Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
„Guvernul minciună” trebuie să plece!

România este într-un pericol major de disoluție economică, socială și chiar umană, în cazul în care guvernul lui Iohannis nu va reuși să administreze coerent și pragmatic, în viitorul apropiat, situația catastrofală a țării.

Dintr-un calcul simplu, bazat pe informații publice, rezultă că, în prezent, aproximativ două milioane și jumătate de români nu muncesc. Acest adevăr indică un risc substanțial de aruncare a României într-un stadiu de sărăcie a populație fără precedent, deoarece marea majoritate a celor rămași fără loc de muncă au alți doi-trei membri ai familiei în grijă.
În perioada 23 februarie - 4 mai, în România, s-au întors 1.279.000 de cetățeni români, marea majoritate din țările europene. Pe lângă expunerea la îmbolnăvirea cu coronavirusul, un fapt deja verificat, oamenii întorși acasă au îngroșat evident numărul șomerilor neînregistrați oficial. Acestora li se adaugă, în prezent, 410.649 de oameni cărora le-au încetat contractele de muncă și 600.352 de conaționali care au contractele individuale de muncă suspendate. Dacă mai adăugăm și valul de intrări în țară care a început odată cu finalul stării de urgență, putem avea dimensiunea reală, dramatică, a românilor disperați fără un loc de muncă.
Ce le oferă statul român, prin guvernul condus de Iohannis, acestor oameni realmente disperați? Până acum, absolut nimic! Doar incertitudine. Nicio măsură de relansare economică, nicio intenție de reconversie profesională, niciun sprijin pentru IMM-uri. Din acest punct de vedere, evident perspectivele acestor milioane de români sunt sumbre, ca și cele de revigorare economică. Oamenii se tem pentru viitorul lor și a copiilor lor și, pe bună dreptate, nu vor mai rezista foarte mult în situația actuală, dacă guvernul nu-i va ajuta.
Criza națională a îmbolnăvirilor cu coronavirusul a determinat criza economică și criza socială. Accesul românilor la locuri de muncă sigure și decente este acum grav deteriorat, fapt ce va avea consecințe dezastruoase încă mulți ani de acum încolo pentru acești două milioane și jumătate de oameni. Care sunt șansele ca ei să scape de sărăcie? În acest moment, aproape nule, în cazul în care guvernul nu are nicio viziune, nicio strategie, niciun plan.
Doar planul de amenzi e realizat, în proporție de peste 100%, fiind raportat mai ceva ca în vremurile de tristă amintire. Suntem pe primul loc în lume la amenzi, atât ca valoare, cât și ca număr! În rest, suntem pe ultimele locuri în lume!
Purtătorul de cuvânt al premierului Iohannis, Orban, cel foarte „deranjat” de întrebările jurnaliștilor referitoare la infernul din vămi, a urcat scările Parlamentului să ne prezinte, vorba vine, „măsurile economice”. Care, după cum am văzut, sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire.
În consecință, pentru ca România și românii să scape de primejdia reală a disoluției și să diminuăm vulnerabilitatea socială, consider că este momentul ca „guvernul minciună” să fie forțat să plece, printr-o moțiune de cenzură. Până nu va fi prea târziu!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro