Plen
Sittings of the Chamber of Deputies of September 3, 2008
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.74/12-09-2008

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2024 2023 2022
2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Query debates
for legislature: 2020-present
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
15-07-2024
09-06-2021 (joint)
11-05-2021
Video archive:2024 2023 2022
2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2008 > 03-09-2008 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of September 3, 2008

  Alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Lucrările au fost conduse de domnul Bogdan Olteanu, președintele Camerei Deputaților, asistat de doamna Daniela Popa și domnul Ioan Munteanu, secretari.

   

Domnul Bogdan Olteanu:

Stimați colegi,

Vă rugăm să luați loc în bănci pentru a putea începe.

Astăzi este o deschidere solemnă, așa că o să vă rog să fiți prezenți și pregătiți.

Rog, de asemenea, secretarii de ședință să-și ocupe locurile.

 
   

(Se intonează imnul național "Deșteaptă-te române")

 
 

Doamnelor și domnilor deputați,

Declar deschisă cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2008 a Camerei Deputaților, convocată în temeiul art.66 alineatele (1) și (3) din Constituția României și art.84 alin.(1) din Regulamentul Camerei Deputaților.

Vă anunț că din totalul de 326 de deputați și-au înregistrat prezența la ședință 222, fiind absenți 104, din care 3 participă la alte acțiuni parlamentare.

Cvorumul legal de lucru este îndeplinit.

Pe ordinea de zi întocmită de Biroul permanent, aprobată de Comitetul liderilor grupurilor parlamentare și distribuită tuturor deputaților, figurează pentru astăzi alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Reamintesc faptul că, potrivit art.20 alin.(2) și art.24 din Regulament, președintele Camerei Deputaților care este ales pe durata mandatului Camerei, este și președintele Biroului permanent, din care mai fac parte patru vicepreședinți, patru secretari și patru chestori, aceștia fiind aleși la începutul fiecărei sesiunii ordinare.

Potrivit programului de lucru adoptat și distribuit tuturor deputaților, lucrările ședinței vor avea următoarea desfășurare: stabilirea numărului de locuri în Biroul permanent care revin grupurilor parlamentare pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor, după care liderii de grupuri parlamentare vor prezenta modificările intervenite în componența și conducerea grupurilor parlamentare, propunerile nominale pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor, în limita locurilor aprobate, precum și propunerea unui reprezentant din partea fiecărui grup parlamentar pentru Comisia de numărare și validare a voturilor.

După aprobarea componenței nominale a acestei comisii va urma derularea votului secret cu bile asupra listei de candidați, apoi constatarea și prezentarea rezultatului votului.

Stimați colegi,

Există, de asemenea, o serie de solicitări de intervenții pe chestiuni procedurale. În urma consultărilor cu o parte dintre liderii de grupuri pe care i-am întâlnit în aceste minute, v-aș propune ca aceste consultări să se facă după momentul anunțării noilor conduceri ale grupurilor parlamentare și înaintea trecerii la procedura efectivă de vot asupra componenței Biroului, dacă sunteți de acord.

Vă rog, doamna deputat. (Adresându-se doamnei Aurelia Vasile)

De acord? Mulțumesc.

Cu aceste precizări, vă rog să-mi îngăduiți să reamintesc că în conformitate cu prevederile art.20 alin.(3) din Regulament, Biroul permanent al Camerei Deputaților este format în urma negocierilor între liderii grupurilor parlamentare, respectându-se configurația politică a Camerei, așa cum aceasta rezultă din constituirea grupurilor parlamentare la începutul legislaturii.

În acest sens, potrivit Protocolului încheiat de liderii grupurilor parlamentare la începutul legislaturii, cu modificările din luna martie 2006, pentru locurile care revin grupurilor parlamentare în perioada celei de-a doua sesiuni ordinare a anului 2008, pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor revin: vicepreședinți - P.S.D., 2 locuri; P.D., un loc; P.R.M., un loc; secretari - P.S.D., un loc, P.N.L., un loc, P.R.M., un loc, P.C., un loc; chestori - P.N.L., un loc, P.D., un loc, UDMR, un loc, minorități naționale, un loc.

Dacă sunt intervenții în legătură cu această repartizare a locurilor pe funcții în Biroul permanent.

Grupurile trebuie să prezinte dacă apar modificări față de situația...

Vă rog, domnule deputat.

 
   

Domnul Anghel Stanciu (din bancă):

Să nu îți dai demisia.

 
Aprobarea modificării repartizării locurilor pentru funcțiile din Biroul permanent, ca urmare a cedării de către P.R.M. a unui loc de secretar, în favoarea P.D.-L.

Domnul Octavian-Mircea Purceld:

Mulțumesc, domnule Stanciu.

A intervenit o modificare: Grupul P.R.M. cedează funcția de secretar Grupului P.D-L. (Aplauze furtunoase)

Vă mulțumesc. este prima oară când primesc aplauze la acest microfon după opt ani de zile.

În rest, când o să-mi vină rândul pentru celelalte.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Vă rog, domnule vicepreședinte Bolcaș, aveți cuvântul pe procedură.

 
 

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Mulțumesc colegilor care au aplaudat și care au aplaudat și data trecută, când l-am votat pe domnul Bogdan Olteanu în calitate de președinte al acestei Camere.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Înțeleg că Grupul Partidului Democrat acceptă oferta Grupului P.R.M.?! Așa se pare.

Vă mulțumesc.

Rog atunci să se consemneze în formula Biroului permanent al Camerei Deputaților din actuala sesiune că funcția de secretar al Biroului permanent va reveni Grupului Partidului Democrat-Liberal.

În aceste condiții și cu această modificare, supun votului repartizarea locurilor pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor în Biroul permanent.

Vă rog să votați.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

S-a adoptat în unanimitate repartizarea locurilor.

 
Informare privind modificări în componența și conducerea grupurilor parlamentare.

În continuarea lucrărilor, urmează ca liderii grupurilor parlamentare să informeze asupra eventualelor modificări intervenite în legătură cu denumirea, componența și conducerea grupurilor, să prezinte propunerile nominale pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor, potrivit componenței numerice recent aprobate, și să desemneze câte un reprezentant al fiecărui grup pentru Comisia de numărare și validare a voturilor.

Voi da cuvântul în ordinea mărimii numărului inițial de membri ai fiecărui grup parlamentar.

Grupul parlamentar al P.S.D.

Vă rog, doamna deputat Aura Vasile.

 

Doamna Aurelia Vasile:

Mulțumesc, domnule președinte.

Înainte de a face anunțurile, vreau să-mi permiteți să urez și eu colegilor noștri deputați o bună revedere și să urez succes colegilor mei în alegerile care vor urma.

Grupul P.S.D.: lider, Viorel Hrebenciuc; vicelideri, Aurelia Vasile, Constantin Niță, Ion Mocioalcă, Anghel Stanciu; secretar, Vlad Mănăstireanu, și purtător de cuvânt, Niculescu-Duvăz Bogdan.

Pentru funcțiile de vicepreședinți care revin grupului nostru: Valer Dorneanu, Eugen Nicolicea, iar pentru funcția de secretar, Valeriu Zgonea.

Pentru Comisia de numărare propunem pe domnul deputat Moldovan Radu Emil.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult, doamna deputat.

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal.

 
 

Domnul George Crin Laurențiu Antonescu:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Grupul parlamentar liberal conține 57 de deputați și are următoarea conducere: lider de grup, Crin Antonescu; vicelideri de grup, domnii deputați Gheorghe Gabor, Ioan Ghișe, Nicolae Popa, Horea Dorin Uioreanu; secretarul grupului, domnul Andrei Dominic Gerea.

Propunerile pentru Biroul permanent al Camerei sunt: pentru funcția de secretar, domnul Dan Radu Rușanu; pentru funcția de chestor, domnul deputat Cornel Popa.

Vă urez o ultimă sesiune ușoară și fructuoasă.

Comisia de numărare a voturilor, domnul deputat Andrei Dominic Gerea, în mod tradițional.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

Din partea Grupul parlamentar al P.D.-L.

 
 

Domnul Cristian Rădulescu:

Stimați colegi,

Eu urez un bun început numeroșilor colegi care, în această ultimă sesiune, vor fi alături de noi în activitatea parlamentară.

Conducerea Grupului parlamentar al Partidului Democrat- Liberal, care este format deocamdată, în această sesiune, din 69 de deputați, va fi asigurată cu aproximație de aceeași echipă: lider, Cristian Rădulescu; vicelideri, Grațiela Denisa Iordache, Daniel Buda, Marian Sorin Paveliu și Valentin Adrian Iliescu; secretar, Costică Canacheu.

Pentru funcțiile din Biroul permanent al Camerei: domnul Ioan Oltean, vicepreședinte; domnul Valeriu Tabără, secretar, domnul Gheorghe Albu, chestor.

Iar pentru Comisia de numărare, domnul deputat Alexandru Liviu Miroșeanu.

Activitate bună!

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

Din partea Grupului parlamentar al P.R.M.

Vă rog.

 
 

Domnul Octavian-Mircea Purceld:

Grupul P.R.M. cuprinde la ora asta 21 de deputați și deputate.

Pentru funcția de vicepreședinte susținem în continuare pe domnul Lucian Augustin Bolcaș. Vicelideri ai grupului, domnul Cristian Stănescu și Ilie Merce. Secretar al grupului, domnul Vladimir Mircea Fârșirotu.

Pentru Comisia de numărare a voturilor, colegul nostru, Marius Iriza și lider al grupului, Mircea Purceld.

Și eu, la rândul meu, vă doresc o sesiune ușoară și fără evenimente deosebite.

Mulțumesc.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

Din partea Grupului parlamentar al U.D.M.R.

 
 

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Grupul parlamentar al UDMR are deocamdată 21 de membri. Sper că destul de repede va fi validat și va depune jurământul și cel de-al 22-lea, pentru cei care s-au bucurat că ar fi plecat cineva de la noi, și are aceeași conducere. Iar pentru funcția de chestor îl propunem pe domnul Kelemen Hunor. Și, conform unei tradiții mai noi, pe domnul Bonis Istvan în Comisia de numărare.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

Grupul parlamentar al Partidului Conservator.

 
 

Domnul Liviu Bogdan Ciucă:

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor colegi,

Grupul parlamentar al Partidului Conservator, având în componență 21 de parlamentari, deputați și deputate, cu acordul domnului profesor Stanciu, nominalizează pentru funcția de secretar al Biroului permanent al Camerei pe doamna deputat Daniela Popa. Lider de grup, Liviu Bogdan Ciucă. Vicelider, deputatul Ioan Țundrea. Tot vicelider, deputatul Dragoș Petre Dumitriu. Secretar al grupului, domnul deputat Constantin Faina.

Pentru Comisia de numărare, domnul Dragoș Petre Dumitriu.

Și noi vă dorim o sesiune spectaculoasă, lucruri bune și o campanie înțeleaptă.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

Din partea Grupului parlamentar al minorităților naționale, conform unei tradiții deja încetățenite, domnul Pambuccian.

 
 

Domnul Varujan Pambuccian:

Mulțumesc, domnule președinte.

Totul este conform tradiției. Din păcate, suntem însă doar 17, pentru că minoritatea elenă, reprezentantul minorității elene care înlocuiește pe regretatul nostru coleg Sotiris Fotopolos nu a fost încă validat.

Cu această ocazie, rog Comisia de validare să facă cele de cuviință pentru a-l valida pe noul nostru coleg.

Grupul parlamentar al minorităților naționale nu are nicio modificare la nivelul conducerii: președinte, Varujan Pambuccian, vicepreședinți, Ibram Iusein și Ghervazen Longher; secretar, Mircea Grosaru.

În Biroul permanent, în funcția de chestor, îl propunem tot pe domnul Miron Ignat și, evident, la Comisia de numărare a voturilor, este clar de tot cine este, este colegul nostru Mihai Radan.

Vă doresc o sesiune normală.

Vă mulțumesc.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

După ce am cultivat aceste tradiții noi și vechi, ca urmare a propunerilor nominale făcute de grupurile parlamentare, lista candidaților pe funcții pentru Biroul permanent este următoarea:

Pentru vicepreședinți: Valer Dorneanu, Grupul parlamentar al P.S.D.; Eugen Nicolicea, Grupul parlamentar al P.S.D.; Ioan Oltean, Grupul parlamentar al P.D.-L.; Lucian Augustin Bolcaș, Grupul parlamentar al P.R.M.

Secretari: Valeriu Ștefan Zgonea, Grupul parlamentar al P.S.D.; Dan Radu Rușanu, Grupul parlamentar al P.N.L.; Valeriu Tabără, Grupul parlamentar al P.D.-L.; Daniela Popa, Grupul parlamentar al P.C.

Chestori: Cornel Popa, Grupul parlamentar al P.N.L.; Gheorghe Albu, Grupul parlamentar al P.D.-L; Kelemen Hunor, Grupul parlamentar al U.D.M.R; Miron Ignat, Grupul parlamentar al minorităților naționale.

De asemenea, vă prezint următorii reprezentanți ai grupurilor parlamentare pentru Comisia de numărare și validare a voturilor: Emil Radu Moldovan, P.S.D.; Andrei Dominic Gerea, P.N.L.; Alexandru Liviu Miroșeanu, P.D.-L.; Marius Iriza, P.R.M.; Bonis Istvan, UDMR; Dragoș Petre Dumitriu, P.C.; Mihai Radan, Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Dacă sunt comentarii în legătură cu propunerile pentru Comisia de numărare și validare. Nu sunt.

Supun votului dumneavoastră componența nominală a Comisiei de numărare și validare.

Cine este pentru? Vă mulțumesc foarte mult.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

Aprobată în unanimitate.

Înainte de a trece la vot, avem câteva chestiuni procedurale și anunțuri cu caracter personal. Am fost anunțat de două. Dacă mai sunt și altele, o să vă dau cuvântul.

Domnule deputat Miron Mitrea, vă rog.

 
Informare privind demisia domnului Tudor Miron Mitrea din calitatea de deputat.

Domnul Miron Tudor Mitrea:

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor deputați,

Am venit astăzi în fața dumneavoastră ca să vă anunț că de astăzi îmi depun demisia din funcția de deputat în Colegiul 41 Vrancea.

Gestul meu a fost și este singura modalitate pe care am găsit-o ca să ies dintr-o situație neonorantă, aceea de a mi se reproșa că mă ascund în spatele imunității parlamentare și refuz să mă prezint în fața procurorilor. De doi ani de zile m-am prezentat... trei ani deja, la fiecare chemare a procurorilor și am să mă prezint în continuare.

Gestul meu nu este un gest de a mă pune la dispoziția Procuraturii, pentru că am fost tot timpul la dispoziție, ca orice cetățean, mai ales că nu am niciun fel de încredere în procurorii politici de la D.N.A. și vă rog să mă credeți, trecând prin această experiență, pot să vă spun doar că Parlamentul, ca și celelalte organe ale statului, poate acum nu, dar în viitoarea legislatură vor trebui să se aplece asupra modului în care se face dreptate în România. nu vorbesc de mine sau de Adrian Năstase sau de ceilalți senatori, dar vorbesc de cetățenii simpli care nu pot face față abuzurilor care se întâmplă în anumite zone ale Procuraturii. Nu vreau să generalizez.

Eu cred, prin educație și prin modul în care am activat, că sunt cuvinte precum onoare și cuvânt dat care fac parte și care definesc orice bărbat și orice poziție de bărbat politic. E adevărat că în ultima vreme constatăm cu toții că aceste noțiuni și-au pierdut oarecum importanța, dar eu cred în ele, motiv pentru care vă prezint demisia mea.

Vă mulțumesc că împreună am reușit patru ani de zile să lucrăm, 12 cu unii, îmi pare rău că a trebuit să apelez la acest gest. Sper ca pe viitor, în următoarea legislatură, situații precum cele care s-au întâmplat în această legislatură și poate și în alte legislaturi să nu se mai întâmple.

Vă mulțumesc, vă stimez și vă urez tuturor succes în alegerile care urmează.

Vă mulțumesc. (Aplauze)

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

Camera ia act de gestul dumneavoastră.

Domnul deputat Cristian Rădulescu. Vă rog.

 
Informare privind depunerea unei moțiuni simple cu tema Populația României va rămâne fără căldură la iarnă. Criza serviciului public de termoficare, semnată de 64 de deputați ai P.D.-L.

Domnul Cristian Rădulescu:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Un număr de 64 de deputați ai Partidului Democrat-Liberal semnează și depun la începutul acestei sesiuni moțiunea cu tema "Populația României va rămâne fără căldură la iarnă. Criza serviciului public de termoficare."

Conform procedurilor, domnule președinte, vă înmânez această moțiune.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

Conform prevederilor art.158 și următoarele, voi lua măsurile care se impun și le voi anunța de îndată.

Mulțumesc.

Domnul deputat Mînzînă.

Domnul deputat Dumitru Dragomir.

 
Informare privind:

Domnul Ion Mînzînă:

Doamnelor și domnilor,

Sunt în fața dumneavoastră pentru a vă anunța că, începând de astăzi, demisionez din Grupul parlamentar al Partidului România Mare, urmând să-mi desfășor activitatea în cadrul Grupul parlamentar al Partidului Conservator.

Vă mulțumesc.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Mulțumesc.

Domnul deputat Dragomir.

 
 

Domnul Dumitru Dragomir:

Dragii mei colegi,

Cu părere de rău din partea mea, a țării, a Europei și nu mai puțin din partea mass-media din România, mi-am dat demisia din P.R.M., urmând a fi un deputat cu toate atribuțiile constituționale, independent.

Vă mulțumesc foarte mult.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Și noi vă mulțumim. Și sunt convins că și patria și Europa vă sunt recunoscătoare.

Domnul deputat Eserghep.

 
 

Domnul Gelil Eserghep:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Am venit să vă anunț că-mi dau demisia din Grupul parlamentar al P.R.M.

Le mulțumesc celor mai mulți dintre foștii mei colegi pentru buna colaborare și-mi anunț înscrierea în Grupul parlamentar al Partidului Conservator.

Mulțumesc.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Mulțumesc, domnule deputat.

Domnul deputat Mircea Costache.

 
 

Domnul Costache Mircea:

Mulțumesc.

Doamnelor și domnilor,

Anunț și eu demisia mea din Grupul parlamentar al P.R.M., căruia îi mulțumesc din suflet pentru colaborarea de până acum, și voi activa în continuare în cadrul Grupului parlamentar al Partidului Conservator.

Mulțumesc.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc.

Alte intervenții? Nu mai sunt alte intervenții.

(Din sală se strigă că vor fi șapte demisii pe săptămână!)

Șapte pe săptămână. Am înțeles. Rog să se comunice liderilor de grupuri că de la Comisia pentru regulament s-a stabilit că doar șapte pe săptămână se fac.

 
Informare privind depunerea unei moțiuni simple cu tema Populația României va rămâne fără căldură la iarnă. Criza serviciului public de termoficare, semnată de 64 de deputați ai P.D.-L.

Stimați colegi,

Întrucât verificând moțiunea simplă depusă de Partidul Democrat-Liberal, ea se conformează prevederilor regulamentare, vă comunic că, potrivit prerogativelor pe care mi le stabilește Regulamentul Camerei, stabilesc ca dezbaterea să se desfășoare luni, la ora 16. moțiunea va fi de îndată distribuită colegilor pentru a lua cunoștință de ea și transmisă Guvernului.

Alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Revenind la ordinea de zi de astăzi, înainte de a trece la vot pentru alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor, vă reamintesc că, potrivit prevederilor art.23 alin.(3) din Regulament, lista candidaților propuși pentru aceste funcții se supun în întregime votului Camerei Deputaților și se aprobă prin vot secret cu bile, cu majoritatea voturilor deputaților, în condițiile întrunirii cvorumului prevăzut de art.67 din Constituție.

Totodată, reamintesc că, în conformitate cu prevederile art.126 din Regulament, votul cu bile se desfășoară astfel: fiecare deputat va primi de la secretari câte două bile, una albă și una neagră, care vor fi introduse...așa scrie aici "secretari", da, avem niște oameni mai noi pe la secretariat... Bila albă introdusă în urna albă și bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot pentru. Bila albă introdusă în urna neagră și bila neagră introdusă în urna albă înseamnă vot contra, iar pentru a obține un vot nul, introduceți ambele bile în urna neagră.

Înmânarea bilelor urmează să se facă de chestori pe baza apelului nominal. Rog chestorii să ocupe locurile destinate pentru înmânarea bilelor. Vă rog să așezați urnele la vedere.

Domnii chestori vechi. Domnul Oltean este vicepreședinte. Domnul Popa, dacă vă face plăcere. Domnul Kelemen lipsește. Domnul Ignat, dacă ne iubiți.

Dacă nu mai există neclarități, dau cuvântul domnului secretar Ioan Munteanu pentru apel. Rog să-i faceți și fotografii, că n-o să-l mai vedeți în această poziție.

De asemenea, voi invita, după încetarea procedurii de vot, membrii Comisiei de numărare și validare și cei doi secretari de ședință la sala Biroului permanent pentru întocmirea procesului-verbal și anunț Biroul permanent și Comitetul liderilor că ne întrunim imediat după finalizarea ședinței în plen pentru următoarea ședință a Biroului permanent.

Vă rog, domnule secretar, aveți cuvântul.

 

Domnul Ioan Munteanu:

Domnule președinte, mulțumesc frumos.

Așa este. Azi am renunțat la funcția de secretar al Camerei Deputaților din motive personale și vreau să le mulțumesc colegilor pentru colaborare și în același timp să treacă cu vederea faptul că uneori nu i-am observat când doreau să vină la microfon sau le poceam numele, cum se va întâmpla și astăzi.

- Adam Ioan - absent
- Adomnicăi Mirela Elena - prezentă
- Adomniței Cristian Mihai - absent, Guvern
- Albu Gheorghe - prezent
- Almăjanu Marin - prezent
- Almășan Liviu - absent
- Amarie Constantin - prezent
- Amet Aledin - prezent
- Andea Petru - prezent
- Andon Sergiu - prezent
- Andreica Romică - prezent
- Andronescu Ecaterina - prezentă
- Antal István - prezent
- Antonescu George Crin Laurențiu - prezent
- Apostolache Mihai Cristian - absent
- Ardelean lia - prezentă
- Asztalos Ferenc - prezent
- Avram Dumitru - absent
- Baban Ștefan - prezent
- Barbu Gheorghe - prezent
- Bardan Cornel Ștefan - prezent
- Bădălău Niculae - absent
- Băeșu George - prezent
- Băluț Lucian - prezent
- Bănicioiu Nicolae - absent
- Bărbulețiu Tiberiu - prezent
- Becsek-GardaDezső-Kálmán - absent
- Becșenescu Dumitru - absent
- Bejinariu Eugen - prezent
- Bentu Dumitru - prezent
- Bivolaru Ioan - prezent
- Bîrsan Iulian-Gabriel - absent
- Bleotu Vasile - prezent
- Boagiu Anca-Daniela - absentă
- Bobeanu Răzvan-Petrică - prezent
- Boeriu Valeriu-Victor - prezent
- Bolcaș Lucian Augustin - prezent
- Bonis Istvan - prezent
- Borbely Istvan - absent
- Boșneac Valentin Samuel - prezent
- Boureanu Cristian Alexandru - prezent
- Brînzan Ovidiu - absent
- Brînză William Gabriel - absent
- Bruchental-Pop Ionela - absentă
- Buciu Angela - prezentă
- Buciuta Ștefan - absent
- Buda Daniel - prezent
- Buda Ioan - absent
- Buhăianu Obuf Cătălin Ovidiu - prezent
- Burnei Ion - prezent
- Buruiană Aprodu Daniela - absentă
- Bușoi Diana Maria - prezentă
- Butnaru Vasile - prezent
- Buzatu Dan Horațiu - absent
- Buzea Cristian Valeriu - prezent
- Calimente Mihăiță - prezent
- Câmpanu Liviu - prezent
- Canacheu Costică - prezent
- Cantaragiu Bogdan - prezent
- Cazan Romeo Gheorghe Leonard - prezent
- Călian Petru - absent
- Călin Ion - prezent
- Chiper Gheorghe - prezent
- Chiș Filonaș - prezent
- Cindrea Ioan - prezent
- Ciocănea-Teodorescu Adrian - absent
- Ciocâlteu Alexandru - prezent
- Ciontu Corneliu - prezent
- Ciopraga Mircea - prezent
- Ciucă Liviu Bogdan - prezent
- Cliveti Minodora - prezentă
- Coclici Radu Eugeniu - prezent
- Cocrea Olguța - absentă
- Codîrlă Liviu - absent
- Constantinescu Anca - absentă
- Constantinescu Viorel - absent
- Coșea Dumitru Gheorghe Mircea - absent
- Cristea Ioan - prezent
- Cutean Vasile Emilian - prezent
- Diaconescu Renică - absent
- Diaconescu Marin - prezent
- Dobre Traian - prezent
- Dorneanu Valer - prezent
- Dragomir Dumitru - prezent
- Dragomir Gheorghe - prezent
- Drăguș Radu-Cătălin - prezent
- Drețcanu Doina Micșunica - prezentă
- Dumitrescu Cristian Sorin - prezent
- Dumitrescu Liana - absentă
- Dumitrescu Zamfir - prezent
- Dumitriu Dragoș Petre - prezent
- Dumitriu Mihai - prezent
- Dumitru Ion - prezent
- Dușa Mircea - prezent
- Duțu Stelian - absent
- Ehling Elena - prezentă
- Erdei-Dolóczki István - prezent
- Eserghep Gelil - prezent
- Faina Constantin - prezent
- Fârșirotu Vladimir Mircea - prezent
- Fenechiu Relu - absent
- Firczak Gheorghe - prezent
- Florea Damian - prezent
- Frâncu Emilian Valentin - prezent
- Fuia Stelian - prezent
- Furo Iuliu Ioan - prezent
- Gabor Gheorghe - prezent
- Ganț Ovidiu Victor - absent
- Gavrilescu Grațiela-Leocadia - prezentă
- Găleteanu Monalisa - prezentă
- Georgescu Filip - absent
- Gerea Andrei Dominic - absent
- Ghișe Ioan - prezent
- Giurgiu Mircia - prezent
- Glăvan Ștefan - prezent
- Godja Petru - absent
- Grigore Dan - prezent
- Grosaru Mircea - prezent
- Gubandru Aurel - prezent
- Gușă Cozmin Horea - absent
- Gvozdenovici Slavomir - prezent
- Hanganu Romeo Octavian - prezent
- Haszmann Pál-Péter - prezent
- Hellvig Eduard Raul - prezent
- Hoban Ioan - prezent
- Hogea Vlad Gabriel - prezent
- Hoinaru Marian - absent
- Hrebenciuc Viorel - prezent
- Iancu Iulian - prezent
- Ibram Iusein - prezent
- Ifrim Mircea - absent
- Igaș Traian Constantin - absent
- Ignat Miron - prezent
- Ilie Cristian - prezent
- Iliescu Valentin Adrian - prezent
- Ionescu Daniel - prezent
- Iordache Florin - prezent
- Iordache Grațiela Denisa - prezentă
- Iriza Marius - prezent
- Iustian Mircea Teodor - prezent
- Jipa Florina Ruxandra - absentă
- Kelemen Attila Béla Ladislau - prezent
- Kelemen Hunor - prezent
- Kerekes Károly - prezent
- Király Andrei-Gheorghe - prezent
- Kónya-Hamar Sándor - prezent
- Lakatos Petru - prezent
- Lambrino Radu - absent
- Lari-Iorga Leonida - absentă
- Lefter Ioan-Silviu - prezent
- Lificiu Petru - prezent
- Liga Dănuț - prezent
- Longher Ghervazen - prezent
- Luchian Ion - absent
- Macaleți Costică - prezent
- Magheru Paul - prezent
- Manda Iulian Claudiu - prezent
- Manolescu Oana - absentă
- Manta Pantelimon - prezent
- Marian Dan Mihai - absent
- Marin Constantin - prezent
- Martin Eduard-Stelian - absent
- Márton Árpád-Francisc - prezent
- Máté András-Levente - prezent
- Matei Cătălin Lucian - absent
- Mazăre Alexandru - prezent
- Mălaimare Mihai Adrian - prezent
- Mănăstireanu Vladimir Alexandru - prezent
- Mănescu Rareș Șerban - absent
- Mărculeț Petrescu Mira Anca Victoria - prezentă
- Mătușa Tudor - prezent
- Meir Nati - prezent
- Merce Ilie - prezent
- Merka Adrian-Miroslav - prezent
- Micle Ioan Radu - prezent
- Micula Cătălin - prezent
- Mihalache Sorin Dan - prezent
- Mihei Andrian-Sirojea - absent
- Mircea Costache - prezent
- Mircovici Niculae - absent
- Mironescu Laurențiu - absent
- Miroșeanu Liviu Alexandru - prezent
- Mitrea Manuela - prezentă
- Miuțescu Gheorghe Adrian - absent
- Mînzînă Ion - prezent
- Mocanu Alexandru - prezent
- Mocanu Vasile - prezent
- Mocănescu Coloros Dan Constantin - prezent
- Mocioalcă Ion - prezent
- Mohora Tudor - prezent
- Moisoiu Adrian - prezent
- Moldovan Emil Radu - prezent
- Momanu Corneliu - prezent
- Motreanu Dan Ștefan - prezent
- Movilă Petru - absent
- Munteanu Ioan - prezent
- Mușetescu Tiberiu-Ovidiu - prezent
- Nádudvary Gheorghe Augustin Eugen - prezent
- Nassar Rodica - prezentă
- Năstase Adrian - absent
- Nechita Aurel - prezent
- Nedelcu Gabriela - prezentă
- Nica Dan - prezent
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen - absent
- Nicolae Alexandri - prezent
- Nicolicea Eugen - prezent
- Nicula Vasile Cosmin - prezent
- Niculescu-Duvăz Bogdan Nicolae - prezent
- Nistoran Dorin-Liviu - absent
- Niță Constantin - prezent
- Nițulescu Teodor - absent
- Nosa Iuliu - prezent
- Oancea Viorel - absent
- Oltean Ioan - prezent
- Olteanu Bogdan - prezent
- Oprea Gabriel - prezent
- Ovidenie Costel - prezent
- Pambuccian Varujan - prezent
- Pardău Dumitru - prezent
- Pascu Bogdan - prezent
- Pavelescu Aurelian - absent
- Paveliu Marian Sorin - prezent
- Păun Nicolae - prezent
- Petrea Constantin - prezent
- Piteiu Marcel Adrian - prezent
- Plăiașu Gabriel - prezent
- Podgorean Radu - absent
- Ponta Victor-Viorel - absent
- Pop Claudiu Adrian - prezent
- Popa Cornel - prezent
- Popa Daniela - prezentă
- Popa Nicolae - prezent
- Popeangă Petre - prezent
- Popescu Corneliu - prezent
- Popescu Ioan Dan - absent
- Popescu Ionica Constanța - absentă
- Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton - absent
- Popp Cosmin Gabriel - prezent
- Preda Cezar Florin - absent
- Puchianu Ioan Dumitru - absent
- Pupeză Viorel - prezent
- Purceld Octavian-Mircea - prezent
- Pușcaș Vasile - prezent
- Pușcă Mircea Valer - prezent
- Puzdrea Dumitru - prezent
- Radan Mihai - prezent
- Rădulescu Cristian - prezent
- Rogin Marius - absent
- Romanescu Marcel Laurențiu - prezent
- Rus Ioan Aurel - prezent
- Rusu Liviu Alin - prezent
- Rusu Mihaela Adriana - prezentă
- Rusu Valentin - prezent
- Rușanu Dan Radu - prezent
- Sanda Victor - prezent
- Sandu Gabriel - prezent
- Sandu-Capră Mihai - prezent
- Sârb Gheorghe - prezent
- Sârbu Marian - prezent
- Sasu Ion - prezent
- Săniuță Marian Florian - absent
- Săpunaru Nini - absent
- Scutaru Adrian George - prezent
- Seres Dénes - prezent
- Silaghi Ovidiu Ioan - absent
- Sirețeanu Mihail - prezent
- Sóki Béla - prezent
- Soporan Vasile Filip - prezent
- Stan Ioan - prezent
- Stan Ion - prezent
- Stanciu Anghel - prezent
- Stativă Irinel Ioan - absent
- Stănescu Cristian - prezent
- Stănescu Mircea - absent
- Stănescu Alexandru-Octavi - prezent
- Stoica Ion - prezent
- Străchinaru Petre - prezent
- Strungă Emil - prezent
- Szekely Levente Csaba - absent
- Șandru Marcela Lavinia - prezentă
- Știrbeț Cornel - prezent
- Știreanu Octavian - prezent
- Știucă Alecsandru - prezent
- Tabără Valeriu - prezent
- Taloș Gheorghe Mirel - prezent
- Tămagă Constantin - absent
- Tănăsescu Tudor - prezent
- Tărniceru Petru - prezent
- Teodorescu George Alin - absent
- Timar Liviu - prezent
- Timiș Ioan - prezent
- Todoran Pavel - absent
- Toma Florentina Marilena - prezentă
- Toma Horia-Victor - prezent
- Tóro Tiberiu - absent
- Tudor Constantin - prezent
- Tudor Marcu - prezent
- Tudose Mihai - prezent
- Turc Ioan - prezent
- Turcan Raluca - prezentă
- Țundrea Ioan - prezent
- Uioreanu Horea Dorin - prezent
- Ujeniuc Dragoș - prezent
- Ungureanu Petre - prezent
- Ungureanu Valeriu Alexandru - prezent
- Ursărescu Dorinel - prezent
- Uricec Eugen Constantin - prezent
- Vainer Aurel - prezent
- Varga Attila - prezent
- Vasil Mihaela Adriana - prezentă
- Vasile Aurelia - prezentă
- Vasilescu Lia Olguța - prezentă
- Văsioiu Horia - absent
- Vladu Iulian - prezent
- Vlase Petru Gabriel - absent
- Vlasov Mihail - prezent
- Vlădoiu Aurel - absent
- Voicu Cătălin - prezent
- Voicu Mădălin Ștefan - prezent
- Voicu Mihai Alexandru - absent
- Voinea Florea - prezent
- Zaharia Claudius Mihail - prezent
- Zamfir Gabriel Sorin - absent
- Zamfirescu Dan Dumitru - prezent
- Zgonea Valeriu Ștefan - prezent

- domnul Podgorean Radu - prezent;
- domnul Bădălău Niculae - prezent;
- domnul Buciuta Ștefan - prezent.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Dacă s-a finalizat procesul de votare?

 
 

Mai există colegi care nu au votat? Nu.

Vă rog să strângeți urnele. Cei doi secretari și Comisia de numărare și validare vă rog să poftiți la sala Biroului permanent, pentru întocmirea procesului-verbal, după care ne întrunim din nou în sala plenului.

 
   

- După pauză -

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Doamnelor și domnilor deputați,

Dau cuvântul domnului deputat Radu Moldovan, membru al Comisiei de numărare și validare a voturilor, poate chiar președinte, pentru a prezenta procesul-verbal referitor la rezultatul votului privitor la alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor.

 
 

Domnul Emil Radu Moldovan:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

În urma numărării voturilor, s-a constatat că au fost prezenți, din totalul numărului de 325 de deputați, 255; și-au exprimat votul 255 de deputați. Voturi pentru listă - 247; voturi contra listei - 8.

Ca urmare a faptului că din totalul de 325 de deputați au fost prezenți 255, au votat pentru listă 247, ceea ce reprezintă majoritatea cerută de regulament, respectiv minimum 163 de voturi pentru, sunt declarați aleși pe funcții în Biroul permanent al Camerei Deputaților, după cum urmează: în calitate de vicepreședinți - domnul Valer Dorneanu, P.S.D.; Eugen Nicolicea, P.S.D.; Ioan Oltean - P.D.-L.; Lucian Augustin Bolcaș - P.R.M. În funcția de secretari: Valeriu Ștefan Zgonea - P.S.D., Dan Radu Rușanu - P.N.L., Valeriu Tabără - P.D.-L., Daniela Popa - P.C.

În funcția de chestori: Cornel Popa - P.N.L., Gheorghe Albu - P.D.-L., Kelemen Hunor - U.D.M.R. și Miron Ignat - reprezentant al Grupului parlamentar al minorităților naționale.

Semnează Comisia de numărare și validare a voturilor.

Vă mulțumesc.

 
 

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

Invit membrii Biroului permanent aleși astăzi, precum și liderii de grupuri, să se întrunească la ora 17,30 în prima ședință, în vederea întocmirii proiectului programului de lucru pentru următoarele zile din săptămâna în curs, al proiectului ordinii de zi și programului de lucru pentru următoarea săptămână, precum și pentru rezolvarea altor probleme de competența Biroului permanent.

Vă informez că, după aprobare, ordinea de zi și fiecare program de lucru vor fi distribuite de îndată la casetele personale ale deputaților și ale grupurilor parlamentare și vor fi afișate electronic pe site-ul Camerei Deputaților și pe suport de hârtie la locurile special destinate.

Ordinea de zi pentru astăzi fiind epuizată, declar închisă ședința Camerei Deputaților.

Vă mulțumesc.

 
   

Ședința s-a încheiat la ora 17,10.

 
     

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania monday, 22 july 2024, 17:39
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro