Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Haosul economic și lipsa sprijinului populației și agenților economici, „prioritățile” guvernării liberale

Constat cu stupoare că nici până acum românii și firmele nu au putut obține, decât în mică parte, ajutoarele promise de guvern pentru a face față pandemiei. În timp ce alte state au alocat 10-15% din PIB pentru a ajuta necondiționat populația și agenții economici, România se apropie doar de 2% din acest punct de vedere, cu precizarea că nu există niciun plan concret de relansare!

Din păcate, „guvernul meu” nu a luat până acum nicio măsură care să păstreze și să încurajeze menținerea locurilor de muncă pe plan național, mai ales în ceea ce privește firmele autohtone. Prins în mrejele declarațiilor contradictorii, premierul recunoaște public că de abia acum guvernul se gândește să promoveze măsuri active în scopul sprijinirii companiilor să supraviețuiască și să-și mențină locurile de muncă rămase. Atât practic, cât și teoretic, Orban admite că nu a făcut nimic pentru a contracara cu măsuri palpabile efectele paraliziei economice, în sensul menținerii locurilor de muncă, după luni de zile de pandemie mondială și după aproape două luni de stare de urgență!
Disprețul liberalilor față de românii aflați în izolare și în lipsuri financiare se manifestă direct, pe față, fără menajamente. Sub paravanul pandemiei, guvernarea PNL recurge la „tunuri” financiare pentru a-și alimenta cu bani publici clientela politică, profitând cu nerușinare și tupeu de starea de urgență care permite încredințarea directă de contracte.
Așa se face că, pe ultima sută de metri a stării de urgență, guvernul a făcut noi atribuiri de contracte directe în domeniul sănătății, licitații cu dedicație și, de asemenea, a încercat să-și acopere urmele afacerilor necurate.
Ultima operațiune ilicită pe timp de pandemie a fost organizată de ministrul Sănătății în favoarea Emag, caz în care guvernanții nici măcar nu s-au mai sinchisit să acopere urmele. Ei au copiat pur și simplu oferta Emag, cu tot cu greșeli, și au inclus-o între termenii, condițiile și în caietul de sarcini ale licitației, așa cum a relatat mass media.
O asemenea guvernare nu face cinste României! Oamenii vor ieși foarte afectați din această perioadă de stare de urgență, iar perspectivele nu sunt îmbucurătoare nici din punct de vedere social și nici economic, atât pe termen scurt, cât și mediu. Probabil vom avea nevoie de o nouă guvernare PSD și de mulți ani pentru a repara toate erorile comise în acest timp foarte scurt de „guvernul meu”, remarcabil doar prin incoerență și lipsă de eficiență.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro