dintre noi avem datoria de a fi informați despre modalitățile de prevenție, astfel încât să-i putem ajuta pe cei care suferă de această afecțiune!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 11:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro