Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ioan Dîrzu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD)
Un guvern haotic, născut cu forcepsul, nu are nicio șansă să guverneze pentru români

După ce concursul național de intrare în Rezidențiat s-a amânat în mod cu totul nejustificat, deoarece președintele Iohannis a refuzat să respecte Constituția și să numească un ministru la Educație, iată că exemplul șefului statului a fost preluat și de premierul desemnat Ludovic Orban, care a anunțat, nici mai mult, nici mai puțin, desființarea examenului de rezidențiat

Acest mod de a face politică este nu doar dăunător societății românești în ansamblu, ci afectează viețile a mii de absolvenți ai facultăților de medicină din țară, din acest an și anii anteriori, care pierd timp prețios și bani în așteptarea organizării rezidențiatului. Mulți dintre ei au afirmat că vor alege varianta plecării în străinătate, o soluție disperată pentru sistemul național de sănătate.
Iată, așadar, după ce PSD a luptat în ultimii trei ani pentru creșterea salariilor din sistemul medical, inclusiv a rezidenților, precum și pentru menținerea în țară a tinerilor medici, Iohannis și Orban au catadicsit doar să distrugă ceea ce Guvernul și majoritatea parlamentară au reușit cu mari eforturi!
În guvernarea PSD, pentru prima dată Ministerul Sănătății a majorat numărul locurilor la rezidențiat și l-a corelat cu specialitățile unde se înregistrează deficit de medici: de la 4.000 de locuri în 2017, la 5.000 de locuri în 2018 și la 5.415 locuri în 2019. Totodată, pentru prima dată după 1989, Ministerul Sănătății a stabilit criterii pentru acreditarea spitalelor județene în cadrul cărora medicii rezidenți să urmeze module de pregătire, la recomandarea coordonatorului de rezidențiat, realizându-se astfel o suplinire a deficitului de personal la nivel local.
Românii trebuie să analizeze corect faptul că absolvenții facultăților de medicină nu se pot înscrie la rezidențiat din cauza toanelor președintelui, ocupat doar cu campania electorală și cu vizitele în străinătate! În goana sa furibundă după voturi, Iohannis s-a răzbunat crunt pe viitorii medici, lăsându-i să aștepte susținerea examenului de intrare la rezidențiat până după alegerile prezidențiale. Din păcate, România a ajuns la cheremul lui Klaus Iohannis, iar toanele de neînțeles ale președintelui generează instabilitate la toate nivelurile sociale!
În altă ordine de idei, Ludovic Orban și PNL nu sunt în stare să prezinte niciun program pentru România! Deși au anunțat o formulă de cabinet, ce nu are nicio șansă de reușită, PNL nu a venit cu nicio măsură pentru creșterea nivelului de trai al românilor!
Este evident că liberalii sunt incapabili să strângă în jurul lor o majoritate serioasă, care să genereze o guvernare stabilă. Ca atare, moțiunea de cenzură s-a dovedit a fi un gest iresponsabil, care se va întoarce acum împotriva celor de la PNL, care au inițiat-o.
Partidul Social Democrat nu va vota acest guvern făcut pe genunchi, fără program și fără viziune, la limita termenului legal de a se prezenta în fața Parlamentului pentru procedurile de învestitură. Orban și-a desenat un guvern mai mult de gura lumii și pentru a nu-i sări în cap Iohannis, că nu are „guvernul meu„! De aici, până la a avea un Executiv legitim, votat de majoritatea parlamentară, este încă un drum lung.
Este incontestabil că un cabinet născut cu forcepsul nu va avea cum să genereze o guvernare stabilă, predictibilă, cu obiective concise legate de creșterea calității vieții românilor, așa cum PSD s-a angajat și a făcut în ultima perioadă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 25 iulie 2024, 7:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro