Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Cristina-Elena Dinu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Legea Farmaciei, simplificată în folosul pacienților de Camera Deputaților

Activitatea și asistența farmaceutică vor fi substanțial îmbunătățite, în urma votării unanime din plenul Camerei Deputaților a proiectului de lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2018 pentru modificarea și completarea Legii farmaciei, nr. 266/2008.

Propunerea legislativă a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru sănătate și familie, cele 38 de amendamente admise având scopul de a înlesni o serie de proceduri privitoare la eficientizarea sistemului de autorizare, supraveghere și control a asistenței farmaceutice a populației.
Unul dintre amendamentele adoptate prevede că Asistența farmaceutică a populației se asigură, în condițiile prezentei legi, prin intermediul următoarelor unități farmaceutice, în sistem public sau privat: a) farmacie comunitară, care poate deschide puncte de lucru, denumite în continuare oficine comunitare rurale/sezoniere; b) farmacie cu circuit închis care poate deschide puncte de lucru, denumite în continuare oficine cu circuit închis; c) drogherie.
În noua formă a actului normativ se mai stipulează că serviciile farmaceutice sunt parte a sistemului de sănătate și au ca scop îmbunătățirea stării de sănătate și creșterea calității vieții populației, inclusiv prin participarea la campanii de sănătate publică, ce vizează prevenția.
De asemenea, serviciile farmaceutice se pot adapta în funcție de situațiile epidemiologice speciale și de contextul social al pacienților.
Prin noile prevederi, legea va conduce la redefinirea rolului farmacistului în sistemul de sănătate, ca specialist în domeniul medicamentului.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 11:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro