Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Operațiunea Sparanghelul a avut loc în mod evident cu complicitatea instituțiilor statului

Situațiile reprobabile petrecute zilele trecute în parcările aeroporturilor din Cluj Napoca și Iași sunt desprinse parcă din filme cu proști și demonstrează, pe de o parte, lipsa de autoritate a instituțiilor statului, și, pe de altă parte, faptul că președintele și guvernul continuă să mențină România la nivelul unor țări de mâna a doua în Europa.

Sunt profund mâhnită de lipsa de reacție a autorităților române față de incidentele de pe Aeroporturile din Cluj Napoca și Iași! Mii de oameni au stat acolo ore întregi, exact ca oile, în plină stare de urgență națională și împotriva măsurilor de distanțare socială și recomandărilor făcute pentru a fi respectate de către toată lumea.
Nu contest dreptul la muncă a fiecărui cetățean al acestei țări, este unul consacrat pe plan mondial. Sunt revoltată însă de modul în care acei cetățeni au fost lăsați într-o mare dezordine în parcările aeroporturilor, practic stând ore bune unul lângă celălalt, fără ca nimeni să ia vreo măsură și fără ca instituțiile abilitate ale statului să intervină!
Nu am auzit pe nimeni de la Guvern sau Cotroceni să ne spună că a încetat starea de urgență și că ne putem buluci în voie, pe unde avem chef!
La muncă, spre Germania și spre alte țări, au plecat și foarte mulți cetățeni din județul Suceava, și de la Cluj, dar și de pe Aeroportul din Iași. Cine ne poate garanta că unii dintre ei nu erau infectați cu noul coronavirus? Nimeni.
Ideea este că autoritățile statului nu au intervenit! Nu știm de ce, dar este clar că toată această situație a fost cusută cu ață albă!
Pe de o parte, președintele și guvernul mor de grija noastră de a nu ieși din case și majorează amenzile pentru cei care ies, iar pe de altă parte sunt complici la evenimentele de la Cluj, Iași și la altele asemănătoare!
Este total incorect și condamnabil. După cum se poate face o paralelă și cu zăvorârea bisericilor în noaptea de Înviere!...
Cred, în concluzie, că președintele și „guvernul meu” sunt departe de a ne reprezenta așa cum își doresc românii, atât pe plan intern, cât și internațional.
„Operațiunea Sparanghelul” a fost săvârșită în mod evident cu complicitatea instituțiilor statului, altfel nu se poate explica această letargie de non-acțiune, într-o perioadă în care Ordonanțele Militare emise până acum prevăd inclusiv participările armatei la acțiunile de ordine publică și protejarea populației.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 11:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro