Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
PSD face din nou dreptate prin impozitarea drastică a pensiilor speciale

PSD face din nou dreptate românilor care și-au dorit în mod covârșitor eliminarea pensiilor speciale. Parlamentarii PSD au propus și votat ieri legea privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%, așa cum ne-am angajat în fața românilor.

Impozitarea pensiilor speciale va fi cu 10%, pentru cei care obțin între 2001 și 7000 de lei, și cu 85%, pentru cei care au peste 7.001 lei, fiind abordate toate pensiile, inclusiv ale magistraților, polițiștilor, militarilor, diplomaților, etc..
Până acum, PNL doar a clamat că se opune pensiilor speciale, dar nu a făcut nimic concret. În schimb, noi am mers până la capăt pentru impozitarea drastică a acestei inechități sociale. Consider cred nu că există categorii profesionale care să beneficieze de altfel de venituri față de oamenii obișnuiți.
PSD s-a angajat să corecteze această discriminare și a reușit! În timp ce PSD face ce spune, PNL doar vorbește! Este clar că propaganda liberală pe tema pensiilor speciale nu a putut ascunde tertipurile prin care guvernul Orban s-a dovedit doar că a tras de timp, fără a face nimic concret.
Dacă ar fi susținut necesitatea eliminării pensiilor speciale, guvernarea liberală ar fi acționat în consecință. Însă nu a dat nici ordonanță de urgență și nici nu a inclus prevederile necesare în proiectul bugetului de stat pe acest an, în condițiile în care putea rezolva problema pensiilor speciale încă de luni de zile, foarte simplu și ușor! Aceasta este diferența dintre PSD și PNL. PSD face ce spune și ce trebuie pentru români, PNL doar latră, dar nu mușcă!
Acum, „guvernul meu” nu va mai are scuza că nu are bani pentru dublarea imediată a alocațiilor copiilor și pentru majorarea punctului de pensie cu 40% începând cu 1 septembrie.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 13:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro