Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Ministrul Grindă trebuie să plece la…Ploiești!

Am votat, marți, în plenul Camerei Deputaților, moțiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, „Guvernul PNL după Grindă se cunoaște!”, aceasta fiind adoptată cu 168 de voturi ”pentru”, 81 ”contra” și 50 de abțineri.

Mai rar au existat în istoria Guvernului României personaje precum acest ministru, devenit celebru în sens negativ prin apelativul „Grindă”, nicidecum prin vreo realizare notabilă pentru români. Aproape fiecare ieșire publică a lui Ion Ștefan seamănă copios cu episoadele din „Cascadorii râsului”, iar faptul că nu poate nici să citească corect de pe o coală de hârtie este o altă bilă neagră pentru el. Dacă ar fi avut simțul ridicolului și stimă de sine, „Grindă” nu s-ar fi cocoțat în această funcție de ministru, ci, recunoscându-și limitele, ar fi refuzat pur și simplu postul pentru care nu are nici capacitate, nici expertiză, nici aptitudini.
Dar nu pentru agramatismele grosolane și schimonosirea limbii române trebuie să demisioneze Ion Ștefan, ci deoarece trebuie anchetat pentru fals în acte publice, deoarece astfel și-a început mandatul ca ministru. Este de neînțeles însă de ce organele abilitate ale statului încă nu s-au sesizat și nu îl anchetează pe acest personaj de desene animate.
Reducerea la maxim a rolului Direcției de integritate și anticorupție a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin renunțarea la majoritatea angajaților, ce aveau ca responsabilități implementarea Strategiei Naționale Anticorupție în toată administrația publică din România, intenția de a disponibiliza mai mult de jumătate din salariații instituției, nefinalizarea niciunui proiect inițiat anii trecuți de guvernarea PSD, angajarea în funcții publice a zeci de rude, lipsa de viziune, strategie și programe investiționale, sunt tot atâtea motive pentru care „Grindă” trebuie să se reîntoarcă la Focșani și să lase locul unui profesionist. Sau, eventual, îi recomand să se înscrie la Facultatea de…ploiești și gaze, așa cum domnia sa s-a exprimat extrem de plastic, făcându-l probabil invidios și pe marele Caragiale!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 9:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro