Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul nu majorează alocațiile copiilor și pensiile, dar dă bani companiilor private

Peste nouă milioane de copii și vârstnici sunt nedreptățiți de guvernul PNL, prin neaplicarea legilor care prevăd dublarea alocațiilor copiilor și majorarea pensiilor. În schimb, executivul Orban guvernează pentru corporațiile străine, acordând printr-un Memorandum nu mai puțin de 500 milioane lei din buget către trei companii de asigurare a creditului comercial, cu acționari străini, din taxele si impozitele românilor.

Este total anormal și cinic să spui public că nu sunt bani pentru alocațiile copiilor românilor, dar, în același timp, să faci cadou o jumătate de miliard la trei firme străine! Bani sunt, dar nu pentru copii, ci doar pentru cine vrea Orban și Cîțu, ceea ce este nu doar incredibil, ci și profund imoral și antiromânesc.
În contextul ravagiilor economice și sociale ale pandemiei, doar favoriții „guvernului meu” primesc un sprijin palpabil pentru a se salva de la un colaps iminent, nicidecum oamenii obișnuiți sau agenții economici cu nevoi reale.
Românii nu beneficiază de nicio măsură reală de protejare a veniturilor și a puterii de cumpărare, numărul șomerilor și a celor aflați deja în pragul sărăciei apropiindu-se vertiginos de două milioane de persoane.
De asemenea, peste 150.000 de IMM-uri se află în pericol de insolvență și faliment, măsurile active, concrete, rămânând doar deziderate teoretice, pentru că hârtia, fie ea și guvernamentală, suportă orice.
În afară de satisfacerea clientelei politice și a intereselor de partid, ale companiilor proprii și ale sponsorilor, nimeni nu a primit sprijin real de la acest guvern ipocrit. Firmele s-au ales numai cu promisiuni, iar populația cu invitația de a lua credite de la bănci.
Încă de la învestire, Guvernul Orban a impus și menținut o distanțare socială și fizică aproape dizgrațioasă față de români, prin ignorarea tuturor problemelor acestora și un șir infinit de vorbe și promisiuni, fără acoperire în fapte!
În concluzie, guvernul este mumă pentru străini și ciumă pentru cele mai vulnerabile categorii de români!
Guvernați sau mai bine plecați!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 13:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro