Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Luptătorul anticorupție Iohannis, complice la instalarea liberalilor penali în funcții publice

Este cel puțin de neînțeles politica liberalilor vis-a-vis de numirile în funcții publice. De fapt, este intolerabil modul în care „Guvernul meu” abuzează după bunul lui plac de criza generală declanșată de pandemie, pentru a transforma legea într-un apendice neesențial și antidemocratic.

Practic, Iohannis și ai lui nu mai respectă nicio lege, fie ea de facto sau morală, mai ales în ceea ce privește propulsarea unor persoane din cadrul clientelei lor politice în posturi de demnitate publică, care, cel puțin teoretic, presupun o serie de abilități și pregătiri specifice.
Ultimul exemplu este numirea în funcția de șef al Oficiului Județean de Cadastru Iași a Narcizei Nedelcu, despre care presa susține că este condamnată definitiv pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Acest fapt a survenit la doar o zi după ce liberalii au votat în Camera Deputaților, în mod demagogic, inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”.
Această desemnare este doar una dintre sutele de numiri în funcții publice efectuate în acest an în toată țara, la toate nivelurile posibile, în urma cărora au ajuns în posturi decizionale persoane remarcate mai degrabă prin gradele de rudenie ale liberalilor, decât prin recomandări profesionale, așa cum ar fi fost firesc.
În acest timp, vajnicul luptător anticorupție Klaus Iohannis nu s-a simțit deloc deranjat de penalii din Guvernul său, necontestând nicio numire din cele semnalizate de mass media ca nefiind în regulă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 14 iunie 2024, 9:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro