Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
PSD nu renunță la majorarea pensiilor cu 40%

PSD nu va lăsa Guvernul Orban să le ia vârstnicilor dreptul câștigat prin lege, cel de a le fi majorate pensiile cu 40% începând cu 1 septembrie a.c. Este asumarea conștientă și consecventă a politicii sociale promovate de noi, precum și manifestarea grijii și a respectului pe care le purtăm dintotdeauna pensionarilor.

Astfel, parlamentarii PSD vor respinge articolul care prevede majorarea pensiilor cu doar 14% și vor vota revenirea la creșterea punctului de pensie cu 40%.
Vom modifica în comisiile parlamentare Ordonanța de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetară, astfel încât pensiile să fie majorate cu 40%, precum prevedea legea în forma anterioară și nu cu 14%, așa cum doresc liberalii, motivând lipsa resurselor.
Consider că este de datoria PSD să nu permită umilirea pensionarilor și să nu tolereze furtul intenționat din banii acestora, practicat de către „guvernul meu”, mai ales având în vedere că legea este clară în acest sens.
Este inacceptabil cum Guvernul Iohannis – Orban are bani pentru cumpărat primari și parlamentari, pentru echipamente la suprapreț, pentru servicii secrete, pentru avioane și rachete, iar bugetul se termină exact când se ajunge la majorarea pensiilor seniorilor noștri și la dublarea alocațiilor copiilor!
Probabil că premierul Orban va sesiza din nou CCR, o instituție în care el nu crede și despre deciziile căreia a stabilit că trebuie contestate de populație.
Din păcate, în același stil diletant în știința guvernării, primul-ministru continuă să se răzbune pe copii și pe bătrâni, deoarece cei mici nu votează, iar pensionarii nu fac parte din electoratul liberal.
Este clar că pe guvernanți nu-i interesează soarta românilor, ci doar să câștige alegerile cu orice preț!
Am încredere că românii vor înțelege bătaia de joc a liberalilor la adresa lor și vor penaliza această guvernare dezastruoasă la scrutinul din 27 septembrie.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 13:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro