Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Lipsa de soluții a guvernului a dus la explozia numărului îmbolnăvirilor cu COVID-19

Din nefericire, prezicerile profesorului Alexandru Rafila, cu privire la creșterea numărului de cazuri de COVID-19 după începerea anului școlar, sunt acum confirmate clar de realitate. Reprezentantul României la OMS a avertizat guvernul, încă din luna august, că problematica se va schimba dacă nu intrăm într-o zonă de descreștere.

Este evident că în acest moment creșterea numărului de îmbolnăviri pune o presiune mare și constantă pe sistemul de sănătate, iar guvernarea a început să fie depășită de situație. Din nefericire pentru români, atâta timp cât la guvernare va fi acest guvern de incompetenți, situația epidemiologică din România va continua să crească.
Consider că pentru a combate epidemia, trebuie identificate soluții de către instituțiile statului, dar acest Executiv este clar incapabil.
În privința școlilor, soluția găsită de Orban și ai lui a fost aceea de a arunca toată responsabilitatea asupra autorităților locale și a școlilor. Trebuia însă ca la nivel național să existe o metodologie elaborată de Ministerul Educației și cel al Sănătății pentru redeschiderea școlilor, deoarece nu poți să pui primarii în situația de a face reguli fiecare după posibilitățile sale.
În al doilea rând, Guvernul trebuie să asigure bani pentru autoritățile locale pentru a redeschide școlile, dar nu din fonduri europene, deoarece reprezentanții autorităților locale se vor trezi că îi vor primi după doi-trei ani, timp în care riscul incapacității bugetare va fi iminent.
Dar ce pretenții putem avea de la acest guvern laș, care nu își asumă responsabilitatea pentru absolut nimic!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 12:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro