Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernarea PNL nu a luat măsuri concrete de susținere a familiilor

Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită pe întreaga planetă în data de 15 mai, începând cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituția numită „familie”.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, idee susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.
Familiile sunt numite nucleul de bază a societății, deoarece ne naștem în familii, iar cei mai importanți ani în dezvoltarea noastră sunt cei petrecuți în căminele noastre.
Fiecare familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacțiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât ar fi ideal ca Ziua Familiei să fie un bun prilej pentru a încetini acest ritm și a ne petrece mai mult timp împreună cu familiile noastre. Acest fapt s-a și întâmplat în ultimele două luni de stare de urgență, însă din cauza impunerilor și restricțiilor generate de situația epidemiologică a pandemiei.
În ultimii ani, Guvernul PSD a corectat o serie de inadvertențe legislative în ceea ce privește sprijinirea familiilor, discriminarea femeilor și nerespectarea drepturilor copiilor. Astfel, au fost adoptate măsuri concrete de susținere a familiilor, între care amintesc acordarea unei indemnizații lunare pentru creșterea copilului cel puțin egală cu cea primită pentru copilul anterior, în cazul în care mamele nasc alt copil în interval de un an de la finalizarea concediului maternal, contul de economii „Junior Centenar”, precum și dublarea alocațiilor copiilor.
Din păcate, aceste stimulente pozitive au fost amânate sau chiar eliminate de către noii guvernanți, care au demonstrat că nu pun niciun preț pe susținerea și dezvoltarea armonioasă a familiilor din România. Mai mult, în ultimele două luni, guvernul nu a fost în stare să ia acele decizii de sprijin absolut necesare asigurării unui trai decent, disponibilizările în masă și intrarea a milioane de oameni în șomaj conducând la o situație disperată în care se află acum familiile românilor.
La mulți ani tuturor familiilor din România!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro