Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Să avem grijă de natură ca de propria casă!

Întreaga lume sărbătorește astăzi, 22 aprilie, Ziua Planetei Pământ, dar și Ziua Internațională a Mamei-Pământ, ambele inițiate de către ONU.

dd>Aniversată pentru prima dată în 1970, Ziua Planetei Pământ a fost inițiată de senatorul american Gaylord Nelson și celebrată, inițial, doar pe teritoriul SUA, dar după 1990, datorită eforturilor depuse de activistul Denis Hayes, Ziua Planetei Pământ a început să fie organizată la nivel internațional, în peste 140 de țări.

În acest an, sărbătorirea mondială a Zilei Pământului este marcată de lupta cu pandemia coronavirusului, noua viață impunând luarea unor măsuri substanțiale de salvare atât a sănătății oamenilor, cât și a planetei.
Este extrem de important ca, în această perioadă dificilă pentru noi toți, să conștientizăm și să tratăm cu mai multă seriozitate anumite aspecte poate marginalizate până acum, unul dintre acestea fiind protejarea mediului înconjurător și a sănătății pământului.
Pe fondul amenințărilor constante la adresa naturii înconjurătoare pe plan mondial, precum deversările de petrol și poluarea râurilor și a aerului, precum și a schimbărilor climatice din ce în ce mai vizibile, Ziua Pământului trebuie să fie un prilej extraordinare de reflexie pentru toată omenirea. Este vital să găsim soluții pentru reconsiderarea sistemelor de susținere a vieții și sănătății tuturor, pentru viitorul umanității, astfel încât capacitatea de menținere a stării locuibile să fie cât mai îndelungată și în condiții optime pentru oameni.
Evident, situația de izolare în care foarte mulți locuitori ai lumii se află de aproape două luni, a avut un efect pozitiv asupra mediului, prin reducerea esențială a poluării.
Din această perspectivă, sunt convinsă că așa cum am fost întrucâtva obligați să ne comportăm ecologic, prin statul în casă și reducerea la maximum a deplasărilor, condiții în care planeta a devenit involuntar mai curată, la fel ne vom putea comporta și după ce vom ieși cu bine și sănătoși din această perioadă dificilă.
Sănătatea pământului reprezintă sănătatea oamenilor și vă îndemn pe toți să avem grijă de natură ca de propria noastră casă!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro