Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2019 > 22-10-2019

Ședința Camerei Deputaților din 22 octombrie 2019

 Fragmente relevante pentru următoarea interogare: 
Vorbitor: Ionuț Simionca

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.8 Ionuț Simionca - declarație politică având titlul "La Bistrița, reprezentanții PSD din teritoriu vând gogoși și minciuni electorale";

Domnul Ionuț Simionca:

Bună dimineața, domnule președinte de ședință.

Stimați colegi,

Declarația mea politică de astăzi se numește "La Bistrița, reprezentanții PSD din teritoriu vând gogoși și minciuni electorale".

Stimați colegi,

După ce timp de trei ani nu au realizat mai nimic la Bistrița și au tot vândut gogoși electorale și minciuni, conducerea organizației județene a PSD continuă seria promisiunilor deșarte cu proiectul unei zone de agrement de peste 30.000 de metri pătrați ce urmează a fi construită în Wonderland, unde mai îngroapă niște milioane în dealul Cocoșului.

Edilii locali nu se lasă și nu recunosc că au greșit, chiar și după ce au aruncat milioane de euro într-o pârtie de schi care funcționează mai puțin de două săptămâni pe an și au amanetat bugetul municipiului Bistrița pentru mulți ani de acum înainte.

Deși nu există nicio garanție că vor fi alocate fonduri de la bugetul de stat, președintele Consiliului județean, Emil Radu Moldovan, și primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, au participat la semnarea contractului de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Wonderland - Unirea, în valoare de 96 de milioane lei.

Probabil că la Bistrița PSD-iștii au mari datorii la firmele de casă și s-au gândit ei cum să împace și capra și varza, așa că au semnat un contract pentru care nu există nicio garanție că va fi realizat vreodată. Au înfipt în pământ două panouri și le-au "inaugurat", exact cum a fost și cu cele două borduri din primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești, inaugurat cu mare fast de Liviu Dragnea.

Pe Moldovan și Crețu îi înțeleg că sunt în stare de orice, să mintă cu seninătate, doar-doar pentru a mai câștiga niște voturi anul viitor, dar nu înțeleg cum au reușit să-l convingă pe Daniel Suciu, viitorul fost vicepremier și fost ministru al dezvoltării regionale, un bistrițean tânăr, care dacă nu ar intra în jocurile altora, ar putea avea un viitor.

Cine mai crede că PSD poate construi o sală polivalentă cu 2.675 de locuri, o pistă de atletism, terenuri de handbal, tenis și baschet, dar și sute de locuri de parcare în numai 20 de luni, cu bani inexistenți de la Guvern?

Ce au făcut până acum, atâția ani de când au preluat Primăria Bistrița și Consiliul județean?

Toate acestea se petrec în condițiile în care avem deja un stadion în oraș, care poate fi modernizat cu mult mai puțini bani, și în condițiile în care există o hotărâre mai veche a Consiliului local Bistrița, referitoare la amenajarea Pădurii Codrișor ca parc.

Nu are niciun sens să ridicăm o sală polivalentă la marginea orașului, unde cetățenii nu mai pot ajunge ușor pe jos. Este doar praf în ochii bistrițenilor și manipulare electorală pentru a masca un proiect dezastruos și inutil - pârtia de schi. Noroc că nimeni nu mai crede astfel de minciuni, prin care banii bistrițenilor sunt îngropați în Dealul Cocoșului.

Ionuț Simionca, deputat de Bistrița-Năsăud.

Mulțumesc.