Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar PSD)
Vinovat de haosul din învățământ, ministrul Educației trebuie să demisioneze de urgență

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, „Pas cu pas am ajuns în colaps educațional - PNL a creat România NeEducată”, semnată de 93 de deputați PSD și Pro România, atrage atenția la modul cel mai serios asupra haosului în care se află sistemul de învățământ.

Este evident că titulara portofoliului educației nu are capacitatea managerială de a gestiona corespunzător sistemul, mai ales după declanșarea pandemiei cu COVID-19.
În ultimele trei luni, de la închiderea școlilor, Monica Anisie s-a „remarcat” doar prin bulversarea tuturor celor implicați în educația națională, atât personalul, cât și elevii și părinții fiind obligați să trăiască în panică și nesiguranță din cauza lipsei de strategie și viziune a conducerii MEC.
Moțiunea simplă se impunea în replică la nepăsarea și incompetența ministrului de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei.
Monica Anisie s-a dovedit a nu fi în stare să gestioneze profesionist noua situație din învățământ, fapt ce a generat revoltă, deopotrivă din partea dascălilor și a părinților.
Pentru toate bâlbâielile, răzgândelile neargumentate și declarațiile sale contradictorii, ministrul Educației trebuie să părăsească de urgență funcția, chiar și în cazul în care moțiunea simplă nu va avea succes.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 10:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro