Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Interzicerea exporturilor produselor alimentare de bază, praf aruncat de guvern în ochii românilor

Guvernul continuă să adopte decizii contradictorii și de neaplicat pentru români, printr-o serie de măsuri conținute în documentele oficiale emise în ultima perioadă.

Spre exemplu, în Ordonanța Militară nr. 8 se stipulează că pescarii primesc liber la circulație în perioada prohibiției! Este culmea cum Guvernul PNL dă voie pescarilor să pescuiască în plină prohibiție, care tocmai a început de pe data de 4 aprilie!
Prin același act normativ, se interzice exportul, dar nu și vânzarea alimentelor de bază pe teritoriul Uniunii Europene, deoarece comerțul intracomunitar nu este considerat a fi export! Pe înțelesul tuturor, produsele alimentare de bază pot pleca din România în țări din Uniunea Europeană absolut fără nicio problemă și fără nicio restricție, fapt care poate aduce atingere asigurării hranei necesare în perioada următoare, când cu siguranță ne vom confrunta cu o criză alimentară.
Întrebarea pe care trebuie să o formuleze orice român la adresa „guvernului meu” este cum se poate asigura protecția siguranței alimentare a țării, în condițiile în care nu este nicio problemă să folosești metoda comerțului intracomunitar!
În aceste condiții, interzicerea exporturilor de cereale, făină, zahăr, ulei și alte alimente de bază este o măsură lovită practic de nulitate, cât timp nu există nicio procedură pentru ca oricine să poată face dovada consumului intern propriu sau comunitar.
Aștept în continuare de la guvernanți mult mai multă predictibilitate și seriozitate în emiterea unor acte normative, deoarece românii nu sunt cobai pe care să se facă zilnici experiențe în numele stării de urgență!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 9:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro