Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2016 > 09-03-2016

Ședința Camerei Deputaților din 9 martie 2016

 Fragmente relevante pentru următoarea interogare: 
Vorbitor: Liliana Mincă

13. Supunerea la votul final:  

Video in format Flash/IOS Propunerea legislativă pentru modificarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii (Pl-x 146/2015); (respinsă)

Doamna Liliana Mincă:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Astăzi mi-ați demonstrat - și mă uit aici, în partea dreaptă - stimați colegi, că nu iubiți copiii din România.

Faptul că, la un moment dat, cu ajutorul voturilor noastre, ale PSD-ului, am dublat alocația de stat pentru copii de la 42 RON la 84 RON aceasta nu a însemnat decât o picătură într-un ocean.

Nu ați făcut decât să-mi demonstrați astăzi că nu iubiți copiii din România. Aceasta nu înseamnă că eu voi renunța, împreună cu ceilalți colegi ai mei, la majorarea alocației de stat pentru copii.

Suntem pe un loc rușinos în Uniunea Europeană. Dacă media alocației de stat pentru copii în Uniunea Europeană este de 210 RON, în România nu depășește 19 euro, mă refer la 210 euro media alocației de stat în Uniunea Europeană.

Din păcate, neglijăm informațiile privind starea demografică din România.

Sper să nu rămânem doar la nivel declarativ, că vrem să creștem demografia, că ne dorim mai bine pentru copiii din România.

Veniți, veniți cu propuneri concrete pentru copiii din România. Oamenii care ne privesc s-au săturat de declarații politice. Majorați alocația de stat pentru copiii din România!

Mulțumesc.